Editorial – Γράφει ο Πάνος Κατσώνης / Η Δ.Ε.Θ των απαντήσεων

Περιμένουμε απαντήσεις. Μην είστε σίγουροι ότι θα τις πάρουμε αλλά πάντως τα ερωτήματα είναι εκεί και θα παραμείνουν εκεί και μετά την ΔΕΘ.

Lamianow.gr
Lamianow.gr 1 comment
3 Min Read

Έφτασε για μία ακόμη χρονιά η ώρα της ΔΕΘ. Ο πρωθυπουργός και οι πολιτικοί αρχηγοί θα ανέβουν στη Θεσσαλονίκη και με ομιλίες και συνεντεύξεις θα δώσουν το στίγμα τους και πιθανά θα μας διαφωτίσουν για αυτά που έρχονται.

Προφανώς αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τόσο η παρουσία του πρωθυπουργού όσο και των αρχηγών του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ. Όχι ότι οι άλλοι πολιτικοί αρχηγοί δεν έχουν ενδιαφέρον αλλά όπως και να το κάνουμε το ζουμί είναι στους τρεις πρώτους.

- Advertisement -

Από τον πρωθυπουργό περιμένουμε να ακούσουμε τις βασικές παραμέτρους της οικονομικής πολιτικής του επόμενου διαστήματος. Με την ενεργειακή κρίση να ρίχνει τη σκιά της πάνω από την οικονομία όλης της Ευρώπης τα μέτρα για την στήριξη νοικοκυριών και επιχειρήσεων στο δύσκολο χειμώνα που έρχεται προφανώς θα είναι σε πρώτο πλάνο. Ταυτόχρονα οι αυξήσεις στους συνταξιούχους και η κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης για δημοσίους υπαλλήλους και συνταξιούχους έχουν ήδη προεξοφληθεί και να δούμε τι άλλο θα περιλαμβάνει το καλάθι του πρωθυπουργού.

Βέβαια για να μην ξεχνιόμαστε και φαντάζομαι ότι όλο και κάποιος δημοσιογράφος θα τον ρωτήσει στη συνέντευξη τύπου, ο πρωθυπουργός οφείλει και μία απάντηση για το αν θα προχωρήσει σε αλλαγή του εκλογικού νόμου. Και ασφαλώς μία ξεκάθαρη απάντηση αρνητική η θετική θα είναι αρκετή.

Για τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ τα πράγματα είναι και ευκολότερα αλλά και δυσκολότερα. Ευκολότερα γιατί αυτά που θα πει δεν θα χρειαστεί να τα εφαρμόσει άμεσα. Δυσκολότερα γιατί την τελευταία φορά που τα είπε και χρειάστηκε να το εφαρμόσει δεν το έκανε. Το μεγάλο στοίχημα λοιπόν για τον ίδιο είναι και μάλιστα ενόψει εκλογών να πείσει ότι αυτό που λέει το εννοεί. Δεν ξέρω αν αυτό είναι εύκολο ή δύσκολο αλλά πάντως αυτό είναι η απάντηση που πρέπει να προσπαθήσει να δώσει ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ.

- Advertisement -

Για τον αρχηγό του ΠΑΣΟΚ τα πράγματα είναι μάλλον πιο εύκολα από τους άλλους δύο. Με τον… αέρα του τρίτου κόμματος μπορεί να πει μία κουβέντα παραπάνω για να μπορέσει έτσι να αυξήσει τα ποσοστά του. Όμως μία απάντηση μας την οφείλει και αυτός. Λέει συνεχώς ότι δεν θέλει Μητσοτάκη η Τσίπρα πρωθυπουργό αλλά να βρεθεί ένα άλλο πρόσωπο. Μήπως θα πρέπει κάποια στιγμή να μας αποκαλύψει ποιο πρόσωπο σκέφτεται όχι τίποτα άλλο για να ξέρουν αυτοί που θα ψηφίσουν ΠΑΣΟΚ πώς θα αξιοποιηθεί η ψήφος τους.

Σας το είπα από την αρχή. Περιμένουμε απαντήσεις. Μην είστε σίγουροι ότι θα τις πάρουμε αλλά πάντως τα ερωτήματα είναι εκεί και θα παραμείνουν εκεί και μετά την ΔΕΘ.

Κατά τα άλλα μην αγχώνεστε. Η Θεσσαλονίκη είναι μία υπέροχη πόλη ο καιρός είναι θαυμάσιος και όσοι βρεθούν εκεί θα περάσουν μία χαρά. Ειδικά στην περίπτωση που τα έξοδα της παρουσίας τους θα είναι χορηγία του ελληνικού λαού.

Καλημέρα

Share This Article
Follow:
Η ανεξάρτητη ηλεκτρονική εφημερίδα ενημέρωσης της Λαμίας και της Στερεάς Ελλάδας. Γιατί η ενημέρωση χρειάζεται άποψη.
1 Comment
  • Κύριε Κατσώνη αυτά είναι για λαϊκή κατανάλωση (Δεθ) και για να έχουν αντικείμενο απασχόλησης οι δημοσιογράφοι, με όλο το θάρρος. Γιατί και τα έξοδα των δημοσιογράφων, χορηγία του λαού είναι. Γιατί να έχει νόημα για τον πολίτη να ακούσει τι θα πει στη Δεθ ακόμη ένας αφερεγγυος πρωθυπουργός;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *