Αποτρόπαιο θέαμα αντίκρισαν κάτοικοι στην Καστοριά. Μία αλεπού που είχε βασανιστεί μέχρι θανάτου από κάποιον ή κάποιους «ανθρώπους»…
Ο αντιπρόεδρος της Εταιρείας Προστασίας Περιβάλλοντος και Σταθμού Περίθαλψης Άγριων Ζώων, Νίκος Παναγιωτόπουλος δέχθηκε κλήση για μία αλεπού σε ημιθανή κατάσταση λίγο έξω από τους Μανιάκους στην Καστοριά.
Όταν έφτασε στο σημείο, προκειμένου να παράσχει τις πρώτες βοήθειες, το ζώο είχε ξεψυχήσει και μάλιστα με απίστευτη βαναυσότητα. Ο δράστης ή οι δράστες ακρωτηρίασαν την αλεπού, κόβοντας τα πόδια της, με αποτέλεσμα να καταλήξει από αιμορραγία μέσα σε φριχτούς πόνους.
«Δεν τη χωρά ανθρώπινος νους αυτή την αγριότητα. Το ζώο βασανίστηκε άγρια πριν πεθάνει. Δεν είχε τραύμα από πυροβολισμό, μόνο ένα επιπόλαιο χτύπημα στην κάτω γνάθο, από το οποίο μάτωσαν τα δόντια του. Δεν πέθανε όμως από αυτό», τονίζει στο GRTimes o κ. Παναγιωτόπουλος.
«Ο άνθρωπος, αν μπορεί να είναι «άνθρωπος» αυτός που το έκανε -δεν ξέρω αν είχε και συνεργούς- αιχμαλώτισε το ζώο και στη συνέχεια του έκοψε τα πόδια. Η αλεπού πέθανε από ακατάσχετη αιμορραγία και αυτό συνέβη σήμερα. Εγώ όταν έφτασα εκεί, βρήκα το ζώο ζεστό που σημαίνει ότι μόλις είχε καταλήξει. Το πήρα, το έθαψα, αλλά ακόμη δεν μπορώ να διανοηθώ το τι μπορεί να κάνει το ανθρώπινο χέρι», πρόσθεσε.

Σημείωση: Τα σχόλια που εμφανίζονται κάτω από τα άρθρα αποτελούν προσωπικές απόψεις των χρηστών που τα δημοσίευσαν και δεν εκφράζουν απαραίτητα τις θέσεις ή απόψεις του Lamianow.gr.
Σε ορισμένες περιπτώσεις, σχόλια που έχουν διατυπωθεί δημόσια σε κοινωνικά δίκτυα ενδέχεται να εμφανίζονται κάτω από τα άρθρα, όταν έχουν δημοσιευθεί κάτω από σχετικές αναρτήσεις του ίδιου άρθρου. Το Lamianow.gr δεν φέρει ευθύνη για το περιεχόμενο αυτών των σχολίων.
Αν κάποιο σχόλιο θεωρείτε ότι παραβιάζει δικαιώματα, είναι προσβλητικό ή έχει αποσυρθεί από την αρχική του πηγή, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο lamianow.gr@gmail.com για την άμεση αφαίρεσή του.