Χαμός στις εθνικές οδούς – Κορυφώνεται η έξοδος παρά τον άστατο καιρό

Lamianow.gr
By Lamianow.gr Add a Comment
2 Min Read

Σήμερα αναμένεται να κορυφωθεί η έξοδος των εκδρομέων για το τριήμερο του Δεκαπενταύγουστου, παρά τον άστατο και βροχερό καιρό.

Στο μεταξύ αυξημένα είναι τα μέτρα της Τροχαίας, προκειμένου να διευκολυνθούν οι εκδρομείς, αλλά και να αποφευχθούν ατυχήματα.

Η κίνηση χθες στο εθνικό οδικό δίκτυο στην περιοχή της Φθιώτιδας, διεξαγόταν ομαλά με τη ροή της κυκλοφορίας να παρουσιάζει αυξητική τάση από τις απογευματινές ώρες, χωρίς όμως να παρατηρηθούν προβλήματα και ουρές.
Oι αξιωματικοί της Τροχαίας εκτιμούν οτι το μεγάλο κύμα των εξοδούχων θα φύγει σήμερα το πρωί.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα, χθες από τις 6 το πρωί μέχρι τις 13.00 πέρασαν από τα δύο εθνικά δίκτυα 32.065 αυτοκίνητα (18.944 από την Αθηνών-Κορίνθου και 13.121 από την Αθηνών-Λαμίας).

Τα μέτρα της Τροχαίας

‘Οπως ανακοινώθηκε από το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ., τα μέτρα αναλυτικά περιλαμβάνουν:

• αστυνόμευση του οδικού δικτύου κατά τομείς, βάσει των ιδιαίτερων κυκλοφοριακών συνθηκών κάθε περιοχής,

• αυξημένη αστυνομική παρουσία και στοχευμένη αστυνόμευση στα σημεία του οδικού δικτύου, όπου παρατηρείται συχνότητα πρόκλησης τροχαίων ατυχημάτων,

• εντατικά μέτρα τροχαίας αστυνόμευσης στις εισόδους-εξόδους μεγάλων αστικών κέντρων, όπου παρατηρείται αυξημένη ροή διέλευσης,

• ειδικές δράσεις και αυξημένα μέτρα τροχαίας εντός των πόλεων,

• αυξημένα μέτρα τροχαίας σε χώρους όπου παρατηρείται μαζική συγκέντρωση επιβατών (αεροδρόμια, λιμάνια, σταθμοί, κ.λπ.).

ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΚΙΝΗΣΗΣ ΦΟΡΤΗΓΏΝ

Για την ασφαλέστερη κίνηση των οχημάτων και τη βελτίωση της οδικής κυκλοφορίας κατά τον εορτασμό του Δεκαπενταύγουστου, θα ισχύσει απαγόρευση κυκλοφορίας όλων των φορτηγών αυτοκινήτων μέγιστου επιτρεπόμενου βάρους άνω των 3,5 τόνων στα τμήματα των αυτοκινητοδρόμων και εθνικών οδών, κατά τις ημέρες και ώρες που ακολουθούν ως ξής:

1. Το Σάββατο 13 Αυγούστου 2022, από ώρα 08:00 έως 13:00, για το ρεύμα εξόδου.

2. Τη Δευτέρα 15 Αυγούστου 2022, από ώρα 16:00 έως 23:00, για το ρεύμα εισόδου, όλου του βασικού εθνικού δικτύου, ενώ ειδικά επί του Αυτοκινητοδρόμου Α1 (Αθήνα-Θεσσαλονίκη-Εύζωνοι), στο ρεύμα προς Θεσσαλονίκη, θα ισχύσει η απαγόρευση από τις 18.00 έως τις 24.00, από τα διόδια Μακρυχωρίου μέχρι τον κόμβο Κλειδιού.

Share This Article
Follow:
Η ανεξάρτητη ηλεκτρονική εφημερίδα ενημέρωσης της Λαμίας και της Στερεάς Ελλάδας. Γιατί η ενημέρωση χρειάζεται άποψη.
Leave a comment

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *