Άφησαν δύο νεογνά στο Νοσοκομείο Βόλου

lamianow
lamianow 6 έτη ago Add a Comment
Updated 2016/11/21 at 3:29 ΜΜ
3 Min Read

Τη φροντίδα δύο νεογνών που άφησαν οι Ελληνίδες μητέρες τους λόγω οικονομικής αδυναμίας έχει αναλάβει σύμφωνα με πληροφορίες, η Κοινωνική Υπηρεσία του Νοσοκομείου Βόλου και ήδη κάνει ενέργειες προκειμένου να προωθηθούν στις αρμόδιες δομές.

Κατά καιρούς στο Νοσοκομείο Βόλου έχουν φιλοξενηθεί για αρκετές ημέρες νεογνά, αλλά αυτή τη φορά το ιδιαίτερο είναι πως και οι δύο περιπτώσεις προέκυψαν σχεδόν στο ίδιο χρονικό διάστημα. Οι πληροφορίες αναφέρουν πως εντός των ημερών τα δύο νεογνά, που βρίσκονται στην αρμόδια μονάδα του «Αχιλλοπούλειου» εδώ και περίπου 40 ημέρες, θα έχουν προωθηθεί στις αρμόδιες δομές, καθώς το Νοσοκομείο Βόλου δεν μπορεί να κρατήσει για περισσότερο από κάποιο χρονικό διάστημα τα παιδιά.

Σημειώνεται πως πριν λίγες ημέρες αποχώρησαν για τις δομές της Κιβωτού του Κόσμου τα τέσσερα αδελφάκια που είχαν μεταφερθεί στην Παιδιατρική Κλινική μετά από κινητοποίηση αρμόδιων τοπικών φορέων για να έχουν καλύτερη φροντίδα.

Παράλληλα, όμως, τα τέσσερα αδελφάκια που φιλοξενούνταν στην Παιδιατρική Κλινική, το Νοσοκομείο είχε ασχοληθεί και με τη φροντίδα δύο νεογνών. Τα δύο νεογνά βρίσκονται στην αρμόδια μονάδα του «Αχιλλοπούλειου» περισσότερο από ένα μήνα.

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως οι μητέρες τους δεν είχαν την οικονομική δυνατότητα να τα φροντίσουν και γι΄ αυτό ανέλαβε το Νοσοκομείο.

Η οικονομική κρίση έχει αυξήσει τις περιπτώσεις παιδιών των οποίων οι γονείς τα αφήνουν στο Νοσοκομείο για να προωθηθούν σε κοινωνικές δομές- ιδρύματα ανά την Ελλάδα και να φιλοξενηθούν εκεί, ενώ δεν αποκλείεται να ενεργοποιηθεί και η διαδικασία της υιοθεσίας. Και συνήθως πρόκειται για μονογονεϊκές οικογένειες, όπου οι μητέρες, ελληνικής η αλλοδαπής καταγωγής, λαμβάνουν την απόφαση να αφήσουν τα παιδιά τους στο Νοσοκομείο.

Κάθε χρόνο μπορεί να είναι και τέσσερα ή πέντε τα νεογνά που αφήνονται από φυσικό γονέα. Ο αριθμός ανά χρόνο ποικίλει, με την κοινωνική υπηρεσία να διαθέτει την εμπειρία και την ευαισθησία να ενεργοποιηθεί και να κάνει το καλύτερο δυνατόν για τη φροντίδα των παιδιών.

Αυτό άλλωστε έγινε και με την περίπτωση των τεσσάρων παιδιών που βρίσκονταν για περίπου δεκαπέντε ημέρες στην Παιδιατρική Κλινική του Νοσοκομείου και για όλο το διάστημα ήταν σε επικοινωνία με ιδρύματα και φορείς για τη φροντίδα τους.

Τελικά η λύση βρέθηκε μέσα από την Κιβωτό του Κόσμου και τις δομές της. Τα δύο αδελφάκια μεταφέρθηκαν στις δομές της Κιβωτού του Κόσμου στην Αθήνα και τα άλλα δύο στις αντίστοιχες δομές στα Γιάννενα. Μάλιστα μόλις λειτουργήσει η αντίστροφη δομή στον Βόλο, τότε θα μεταφερθούν εδώ.

 

ΠΗΓΗ: e-thessalia.gr

Ακολουθήστε το  στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Λαμία, την Στερεά Ελλάδα και όχι μόνο, στο
   
Share this Article
Leave a comment

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Click to Hide Advanced Floating Content