Σανγκριά με φράουλα και πορτοκάλι. Εξαιρετική επιλογή για δροσερές στιγμές εν μέσω καλοκαιριού.
Ακολουθεί η συνταγή:
Υλικά
Για 8-10 άτομα
2 φιάλες των 750 ml κόκκινο κρασί, όπως Rioja
340 γραμμάρια κονιάκ, όπως Hennessy
340 γραμμάρια λικέρ πορτοκαλιού, όπως Cointreau
340 γραμμάρια φρέσκο χυμό πορτοκάλι
225 γραμμάρια σιρόπι ζάχαρης
2 ξυλάκια κανέλας, σπασμένα
3 – 4 λεμόνια μέτρια, κομμένα σε λεπτές φέτες
3 με 4 μικρά πορτοκάλια, κομμένα σε λεπτές φέτες
12 φράουλες, σε φέτες
πάγος
340 γραμμάρια σόδα λεμόνι ή λάιμ (προαιρετικά)
Εκτέλεση
- Τοποθετήστε κρασί, κονιάκ, λικέρ πορτοκαλιού, χυμό πορτοκάλι, απλό σιρόπι και κανέλα σ’ ένα δοχείο 4 λίτρων και ανακατέψτε καλά να αναμειχθούν τα υλικά.
- Προσθέστε τα φρούτα και ανακατέψτε. Καλύψτε τα και βάλτε τα στο ψυγείο για 1 ημέρα ή έως και 2 ημέρες.
- Γεμίστε τα 2/3 ενός δοχείου με πάγο. Ρίξτε τη σανγκριά στην κανάτα (ανάλογα με το μέγεθος της κανάτας) και από πάνω ρίξτε τη σόδα (προαιρετικά).
- Προσθέστε μερικά από τα μουλιασμένα φρούτα για γαρνιτούρα και ανακατέψτε να αναμειχθούν.
- Σερβίρετε με πάγο σε ποτήρι Old Fashioned ή κρασοπότηρο και γαρνίρετε με μερικά από τα φρούτα.
zougla

Σημείωση: Τα σχόλια που εμφανίζονται κάτω από τα άρθρα αποτελούν προσωπικές απόψεις των χρηστών που τα δημοσίευσαν και δεν εκφράζουν απαραίτητα τις θέσεις ή απόψεις του Lamianow.gr.
Σε ορισμένες περιπτώσεις, σχόλια που έχουν διατυπωθεί δημόσια σε κοινωνικά δίκτυα ενδέχεται να εμφανίζονται κάτω από τα άρθρα, όταν έχουν δημοσιευθεί κάτω από σχετικές αναρτήσεις του ίδιου άρθρου. Το Lamianow.gr δεν φέρει ευθύνη για το περιεχόμενο αυτών των σχολίων.
Αν κάποιο σχόλιο θεωρείτε ότι παραβιάζει δικαιώματα, είναι προσβλητικό ή έχει αποσυρθεί από την αρχική του πηγή, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο lamianow.gr@gmail.com για την άμεση αφαίρεσή του.