Άμφια κεντημένα από «παιδικά χέρια» το δώρο του Μητροπολίτη Ιωαννίνων στον Βαρθολομαίο

Lamianow.gr
Lamianow.gr 4 εβδομάδες ago 1 comment
Updated 2022/07/13 at 12:14 ΜΜ
2 Min Read
mitras

Ο μητροπολίτης Ιωαννίνων περιγράφοντας το δώρο που έδινε στον Οικουμενικό Πατριάρχη προκάλεσε αμηχανία αφού έκανε αναφορά στην παιδική εργασία στην Ινδία λέγοντας πως μόνο παιδικά χέρια θα μπορούσαν να κεντήσουν κάτι τόσο λεπτομερές

Μία αρχιερατική στολή από ινδικό ύφασμα, του Μητροπολίτη Ιωαννίνων, διακοσμημένη με βυζαντινά και κατασκευάστηκε στην Ιταλία και δόθηκε στον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο ως δώρο στα θυρανοίξια του ναού του Οσίου Παισίου στα Ιωάννινα, ήταν η «πέτρα του σκανδάλου» στα Ιωάννινα.

Όλα ξεκίνησαν όταν ο Μητροπολίτης Μάξιμος δώρισε στον Οικουμενικό Πατριάρχη την εν λόγω στολή φτιαγμένη με βυζαντινή τεχνοτροπία, αναφέροντας ότι τέτοια κεντήματα δεν γίνονται «παρά μόνο από μικρά παιδικά χέρια» που κάνουν τόσο λεπτή δουλειά, αναφερόμενος στην Ινδία.

«Το ύφασμα το είχα εγώ ήταν από την Ινδία ένα πολύ δύσκολο ύφασμα λεπτό ύφασμα «πολύ λεπτή ύφανση που δεν μπορούν να το κάνουν ανθρώπινα χέρια παρά μόνο μικρά παιδικά χέρια έχει ιδιαίτερη τεχνική ώστε να δεθούν όλα αυτά τα κομμάτια, έχει επάνω χιλιάδες πέτρες και έχει και το θαύμα ότι με χιλιάδες ώρες εργασίας δεν το πλήρωσε κανείς, δεν κόστισε σε κανέναν μας χρήματα» είπε ο Μητροπολίτης.

Ο Μητροπολίτης Μάξιμος, ο οποίος εξελέγη με την υποστήριξη του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου, στην προσπάθειά του να δηλώσει «πιο πατριαρχικός από τον Πατριάρχη» αναφέρθηκε στην παιδική εργασία, προβληματίζοντας όσους ήταν εκεί για το αν κατάλαβε τι είπε. Τα άμφια θα παραμείνουν στο σκευοφυλάκιο του Οικουμενικού Πατριαρχείου για τις επόμενες γενιές είπε ο Οικουμενικός Πατριάρχης, ευχόμενος να έρθουν καλύτερες ημέρες για την Μητέρα Εκκλησία και για το γένος μας.

protothema.gr

Share this Article
Posted by Lamianow.gr
Follow:
Η ανεξάρτητη ηλεκτρονική εφημερίδα ενημέρωσης της Λαμίας και της Στερεάς Ελλάδας. Γιατί η ενημέρωση χρειάζεται άποψη.
1 Comment
  • Και μη χειρότερα1 Αυτό με τα δώρα κάθε λίγο & λιγάκι….χιλ΄ιάδες ευρώ σπαταλιούνται από τα παγκάρια των Ιερών Ναών (κράτηση 5% επί του προϋπολογισμού κάθε Ι.Ν), δηλαδή από τους πιστούς, αντί να δίδονται σε οικογένειες, που αντιμετωπίζουν πρόβλημα διαβίωσης….
    Αίσχος, πως καταντήσατε την Εκκλησία του ΧΡΙΣΤΟΫ!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Click to Hide Advanced Floating Content