Αγρότες Βοιωτίας: «Γιατί ρε Φάνη;» – «Λουκέτο» στο διοικητήριο της Περιφέρειας Στερεάς στη Λιβαδειά (Φωτό, Βίντεο)

DESK
ΑπόDESK
Η συντακτική ομάδα του LamiaNow.gr καλύπτει την επικαιρότητα της Λαμίας, της Φθιώτιδας και της Στερεάς Ελλάδας, με έμφαση στην άμεση ενημέρωση, το τοπικό ρεπορτάζ και τις...

Σε δυναμικές κινητοποιήσεις προχώρησαν το πρωί της Τρίτης οι αγρότες της Βοιωτίας, εκφράζοντας την έντονη δυσαρέσκειά τους προς την Περιφερειακή Αρχή Στερεάς Ελλάδας. Με τα τρακτέρ τους συγκεντρωμένα έξω από το διοικητήριο στη Λιβαδειά, έβαλαν λουκέτο στις εισόδους του κτιρίου και ανάρτησαν μηνύματα με το ερώτημα «Γιατί ρε Φάνη;», απευθυνόμενο προς τον Περιφερειάρχη Φάνη Σπανό.

Οι αγρότες, που εδώ και καιρό διεκδικούν λύσεις για τα προβλήματα της Κωπαΐδας και την καταβολή αποζημιώσεων, δηλώνουν πως έχουν χάσει την εμπιστοσύνη τους στην Περιφέρεια. Χθες, κατά τη διάρκεια του Περιφερειακού Συμβουλίου που πραγματοποιήθηκε στη Λιβαδειά, εξέφρασαν τη δυσαρέσκειά τους, υποστηρίζοντας ότι δεν δόθηκαν πειστικές απαντήσεις για το μέλλον της περιοχής και το σχέδιο αρδευτικής διαχείρισης.

1000090032

Μάλιστα, έστειλαν εξώδικο προς την Περιφέρεια, στο οποίο τονίζουν την έλλειψη συγκεκριμένου σχεδίου για την Κωπαΐδα. Το εξώδικο διαβάστηκε στη συνεδρίαση, όμως, όπως υποστηρίζουν οι αγρότες, οι απαντήσεις που έλαβαν δεν τους ικανοποίησαν.

1000090030

Από την πλευρά του, ο Περιφερειάρχης Φάνης Σπανός δηλώνει πως στηρίζει τα αιτήματά τους, δεσμευόμενος για την παροχή αρδευτικού νερού από την Υλίκη, ενώ συνεχίζει τις επαφές με την ΕΥΔΑΠ και την κυβέρνηση για τη διασφάλιση της άρδευσης της Κωπαΐδας. Ωστόσο, οι αγρότες παραμένουν ανυποχώρητοι, ζητώντας άμεσες λύσεις και χειροπιαστές δεσμεύσεις.

1000090033

Η κινητοποίηση συνεχίζεται, με τους αγρότες να τονίζουν πως δεν θα αποχωρήσουν αν δεν λάβουν σαφείς απαντήσεις για το μέλλον της παραγωγής τους.

Share This Article
ΑπόDESK
Follow:
Η συντακτική ομάδα του LamiaNow.gr καλύπτει την επικαιρότητα της Λαμίας, της Φθιώτιδας και της Στερεάς Ελλάδας, με έμφαση στην άμεση ενημέρωση, το τοπικό ρεπορτάζ και τις ανθρώπινες ιστορίες.
Δεν υπάρχουν Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *