Συστατικά:
500 γρ λινγκουίνι
50 γρ βασιλικός πλατύφυλλος
4 σκελίδες σκόρδο
65 γρ τυρί πεκορίνο
65 γρ τυρί παρμεζάνα
40 γρ κουκουνάρι
250 ml ελαιόλαδο
15-20 γρ χοντρό αλάτι
φρέσκο τριμμένο πιπέρι
Οδηγίες:
Καβουρντίζουμε ελαφρώς το κουκουνάρι σε ένα τηγάνι για 2 λεπτά
Πλένουμε και στεγνώνουμε τα φύλλα βασιλικού
Σε ένα γουδί ή πολυμίξερ προσθέτουμε αλάτι, κουκουνάρια, φύλλα βασιλικού, τυριά, σκόρδο και σταδιακά το ελαιόλαδο, δίνοντας στο μείγμα μια παχύρευστη υφή.
Βράζουμε τα λινγκουίνι σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας,
Με μια τρυπητή κουτάλα, μαζί με τα υγρά τους τα ενσωματώνουμε στη σάλτσα.
Αποφεύγουμε το βράσιμο της σάλτσας σε δυνατή φωτιά γιατί μπορεί να κόψει.
Σερβίρουμε με έξτρα τριμμένη παρμεζάνα και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Σημείωση: Τα σχόλια που εμφανίζονται κάτω από τα άρθρα αποτελούν προσωπικές απόψεις των χρηστών που τα δημοσίευσαν και δεν εκφράζουν απαραίτητα τις θέσεις ή απόψεις του Lamianow.gr.
Σε ορισμένες περιπτώσεις, σχόλια που έχουν διατυπωθεί δημόσια σε κοινωνικά δίκτυα ενδέχεται να εμφανίζονται κάτω από τα άρθρα, όταν έχουν δημοσιευθεί κάτω από σχετικές αναρτήσεις του ίδιου άρθρου. Το Lamianow.gr δεν φέρει ευθύνη για το περιεχόμενο αυτών των σχολίων.
Αν κάποιο σχόλιο θεωρείτε ότι παραβιάζει δικαιώματα, είναι προσβλητικό ή έχει αποσυρθεί από την αρχική του πηγή, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο lamianow.gr@gmail.com για την άμεση αφαίρεσή του.