Συνεχίζονται με αμείωτη ένταση οι έρευνες για τον εντοπισμό του 90χρονου Σ.Κ., ο οποίος αγνοείται από το πρωί του Σαββάτου 1 Φεβρουαρίου, όταν έφυγε από το σπίτι του στον Άγιο Γεώργιο Αυλωναρίου Ευβοίας για έναν περίπατο και δεν επέστρεψε.
Ο συναγερμός σήμανε το απόγευμα του Σαββάτου, όταν ενημερώθηκαν οι αρχές από τον πρόεδρο της Κοινότητας Αγίου Γεωργίου, Βασίλη Μούντριχα. Άμεσα, κινητοποιήθηκαν δυνάμεις της αστυνομίας, της πυροσβεστικής και της ομάδας διάσωσης Εύβοιας SAR 312, η οποία επιχειρεί με ειδικά εκπαιδευμένο σκύλο υπό την καθοδήγηση του επικεφαλής Νίκου Αποστόλου. Παρά τις εντατικές έρευνες, που διήρκησαν έως τα ξημερώματα της Κυριακής 2 Φεβρουαρίου, δεν υπήρξε κάποιο ίχνος του ηλικιωμένου άνδρα.
Στη μάχη των ερευνών η 7η ΕΜΑΚ από τη Λαμία
Σήμερα, Κυριακή 2 Φεβρουαρίου, οι έρευνες ενισχύονται με την πολύτιμη συνδρομή της 7ης ΕΜΑΚ από τη Λαμία, η οποία διαθέτει ειδικά εκπαιδευμένο σκύλο ανίχνευσης και drone της Πυροσβεστικής, που θα σαρώσει από αέρος την ευρύτερη περιοχή. Οι διασώστες, σε συνεργασία με τις υπόλοιπες δυνάμεις, θα εστιάσουν σε δύσβατα σημεία και αγροτικές διαδρομές, όπου ενδέχεται να έχει κινηθεί ο ηλικιωμένος.
Νέα μαρτυρία οδηγεί τις έρευνες
Σύμφωνα με νέα μαρτυρία, κάτοικος του χωριού είδε τον 90χρονο για τελευταία φορά στη διασταύρωση προς το χωριό Κρεμαστός, περίπου 5 χιλιόμετρα από το σπίτι του. Η πληροφορία αυτή έχει αναπτερώσει τις ελπίδες των διασωστών και έχει οδηγήσει σε νέα χαρτογράφηση των περιοχών έρευνας.
Οι αρχές απευθύνουν έκκληση σε όποιον έχει οποιαδήποτε πληροφορία να επικοινωνήσει άμεσα με την αστυνομία, ώστε να διευκολυνθεί ο εντοπισμός του ηλικιωμένου.
με πληροφορίες από evima
