0

Ακριβότερο κατά 10 ευρώ είναι πλέον το παράβολο για την έκδοση άδειας οδήγησης σύμφωνα με σχετική εγκύκλιο του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών αυξάνοντας έτσι συνολικό κόστος στα 60 ευρώ αντί 50 ευρώ που ήταν μέχρι πρότινος.

Όπως αναφέρει η εγκύκλιος (αριθ.325657/19-11-2021) του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών (Α.Δ.Α.91ΜΒ465ΧΘΞ-7Χ6) η ως άνω τροποποίηση της τιμής στα ηλεκτρονικά παράβολα θα έχει ολοκληρωθεί την 17 Νοεμβρίου 2021 από τη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων, και τα παράβολα που ήδη έχουν εκδοθεί για άδειες οδήγησης με την τιμή των 50 ευρώ ή των 98 ευρώ (ενοποιημένο), πρέπει να γίνονται αποδεκτά από τις Υπηρεσίες.

Να υπενθυμίσουμε πως το καταβαλλόμενο αντίτιμο για το παράβολο αδειών οδήγησης που περιλαμβάνει αρχικές χορηγήσεις, επεκτάσεις και ανανεώσεις είχε αλλάξει με τον πρόσφατο νόμο για τα διπλώματα 4850/2021 (άρθρο 26) με ισχύ από την ημερομηνία δημοσίευσης του νόμου στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης (5/11/2021).

Το παράβολο των 60 ευρώ αφορά την αρχική χορήγηση άδειας οδήγησης μιας από τις κατηγορίες ΑΜ ή Α1 ή Α2 ή Α ή Β, καθώς και για την επέκταση από την κατηγορία Β σε μια από τις κατηγορίες C ή C1 ή D ή D1. Το ίδιο ποσό καταβάλλεται και για κάθε ανανέωση του δικαιώματος οδήγησης.»

newsauto.gr

Ακολουθήστε το  στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Λαμία, την Στερεά Ελλάδα και όχι μόνο, στο
   
Lamianow.gr
Η ανεξάρτητη ηλεκτρονική εφημερίδα ενημέρωσης της Λαμίας και της Στερεάς Ελλάδας. Γιατί η ενημέρωση χρειάζεται άποψη.

Με Άμραμπατ η ενδεκάδα της ΑΕΚ στα Γιάννενα

Previous article

Πάτρα: Πέθανε ανεμβολίαστος ιερέας, νοσηλεύεται και ο γιος του

Next article

Comments

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

You may also like