Εβγαλε μαχαίρι θολωμένος από ζήλια – Παραλίγο τραγωδία για τα μάτια μιας γυναίκας

LamiaNow News
By LamiaNow News Add a Comment
4 Min Read

Ασύλληπτη τραγωδία αποφεύχθηκε στο παραπέντε, σε χωριό της ευρύτερης περιοχής του Αλμυρού, όταν 65χρονος, ακούγοντας να διαδίδονται φήμες σε βάρος της πολύ νεότερης γυναίκας του, άρπαξε ένα μαχαίρι, πήγε να ζητήσει εξηγήσεις από τον υποτιθέμενο εραστή της συζύγου του και αφού μπήκαν μέσα στο αυτοκίνητό του, απείλησε να τον σφάξει!

Τα χειρότερα αποφεύχθηκαν χάρη στην ψυχραιμία του 46χρονου. Μολονότι κινδύνευε η ζωή του, προσπάθησε με τα λόγια να τον ηρεμήσει, διαβεβαιώνοντάς τον ότι δεν έχει καμία σχέση με τη γυναίκα του.

Το απίστευτο περιστατικό σημειώθηκε στις 21 Οκτωβρίου. Χθες ο 65χρονος οδηγήθηκε να δικαστεί στο Αυτόφωρο. Τα όσα εξιστόρησε ενώπιον της έδρας ήταν πράγματι κωμικοτραγικά, όπως παραδέχτηκε και ο ίδιος, κατόπιν εορτής βέβαια. Η ζήλια, που τον «τρώει» για την 35χρονη γυναίκα του, του όπλισε το χέρι, με τους δικαστές να τον παροτρύνουν την επόμενη φορά να είναι πιο προσεκτικός και να μην παρασύρεται από φήμες, «που μπορεί να θέσουν σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές».

Ο 65χρονος ζήτησε «συγγνώμη» για την πράξη του και έκανε λόγο για κακή συγκυρία. «Θόλωσε το μυαλό μου, ακούγονταν φήμες και ξέφυγα», είπε, με την πρόεδρο και την εισαγγελέα του δικαστηρίου να προσπαθούν να τον συνετίσουν λέγοντας: «Δεν μπορείτε να κυκλοφορείτε με μαχαίρι και να μας λέτε ότι το έχετε στο αυτοκίνητο για αγροτικές εργασίες. Δεν έχετε το δικαίωμα να απειλείτε κανέναν. Αν δεν έχετε εμπιστοσύνη στη σύζυγό σας, να χωρίσετε».

Το δικαστήριο επέβαλε ποινή καταδίκης επτά μηνών με τριετή αναστολή στον 65χρονο «Οθέλλο».

Επλασε ολόκληρο σενάριο… και πήγε να ζητήσει εξηγήσεις

Στην ακροαματική διαδικασία ο 65χρονος υποστήριξε πως τον τελευταίο ενάμιση χρόνο στο χωριό κυκλοφορούσαν φήμες, ότι η 35χρονη σύζυγός του έχει παράνομη σχέση με 46χρονο επαγγελματία της περιοχής.

Στις 21 Οκτωβρίου ο σύζυγος εμφανίστηκε έξω από την επιχείρηση του 46χρονου και τον περίμενε. Οταν εκείνος βγήκε στην πόρτα, του ζήτησε να μπει μέσα στο αυτοκίνητό του.

Ο 46χρονος, που γνωρίζει τον 65χρονο, αφού τον είχε πελάτη στο μαγαζί, δεν υποψιάστηκε ότι κάτι συμβαίνει και τον ακολούθησε.

Μόλις μπήκαν στο αυτοκίνητο ο 65χρονος τράβηξε πίσω από το κάθισμα ένα μαχαίρι 22 εκατοστών και το προέταξε στο πρόσωπο του επαγγελματία.

«Εχω σφάξει τρεις και σήμερα θα σφάξω και εσάς…»

«Εμένα που με βλέπεις έχω σφάξει τρεις. Σήμερα θα φύγεις από τη ζωή ή εσύ ή εγώ ή γυναίκα μου» φέρεται να είπε στον 46χρονο, ο οποίος ευτυχώς κράτησε την ψυχραιμία του και μιλώντας σε ήρεμο τόνο προσπάθησε να πείσει τον 65χρονο ότι αυτά που λέει είναι εξωπραγματικά, δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα.

«Οταν άρχισα να του μιλώ, είναι αλήθεια ότι ηρέμησε», παρατήρησε στην κατάθεσή του το θύμα της επίθεσης, αντιλαμβανόμενος ότι εκείνη την ώρα ο 65χρονος δεν ήταν σε ψυχολογική κατάσταση να συνειδητοποιήσει τι λέει και προπάντων τι κάνει.

Αυτό άλλωστε φάνηκε και στη συνέχεια, όταν, όπως εξιστόρησε ο 46χρονος, απευθυνόμενος στον ίδιο, ο 65χρονος του είπε: «Περίμενε εδώ, μη φύγεις, πάω να ξαναρωτήσω τη γυναίκα μου, που την έχω δεμένη στο σπίτι».

Η σύζυγος βέβαια δεν ήταν δεμένη στο σπίτι, όπως διαπιστώθηκε, το όλο σκηνικό όμως, όπως παρατήρησε λίγο αργότερα και η έδρα, ήταν αποτέλεσμα της λανθάνουσας ψυχολογικής κατάστασης του δράστη.

Ο 46χρονος, που κατέθεσε μήνυση σε βάρος του 65χρονου, είναι αθλητής πολεμικών τεχνών. «Θα μπορούσα να αμυνθώ, αλλά δεν το έκανα θέτοντας σε κίνδυνο τη ζωή μου. Ηθελα με τον λόγο να προσπαθήσω να καθησυχάσω τον δράστη», σημείωσε.

taxydromos.gr – ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Share This Article
Leave a comment

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *