Νέος ισχυρός σεισμός σημειώθηκε στην Κρήτη, στο Ηράκλειο, της τάξεως των 5,3 Ρίχτερ.
Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο, ο σεισμός είχε εστιακό βάθος στα 13,3 χιλιόμετρα, και το επίκεντρο βρίσκεται στην ίδια περιοχή με τον σεισμό των 5,8 Ρίχτερ και τους δεκάδες μετασεισμούς.
Με λίγα λόγια, χτυπά και πάλι το Αρκαλοχώρι αλλά και άλλα χωριά του Ηρακλείου. Σεισμολόγοι προειδοποιούσαν για μετασεισμό γύρω στα 5 Ρίχτερ, και τελικά οι φόβοι επιβεβαιώθηκαν.
«Ο σεισμός ήταν μεγάλος και πολύ ισχυρός, και αυτό δικαιολογεί τον μεγάλο αριθμό μετασεισμών. Ενδέχεται οι μετασεισμοί που θα ακολουθήσουν να είναι μεγέθους 5 Ρίχτερ. Ήδη η καταστροφή είναι εκτεταμμένη, με λιγότερες ή μεγαλύτερες βλάβες, και είναι ευάλωτα σε επόμενους μετασεισμούς» δήλωσε το πρωί στο MEGA ο σεισμολόγος Γεράσιμος Παπαδόπουλος.

Οι μετασεισμοί που έχουν καταγραφεί μέχρι στιγμής στην Κρήτη μετά τον σεισμό των 5,8 Ρίχτερ είναι περισσότεροι από 100, όπως είπε μιλώντας το πρωί της Τρίτης (28.09.2021) στο Πρώτο Πρόγραμμα η πρόεδρος της κοινότητας Αρκαλοχωρίου, Χρυσούλα Κεγκέρογλου.
Ο μεγαλύτερος μετασεισμός ήταν 4,4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ μέχρι τώρα, που σημειώθηκε αυτός των 5,3 Ρίχτερ.
newsit.gr

Σημείωση: Τα σχόλια που εμφανίζονται κάτω από τα άρθρα αποτελούν προσωπικές απόψεις των χρηστών που τα δημοσίευσαν και δεν εκφράζουν απαραίτητα τις θέσεις ή απόψεις του Lamianow.gr.
Σε ορισμένες περιπτώσεις, σχόλια που έχουν διατυπωθεί δημόσια σε κοινωνικά δίκτυα ενδέχεται να εμφανίζονται κάτω από τα άρθρα, όταν έχουν δημοσιευθεί κάτω από σχετικές αναρτήσεις του ίδιου άρθρου. Το Lamianow.gr δεν φέρει ευθύνη για το περιεχόμενο αυτών των σχολίων.
Αν κάποιο σχόλιο θεωρείτε ότι παραβιάζει δικαιώματα, είναι προσβλητικό ή έχει αποσυρθεί από την αρχική του πηγή, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο lamianow.gr@gmail.com για την άμεση αφαίρεσή του.