Lamianow.grLamianow.grLamianow.gr
Notification Show More
Font ResizerAa
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • BLOG
  • ΤΟΠΙΚEΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΣΠΟΡ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    ΕΛΛΑΔΑShow More
    lilly | Lamianow.gr
    Η συγκινητική ανάρτηση της κόρης του Σπύρου Καρατζαφέρη: «Ευγνωμοσύνη που ήσουν μπαμπάς μου»
    aithiopioi | Lamianow.gr
    Το «Τιμκάτ» φώτισε τα Σπάτα: Τα εντυπωσιακά Θεοφάνια της Αιθιοπικής κοινότητας με «βροχή» αγιασμού και μελωδίες
    liakoyli | Lamianow.gr
    Βουλή: «Σφάχτηκαν» Χρήστος Κέλλας και Ευαγγελία Λιακούλη για την ευλογιά των αιγοπροβάτων
    56xrag | Lamianow.gr
    Άνω Γλυφάδα: «Ήσουν ένας άγγελος» – Σπαρακτικά μηνύματα για τη 56χρονη που σκοτώθηκε στην κακοκαιρία
    fir 1 | Lamianow.gr
    Με δωρεά 5 κορυφαίων εταιρειών της αεροπορικής αγοράς η προμήθεια νέου συστήματος VCRS στην ΥΠΑ
  • ΣΠΟΡ
    ΣΠΟΡShow More
    w23 0013312672551 | Lamianow.gr
    Ο Ζαρουρί έστειλε τον Παναθηναϊκό στα νοκ-άουτ
    w22 21283612671838 | Lamianow.gr
    Μεγάλο «διπλό» στην Πόλη ο Ολυμπιακός
    w22 214947PAOKBETISSCGR202601221909 | Lamianow.gr
    Προκρίθηκε και βλέπει ψηλότερα
    sakari 1 | Lamianow.gr
    Σάκκαρη – Αντρέεβα 0-2: Αποκλεισμός για την Ελληνίδα τενίστρια από τον δεύτερο γύρο του Australian Open
    4997148 scaled 1 | Lamianow.gr
    Ολυμπιακός – Λεβερκούζεν 2-0: Κατάπιε τις «ασπιρίνες» και βάζει πλώρη για πρόκριση
  • TOP STORIES
  • LAMIA POLIS 87.7 FM
  • ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΑ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Font ResizerAa
Lamianow.grLamianow.gr
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • BLOG
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΣΠΟΡ
  • ΠΡΟΣΩΠΑ (+)
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • LAMIA POLIS 87.7
  • Όροι Χρήσης
Search
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ & ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ
  • LAMIA POLIS 87.7 FM
  • FEATURED
  • TOP STORIES
  • ADVERTORIAL SECTION
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΜΙΚΡΕΣ ΑΓΓΕΛΙΕΣ
  • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΠΡΟΣΩΠΑ (+) Ιστορίες
  • ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΑ
  • EDITORIAL
  • CHECK IT
  • ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΜΑΣ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΕΡΓΑΣΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ-ΒΙΒΛΙΟ-ΤΕΧΝΕΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ
  • ΜΠΑΣΚΕΤ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΣΠΟΡ
  • ΣΤΟΙΧΗΜΑ
  • ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ Lamianow.gr
  • ΥΓΕΙΑ
  • Επικοινωνία – TAYTOTHTA – Συμμόρφωση 2018/334
Have an existing account? Sign In
Follow US
© 2025 Lamianow.gr / All Rights Reserved.

Home - ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ - Οι επόμενες άμεσες κινήσεις για την Π.Ε.Λ! Καραϊσκος : “Προς χρήση στο κοινό για άθληση και αναψυχή…”

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣΦΘΙΩΤΙΔΑ

Οι επόμενες άμεσες κινήσεις για την Π.Ε.Λ! Καραϊσκος : “Προς χρήση στο κοινό για άθληση και αναψυχή…”

Lamianow.gr
ByLamianow.gr
Η ανεξάρτητη ηλεκτρονική εφημερίδα ενημέρωσης της Λαμίας και της Στερεάς Ελλάδας. Γιατί η ενημέρωση χρειάζεται άποψη.
Follow:
Σεπ 29, 2021 @ 22:51
3 Σχόλια
Share
7 Min Read
SHARE

Για μια ακόμη φορά συζητήθηκε εκτενώς το ζήτημα της Πανελλήνιας Έκθεσης Λαμίας στο Δημοτικό Συμβούλιο Λαμιέων. Στο πλαίσιο της συζήτησης ο δήμαρχος Λαμιέων, Θύμιος Καραϊσκος αναφέρθηκε στις επόμενες κινήσεις που σκοπεύουν να κάνουν ως δημοτική αρχή τονιζοντας χαρακτηριστικά ότι στο πλάνο είναι να παραδοθεί άμεσα ο εξωτερικός χώρος της ΠΕΛ στους δημότες προς άθληση και αναψυχή ενώ στο σημείο θα εγκατασταθεί κλιμάκιο της δημοτικής αστυνομίας προκειμένου να αποτραπούν οι βανδαλισμοί.

-Advertisement-
ΠΑΠΑΙΩΑΝΝΟΥ

DJI 0541 | Lamianow.gr

Διαβάστε αναλυτικά την τοποθέτηση του δημάρχου Λαμιέων για την Π.Ε.Λ

Όπως ήδη ανέφερα, για να γίνει πραγματικότητα, η άρτια λειτουργία του Κέντρου Αγώνα, στην ΠΕΛ, τους τελευταίους πέντε μήνες, από αρχές Μαΐου, ο Δήμος Λαμιέων και τα στελέχη του υπερέβαλλαν εαυτούς προκειμένου οι εγκαταλειμμένες και λεηλατημένες υποδομές της ΠΕΛ να επισκευαστούν, διαμορφωθούν και συμπληρωθούν κατάλληλα, με δαπάνες και πόρους του Δήμου, ώστε να εξυπηρετήσουν με επάρκεια, αξιοπιστία και ασφάλεια τις ανάγκες των αγωνιστικών ομάδων του ΡΑΛΛΥ και των χιλιάδων φίλων του μηχανοκίνητου αθλητισμού που επισκέφθηκαν το χώρο.

-Advertisement-
KATSIAVOS

karaiskos | Lamianow.gr

Ειδικότερα, καθαρίστηκε και διαμορφώθηκε ο περιβάλλων χώρος, συντηρήθηκε το πράσινο, αποκαταστάθηκε πλήρως το ηλεκτρικό δίκτυο όλων των υποδομών, εγκαταστάθηκαν νέοι πίνακες, φωτισμός και κλιματιστικές μονάδες, αντικαταστάθηκαν WC, πόρτες, σπασμένα πλακάκια, κουφώματα και υαλοπίνακες, ο χώρος βάφτηκε εξ’ ολοκλήρου τόσο στο εσωτερικό των κτιρίων όσο και στο εξωτερικό. Τα τρία περίπτερα επισκευάστηκαν και μονώθηκαν, ενώ ειδικά στο Α’ κατασκευάστηκαν ημιμόνιμα χωρίσματα που επιτρέπουν την φιλοξενία εκθέσεων, γεγονότων κι εκδηλώσεων καθ’όλη τη διάρκεια του έτους. Οι δαπάνες για τις παραπάνω εργασίες ανήλθαν περίπου σε 400.000,00 Ευρώ και καλύφθηκαν εξ’ολοκλήρου από τον προϋπολογισμό του Δήμου Λαμιέων.

DJI 0523 | Lamianow.gr

Ο Δήμαρχος Λαμιέων με την με αρ.πρωτ. 36962/13-9-2021 επιστολή του, την επομένη της λήξης της διοργάνωσης του Ράλλυ Ακρόπολις, προς τον Αναπληρωτή Υπουργό Ανάπτυξης κ. Παπαθανάση επεσήμανε ότι :
(α) υφίσταται αναγκαιότητα αλλαγής του θεσμικού πλαισίου που αφορά τη λειτουργία της «Πανελλήνιας Έκθεσης Λαμίας» και αναμένονται σχετικές πρωτοβουλίες του Υπουργού,
(β) θα πρέπει να καθοριστεί ο τρόπος λειτουργίας της, με συγκεκριμένο σχέδιο για την ανάπτυξή της που έχει εκπονήσει ο Δήμος Λαμιέων και
(γ) θα πρέπει να παραταθεί ο χρόνος ισχύος της άδειας στο Δήμο Λαμιέων, να προβαίνει, με επιμέλεια και δαπάνες του, σε καθαρισμό, συντήρηση φύλαξη και διαχείριση των εγκαταστάσεων της ΠΕΛ, μέχρι να γίνει οριστική εκκαθάριση του νομικού καθεστώτος του συγκεκριμένου νομικού προσώπου.

DJI 0513 | Lamianow.gr

Πιο συγκεκριμένα στην εν λόγω επιστολή μας, τονίσαμε:
«…………………………………………………………………………………
Ειδικότερα, κατόπιν του 12227/30-03-2021 αιτήματος του Δημάρχου Λαμιέων, ζητήθηκε η παράταση ισχύος του άρθρου 101 του Ν.4764/2020, μέχρι να γίνει οριστική εκκαθάριση του νομικού καθεστώτος του συγκεκριμένου νομικού προσώπου, άλλως μέχρι τέλος του έτους 2021 και ανάλογη τροποποίηση του, ώστε να είναι δυνατή η παρέμβαση και διαμόρφωση του χώρου της ΠΕΛ, από το Δήμο Λαμιέων, με δαπάνες του, προκειμένου να φιλοξενηθεί με ασφάλεια το Κέντρο Αγώνα του «Ράλλυ ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ» στα πλαίσια του παγκόσμιου πρωταθλήματος [WRC-2021]. Τονίστηκε δε ότι θα είναι και προς το συμφέρον του Νομικού Προσώπου της «Πανελλήνιας Εκθεσης Λαμίας», αφού θα προσδώσει αξία στην ακίνητη περιουσία της και θα επαναφέρει σε λειτουργικό επίπεδο, εγκαταστάσεις που ήταν λεηλατημένες και εγκαταλελειμμένες.

DJI 0539 | Lamianow.gr

Συνακόλουθα αυτού, με βάση τις διατάξεις του άρθρου 51 του Ν.4811/2021, [ΦΕΚ A` 108/26.06.2021], η ισχύς του άρθρου 101 του Ν.4764/2020 παρατάθηκε έως την 30ή.09.2021.
Καθώς λοιπόν ο χρόνος μετράει αντίστροφα από την ώρα του τερματισμού του «Rally Akropolis» και προκειμένου να αποφευχθεί μια νέα εγκατάλειψη κι ερημοποίηση της Πανελλήνιας Έκθεσης Λαμίας, εξανεμίζοντας τους πόρους που διέθεσε ο Δήμος Λαμιέων από το υστέρημα των δημοτών του και καθιστώντας εκ νέου ακατάλληλες τις εγκαταστάσεις της, ενόψει της διοργάνωσης του «Rally Akropolis» για το έτος 2022,

DJI 0524 | Lamianow.gr
Παρακαλούμε την επ’ αόριστο παράταση ισχύος του άρθρου 51 του Ν.4811/2021, μέχρι να γίνει οριστική εκκαθάριση του νομικού καθεστώτος του συγκεκριμένου νομικού προσώπου, ώστε να είναι δυνατή η παρέμβαση και διαχείριση του χώρου της ΠΕΛ, από το Δήμο Λαμιέων και τα Νομικά του Πρόσωπα, με ευθύνη και δαπάνες τους, προκειμένου να διατηρηθεί η βιωσιμότητα της υποδομής και να φιλοξενούνται με ασφάλεια γεγονότα κι εκδηλώσεις.
Προς τούτο, σας γνωρίζουμε ότι, για λόγους ανώτερης βίας, προκειμένου να αποτραπεί η παραβίαση, ο βανδαλισμός και η λεηλασία των υποδομών και προς το σκοπό διαφύλαξης των εγκαταστάσεων, ο Δήμος Λαμιέων, προτίθεται να εγκαταστήσει κλιμάκιο της Δημοτικής Αστυνομίας στο συγκεκριμένο χώρο και να λάβει κάθε άλλο αναγκαίο μέτρο για το σκοπό αυτό
……………………………………………………………..»

Μέχρι σήμερα 29η Σεπτεμβρίου δεν έχουμε καμία απάντηση και δεν έχουμε ενημερωθεί για σχετική νομοθετική πρωτοβουλία του αρμοδίου Υπουργού.

Μέχρι να γίνει αυτό και για όλους τους παραπάνω λόγους και κυρίως για λόγους ανώτερης βίας, προκειμένου να αποτραπεί η παραβίαση, ο βανδαλισμός και η λεηλασία των υποδομών και προς το σκοπό διαφύλαξης των εγκαταστάσεων, σας ενημερώνω ότι ο Δήμος Λαμιέων, τις επόμενες μέρες, αφού γίνει επανέλεγχος και συντήρηση των εγκαταστάσεων για να πληρούν τις προϋποθέσεις ασφαλείας και ασφαλούς λειτουργίας, προτίθεται να προβεί στις ακόλουθες ενέργειες :

α) να εγκαταστήσει κλιμάκιο της Δημοτικής Αστυνομίας στο χώρο, προκειμένου να αποτραπεί η παραβίαση, ο βανδαλισμός και η λεηλασία των υποδομών,

β) να αποδοθούν προς χρήση στο κοινό, οι εξωτερικοί χώροι της ΠΕΛ, για να χρησιμοποιηθούν για περίπατο, τρέξιμο, τζόκινγκ, ποδηλασία, skateboard και αναψυχή.

γ) να διοργανώνονται ειδικά γεγονότα και στοχευμένες εκδηλώσεις σε όλους τους χώρους.

Σε κάθε περίπτωση αυτό θα είναι προς το συμφέρον του Νομικού Προσώπου της «Πανελλήνιας Έκθεσης Λαμίας» και θα προσδώσει αξία στην ακίνητη περιουσία της, αφού δεν θα επιτρέψει την επαναφορά των υποδομών στη λεηλασία κι εγκατάλειψη, μεταφέροντας ζοφερές εικόνες από ένα χώρο που έλαμπε κυριολεκτικά, λίγες μέρες πριν κι επέτρεψε στη χώρα μας να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων.

Περαιτέρω θα αποτελεί άλλο ένα θετικό στοιχείο στην προσπάθεια διεκδίκησης μόνιμης φιλοξενίας στη χώρα μας, αυτού του κορυφαίου γεγονότος του μηχανοκίνητου αθλητισμού.

DJI 0513 | Lamianow.gr

Εμείς δεν θα επιτρέψουμε η Πανελλήνια Έκθεση Λαμίας, να γίνει πάλι ένα “λεηλατημένο κουφάρι”.

Είναι υποχρέωση μας απέναντι στους δημότες μας.

OI AERATOI

Share This Article
Facebook Email Copy Link Print
ByLamianow.gr
Follow:
Η ανεξάρτητη ηλεκτρονική εφημερίδα ενημέρωσης της Λαμίας και της Στερεάς Ελλάδας. Γιατί η ενημέρωση χρειάζεται άποψη.
Previous Article SEISMOGRAFOI 1200x824 1 | Lamianow.gr Σεισμοί: Έκτακτη σύσκεψη απόψε για το ενδεχόμενο ισχυρού «χτυπήματος» στη Θήβα
Next Article thessaloniki leukospyrgos1 2048x1406 1 | Lamianow.gr Βόρεια Ελλάδα: Από 700 ασθενείς, οι 560 δεν έχουν κάνει το εμβόλιο
3 Σχόλια
  • Ο/Η ... λέει:
    Σεπ 30, 2021 @ 20:32 στις 8:32 μμ - 30/09/2021

    Μπράβο Δήμαρχε

    Απάντηση
  • Ο/Η Λαμιεύς λέει:
    Σεπ 29, 2021 @ 23:56 στις 11:56 μμ - 29/09/2021

    ……για αρχή η μαγεμένη ελατοχώρα θα έδινε ζωή……..στη πόλη ……όλο το ΔΕΚΕΜΒΡΙΟ ΚΑΘΕ ΕΤΟΥΣ…..!!!

    Απάντηση
  • Ο/Η jim λέει:
    Σεπ 29, 2021 @ 22:56 στις 10:56 μμ - 29/09/2021

    ΚΑΙ ΠΡΟΣ ΧΡΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΓΥΦΤΟΥΣ

    Απάντηση

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Σημείωση: Τα σχόλια που εμφανίζονται κάτω από τα άρθρα αποτελούν προσωπικές απόψεις των χρηστών που τα δημοσίευσαν και δεν εκφράζουν απαραίτητα τις θέσεις ή απόψεις του Lamianow.gr.

Σε ορισμένες περιπτώσεις, σχόλια που έχουν διατυπωθεί δημόσια σε κοινωνικά δίκτυα ενδέχεται να εμφανίζονται κάτω από τα άρθρα, όταν έχουν δημοσιευθεί κάτω από σχετικές αναρτήσεις του ίδιου άρθρου. Το Lamianow.gr δεν φέρει ευθύνη για το περιεχόμενο αυτών των σχολίων.

Αν κάποιο σχόλιο θεωρείτε ότι παραβιάζει δικαιώματα, είναι προσβλητικό ή έχει αποσυρθεί από την αρχική του πηγή, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο lamianow.gr@gmail.com για την άμεση αφαίρεσή του.

- Advertisement -
Ad imageAd image
Weather
10°C
Lamia
overcast clouds
10° _ 8°
86%
3 km/h
Σα
15 °C
Κυ
17 °C
Δε
15 °C
Τρ
11 °C
Τε
9 °C
Stay Connected
FacebookLike
InstagramFollow
YoutubeSubscribe
TiktokFollow
Google NewsFollow
ThreadsFollow

You Might Also Like

skouras giannis | Lamianow.gr
TOP STORIESΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Λαμία : Ενας χρόνος χωρίς τον Γιάννη Σκούρα – την Κυριακή στο Αμούρι το ετήσιο μνημόσυνο

eksormiseis sta vouna tis stereas elladas o aparaititos eksoplismos gia asfaleis diadromes | Lamianow.gr
TOP STORIESΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Εξορμήσεις στα βουνά της Στερεάς Ελλάδας: Ο απαραίτητος εξοπλισμός για ασφαλείς διαδρομές

ganis | Lamianow.gr
FeaturedLAMIA POLIS 87.7

Συνέντευξη – Βάϊος Γκανής : Δεν κερδίσαμε τίποτα – Το “τζάμπα” τελείωσε για τον αγροτικό συνδικαλισμό, αποκαλύπτει νέο συνδικαλιστικό όργανο με άρθρο δημόσιας διαπόμπευσης (Vid)

ΑΝΟΣΙΑ ΣΤΗΝ ΑΝΟΗΣΙΑ ΓΚΑΝΗΣ
Lamianow.grLamianow.gr
Follow US
©Lamianow.gr / 2025 - All Rights Reserved / Η επιχείρηση LAMIA MEDIA VOICE Μ.Ι.Κ.Ε., ως δικαιούχος και διαχειρίστρια του ιστότοπου lamianow.gr, δηλώνει ότι συμμορφώνεται με τη Σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της Επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018, σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο.
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • BLOG
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΣΠΟΡ
  • ΠΡΟΣΩΠΑ (+)
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • LAMIA POLIS 87.7
  • Όροι Χρήσης