Η Ουγγαρία επέστρεψε!

Lamianow.gr
By Lamianow.gr Add a Comment
4 Min Read

Είχε να παίξει σε EURO από το 1972 -όταν και τερμάτισε 4η.

Σε μεγάλη διοργάνωση, δε, από το Μουντιάλ του 1986, στο Μεξικό.

Τα καρέ της υπερασπίζεται ο γηραιότερος -πλέον- τερματοφύλακας που έχει παίξει σε Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, ο 40άρης Γκαμπόρ Κίραλι, ενώ τα συμβόλαια των ποδοσφαιριστών της μετά βίας φτάνουν τα 28 εκατομμύρια ευρώ, καθιστώντας την ομάδα ως τη «φτηνότερη» της διοργάνωσης.

Ε, και;

Η τρομερή Ουγγαρία του Μπερντ Στοκ νίκησε 2-0 την Αυστρία -στην πρεμιέρα των πρώην… ενωμένων στη Γαλλία- και φωνάζοντας ΞΑΝΑ «παρών» σε αυτό το επίπεδο, πήρε «τρίποντο» πρόκρισης στους «16»!

Δοκάρι είχαν οι Αυστριακοί, μόλις στο 38ο δευτερόλεπτο, αλλά… εξαφανίστηκαν στο δεύτερο ημίχρονο, ενώ έμειναν με δέκα στο 66’, λόγω αποβολής του Ντράγκοβιτς.

inner

Το ματς

Ο ορισμός του… κλισέ «ξεκίνησε με τις καλύτερες των προϋποθέσεων» ήταν οι πρώτες στιγμές του αγώνα. Μόλις στο 38ο δευτερόλεπτο, ο Αλάμπα είπε να επιβεβαιώσει όσους -δικαίως- τον είπαν… σταρ της αναμέτρησης, με τον 23χρονο να πιάνει έναν «κεραυνό» από μακριά, για να τραντάξει η μπάλα το αριστερό δοκάρι του Κίραλι! Λίγα λεπτά μετά, δε, στο 10’, το «πολυεργαλείο» της Μπάγερν Μονάχου δοκίμασε ξανά το πόδι του, ο Ούγγρος «γερόλυκος», όμως, απέκρουσε χωρίς δυσκολία. Η συνέχεια, ωστόσο και αφού οι Μαγυάροι ισορρόπησαν, ήταν μέτρια…

inner

Το ματς παιζόταν κυρίως στο κέντρο και πήγε στις δυνατές «μονομαχίες», με τον ρυθμό να πέφτει αισθητά. Ένα μακρινό σουτ του Γκέρα, στο 23’, στην πρώτη… καλησπέρα των Ούγγρων στον Άλμερ, δεν ανησύχησε τον γκολκίπερ της Αούστρια Βιέννης, ενώ, στο 35’, οι Αυστριακοί επέστρεψαν στην ουγγρική περιοχή, αλλά και πάλι ο Κίραλι είπε «όχι», στο ωραίο σουτ του Γιουνούζοβιτς. Στο 41’, ο Αρναούτοβιτς μπήκε μόνος του στη μεγάλη περιοχή από αριστερά, γύρισε παράλληλα την μπάλα, αλλά ο Χάρνικ έκανε «τσαφ», ενώ, δύο λεπτά αργότερα η ομάδα του Μπερντ Στορκ είχε την καλύτερη στιγμή της στο πρώτο ημίχρονο, όταν ο Ντζούντζακ έκανε το σουτ μέσα από τη μεγάλη περιοχή και δεξιά, με την μπάλα να «γλύφει» το αριστερό δοκάρι!

inner

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με… τρικυμία στην άμυνα της Ουγγαρίας, με τους αμυντικούς της να διορθώνουν -σε δύο περιπτώσεις- ο ένας τα λάθη του άλλου, την τελευταία, κυριολεκτικά, στιγμή! Παρ’ όλα αυτά, οι Μαγυάροι ήταν, όχι μόνο εκείνοι που απείλησαν πρώτοι, όταν τη «βολίδα» του Ντζούντζακ απέκρουσε με υπερένταση ο Άλμερ στο 54’, αλλά και εκείνοι που άνοιξαν το σκορ! Στο 62’, έπειτα από εξαιρετική συνεργασία των Κλάινχαϊσλερ και Σαλάι, o 28χρονος επιθετικός του Ανόβερου πρόλαβε την έξοδο του Αυστριακού γκολκίπερ και έκανε το 1-0, μέσα σε έξαλλους πανηγυρισμούς στο Μπορντό!

inner

inner

Οι Αυστριακοί τα έχασαν και μετά την αποβολή του Ντράγκοβιτς (με δεύτερη κίτρινη κάρτα) στο 66’, απλά… παραδόθηκαν. Σε μία γρήγορη αντεπίθεση, στο 87’, ο Στίμπερ βγήκε απέναντι στον Άλμερ και με έξυπνο πλασέ, πέρασε την μπάλα από πάνω του, γράφοντας το 2-0 και «καθαρίζοντας» τη σπουδαία νίκη της Ουγγαρίας, που επιστρέφει με τον ιδανικότερο τρόπο σε μία μεγάλη διοργάνωση! Και μάλιστα, σε έναν όμιλο όπου βρίσκονται ακόμα οι Πορτογαλία και Ισλανδία, άρα η νίκη της ενδέχεται να αποδειχθεί «χρυσή» στην υπόθεση πρόκριση…

inner

Tα γκολ του αγώνα

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων

Αυστρία (Μαρσέλ Κόλερ): Άλμερ, Ντράγκοβιτς, Χιντερέγκερ, Φουκς, Αρναούτοβιτς, Αλάμπα, Γιουνούζοβιτς (59’ Σάμπιτσερ), Χάρνικ (77’ Σοπφ), Μπαουμγκάρτλινγκερ, Κλάιν, Γιάνκο (65’ Οκότιε).

Ουγγαρία (Μπερντ Στορκ): Κίραλι, Λανγκ, Κάνταρ, Φιόλα, Ντζούντζακ, Νάγκι, Σαλάι (68’ Πρίσκιν), Γκέρα, Νέμεθ, Κλάινχαϊσλερ (79’ Στίμπερ), Γκούζμικς.

Διαιτητής: Κλεμάν Τουρπέν (Γαλλία)
Γήπεδο: Stade de Bordeaux

 

sportfm.gr

Share This Article
Follow:
Η ανεξάρτητη ηλεκτρονική εφημερίδα ενημέρωσης της Λαμίας και της Στερεάς Ελλάδας. Γιατί η ενημέρωση χρειάζεται άποψη.
Leave a comment

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *