Ο κορωνοϊός οδηγεί σε δίνη τον τουρισμό –βασικό κομμάτι της ελληνικής οικονομίας- ενώ βαρύτατες θα είναι οι συνέπειες της κρίσης στον ιδιωτικό τομέα σύμφωνα με τον διακεκριμένο εργατολόγο Αλέξη Μητρόπουλο.

Ταυτόχρονα ο κ. Μητρόπουλος προέβλεψε ένα τσουνάμι απολύσεων τους καλοκαιρινούς μήνες . Μαθαίνω στον τουρισμό, ότι πολλές επιχειρήσεις αν δεν έχουν μετά τον Ιούνιο πληρότητα από 50 % και πάνω, δε θα ανοίξουν. Βγαίνει η Πρόεδρος της Κομισιόν και λέει «καλώ τους συνταξιούχους να μη σχεδιάζουν διακοπές μέχρι το τέλος έτους».

Οι δήμαρχοι λένε «μην έρχεστε, δεν έχουμε νοσοκομεία», άρα είναι σίγουρο, ότι θα πληγεί και ο εξ Ευρώπης και ο εσωτερικός τουρισμός. 500.000 υπάλληλοι μέχρι τον Αύγουστο θα κινηθούν μεταξύ ανεργίας και υποαπασχόλησης. Μέσα στο καλοκαίρι θα δουν το φάσμα της ανεργίας ή δραστικής μείωσης μισθού».

Παράλληλα ο κ. Μητρόπουλος μιλώντας στο Ράδιο Λαμία και το LamiaNow έκανε λόγο για αδικαιολόγητη αδικία σε βάρος 355.000 μακροχρόνια ανέργων! Η κυβέρνηση όπως τόνισε ο γνωστός εργατολόγος, εξήγγειλε τη χορήγηση 400 € ΜΟΝΟ σε 155.000 δηλαδή μόλις στο 1/3 του συνόλου.

Δείτε την συνέντευξη στο ΜΑΓΚΑΖΙΝΟ ΤΟΥ ΡΑΔΙΟ Λαμία


Lamianow.gr
Η ανεξάρτητη ηλεκτρονική εφημερίδα ενημέρωσης της Λαμίας και της Στερεάς Ελλάδας. Γιατί η ενημέρωση χρειάζεται άποψη.

1 Comment

  1. Λογική εξελιξη.Λιγοτερος τζίρος,λιγότερη πελατεία,άρα και λιγότερο
    ι υπάλληλοι.Οι επιχειρησεις δεν ειναι φιλανθρωπικά ιδρύματα,και όπουος δεν ακολουθήσει αυτή την τακτική πάει για λουκέτο.

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

You may also like