Αγγίζουν την απόλυτη ισοτιμία ευρώ και δολάριο για πρώτη φορά εδώ και 20 χρόνια

Lamianow.gr
Lamianow.gr 4 εβδομάδες ago Add a Comment
Updated 2022/07/12 at 1:41 ΜΜ
2 Min Read
dolario

Στο 1,0005 η ισοτιμία ευρώ και δολαρίου στις 13:00 ώρα Ελλάδος – Το ευρωπαϊκό νόμισμα δέχεται ισχυρές πιέσεις λόγω των γεωπολιτικών εξελίξεων μετά τον πόλεμο στην Ουκρανία – Το δολάριο εκτινάσσεται σε υψηλά επίπεδα 20ετίας έναντι πολλών νομισμάτων

Βουτιά έχει σημειώσει το ευρώ τα τελευταία 24ωρα έναντι του δολαρίου με αποτέλεσμα τα δύο νομίσματα να αγγίζουν την απόλυτη ισοτιμία για πρώτη φορά από το 2002.

Το ευρώ λίγο πριν τις 13:00 ώρα Ελλάδος είχε απώλειες 0,35%, ευρισκόμενο στο 1,0005 δολάριο. Μάλιστα την τελευταία φορά που ήταν τόσο χαμηλά ήταν το 2002.

Δείτε την ισοτιμία όπως την αποτυπώνει το Bloomberg:
isotimia-1
Το ευρώ είναι ιδιαίτερα ευάλωτο λόγω του αντίκτυπου από τις συνεχείς αυξήσεις των τιμών του φυσικού αερίου και του πολέμου στην Ουκρανία στην οικονομία της Ευρωζώνης καθώς και της μεγάλης διαφοράς των επιτοκίων της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) με τα επιτόκια της Fed και άλλων κεντρικών τραπεζών.

Την περασμένη εβδομάδα, το ευρώ κατέγραψε το μεγαλύτερο επίπεδο συναλλαγών στην αγορά συναλλάγματος, με συνολικά 2,2 δισ. δολάρια σε πονταρίσματα σορταρίσματος, από τον Νοέμβριο του 2021, σύμφωνα με αναλυτές της Scotiabank.

Στις 13:05 το ευρώ ανέκαμψε ελαφρώς με την ισοτιμία να φτάνει στο 1,0013 με το δολάριο.

euro-dollar-bloomberg-1
Ο ρόλος του δολαρίου ως ασφαλές καταφύγιο για τους επενδυτές που ανησυχούν για τις οικονομικές προοπτικές έγινε πιο αισθητός τις τελευταίες εβδομάδες, με το δολάριο να εκτινάσσεται σε υψηλά επίπεδα 20ετίας έναντι πολλών νομισμάτων.Ο δείκτης σταθμισμένης ισοτιμίας του δολαρίου αυξήθηκε 0,3% στις 108,48 μονάδες, ενώ η στερλίνα υποχώρησε σε νέο χαμηλό δύο ετών.

Το ισχυρό δολάριο συνεπάγεται καλά νέα για τους Αμερικανούς που σχεδιάζουν να επισκεφθούν την Ευρώπη αυτό το καλοκαίρι, αλλά άσχημα νέα για όλους τους άλλους, και ειδικά για τις αναδυόμενες και αναπτυσσόμενες οικονομίες, τα νομίσματα των οποίων είναι συνδεδεμένα με το δολάριο, καθώς η ανατίμηση των νομισμάτων τους τις καθιστά λιγότερο ανταγωνιστικές.

protothema.gr

Share this Article
Posted by Lamianow.gr
Follow:
Η ανεξάρτητη ηλεκτρονική εφημερίδα ενημέρωσης της Λαμίας και της Στερεάς Ελλάδας. Γιατί η ενημέρωση χρειάζεται άποψη.
Leave a comment

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Click to Hide Advanced Floating Content