Lamianow.grLamianow.grLamianow.gr
Notification Show More
Font ResizerAa
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • BLOG
  • ΤΟΠΙΚEΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΣΠΟΡ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    ΕΛΛΑΔΑShow More
    glifada | Lamianow.gr
    Λέκκας για τις πλημμύρες: Αγνοήσαμε τα ρέματα και τη μορφολογική ιστορία κάθε περιοχής
    sia | Lamianow.gr
    Σία Κοσιώνη: Τα τελευταία νέα για την υγεία της – Για τρίτη ημέρα στη ΜΕΘ
    venzini | Lamianow.gr
    Πειραγμένες αντλίες: Το κόλπο με την “αριθμομηχανή” που έκλεβε λίτρα από τους οδηγούς – Στα 25 εκατ. ευρώ η ζημιά
    nosokomeio foreio.jpg | Lamianow.gr
    Δήμος Κύθνου: Προσφέρει 1000€ κάθε μήνα στον παιδίατρο και παθολόγο που θα εργαστεί στο νησί
    ligeridis | Lamianow.gr
    Λυγγερίδης: Από όταν ξεκίνησα να τον μεγαλώνω μέχρι που μου τον στέρησαν, έδωσα αγώνα – Εσπασαν οι γονείς του
  • ΣΠΟΡ
    ΣΠΟΡShow More
    w25 191745GREECE | Lamianow.gr
    Παρθενικό ευρωπαϊκό μετάλλιο με επίδειξη δύναμης για την εθνική, 12-5 την Ιταλία
    gerofokas | Lamianow.gr
    Συγκινημένος ο 19χρονος Γεροφωκάς για το ντεμπούτο του στο Ολυμπιακός – Βόλος: «Δεν θα μπορούσα να το φανταστώ στο Καραϊσκάκης»
    aekara | Lamianow.gr
    Αστέρας Τρίπολης – ΑΕΚ 0-1: Διπλό κορυφής με Γιόβιτς και Στρακόσα
    oly | Lamianow.gr
    Ολυμπιακός – Βόλος 1-0: Ο Ελ Κααμπί επανέφερε τους Πειραιώτες στην κορυφή της Super League
    w23 0013312672551 | Lamianow.gr
    Ο Ζαρουρί έστειλε τον Παναθηναϊκό στα νοκ-άουτ
  • TOP STORIES
  • LAMIA POLIS 87.7 FM
  • ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΑ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Font ResizerAa
Lamianow.grLamianow.gr
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • BLOG
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΣΠΟΡ
  • ΠΡΟΣΩΠΑ (+)
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • LAMIA POLIS 87.7
  • Όροι Χρήσης
Search
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ & ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ
  • LAMIA POLIS 87.7 FM
  • FEATURED
  • TOP STORIES
  • ADVERTORIAL SECTION
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΜΙΚΡΕΣ ΑΓΓΕΛΙΕΣ
  • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΠΡΟΣΩΠΑ (+) Ιστορίες
  • ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΑ
  • EDITORIAL
  • CHECK IT
  • ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΜΑΣ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΕΡΓΑΣΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ-ΒΙΒΛΙΟ-ΤΕΧΝΕΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ
  • ΜΠΑΣΚΕΤ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΣΠΟΡ
  • ΣΤΟΙΧΗΜΑ
  • ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ Lamianow.gr
  • ΥΓΕΙΑ
  • Επικοινωνία – TAYTOTHTA – Συμμόρφωση 2018/334
Have an existing account? Sign In
Follow US
© 2025 Lamianow.gr / All Rights Reserved.

Home - ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ - Περιφέρεια Στερεάς : Αφού “πιάσαμε”… πάτο έρχονται μέτρα και κινητές μονάδες για την προώθηση των εμβολιασμών

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Περιφέρεια Στερεάς : Αφού “πιάσαμε”… πάτο έρχονται μέτρα και κινητές μονάδες για την προώθηση των εμβολιασμών

Lamianow.gr
ByLamianow.gr
Η ανεξάρτητη ηλεκτρονική εφημερίδα ενημέρωσης της Λαμίας και της Στερεάς Ελλάδας. Γιατί η ενημέρωση χρειάζεται άποψη.
Follow:
Ιούλ 6, 2021 @ 21:43
Δεν υπάρχουν Σχόλια
Share
6 Min Read
SHARE

Στην κατάταξη των εμβολιασμών που δόθηκε στην δημοσιότητα, η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδος είναι… ουραγός. Μετά την συγκεκριμένη εξέλιξη και την δυσαρέσκεια που προκύπτει από κεντρικό επίπεδο, το πρωί της Τρίτης υπήρξε σύσκεψη προκειμένου να  επιταχυνθούν οι εμβολιασμοί στην περιοχή μας. Ανάμεσα στα υπόλοιπα που συζητήθηκαν αποφασίστηκε η ενεργοποίηση Κινητών Μονάδων Εμβολιασμού

-Advertisement-
ΚΤΕΛ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ

emvoliastiki791 | Lamianow.gr

Διαβάστε χαρακτηριστικά το δελτίο Τύπου της Περιφέρειας Στερεάς

Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας συμμετέχει στην εθνική προσπάθεια επιτάχυνσης του ρυθμού εμβολιασμών, σε συνεργασία με την 5η Υγειονομική Περιφέρεια Θεσσαλίας – Στερεάς Ελλάδας και την Περιφερειακή Ένωση Δήμων Στερεάς Ελλάδας.

-Advertisement-
KATSIAVOS

Μετά την τηλεδιάσκεψη που πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 05 Ιουλίου 2021 υπό τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός συγκάλεσε ειδική σύσκεψη την Τρίτη 06 Ιουλίου 2021, στην οποία συμμετείχαν:

  • Ο Διοικητής της 5ης ΥΠΕ Θεσσαλίας – Στ. Ελλάδας Φώτης Σερέτης.
  • Ο Πρόεδρος της ΠΕΔ Στ. Ελλάδας Νίκος Σουλιώτης.
  • Οι χωρικοί αντιπεριφερειάρχες Θανάσης Καρακάντζας (Φθιώτιδας), Γιώργος Κελαϊδίτης (Εύβοιας), Φανή Παπαθωμά (Βοιωτίας), Γιώργος Δελμούζος (Φωκίδας), Άρης Τασιός (Ευρυτανίας), ο Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος για την διαχείριση της πανδημίας Covid – 19 Ανδρέας Τοουλιάς και ο Συντονιστής Ιατρός της Ομάδας Διαχείρισης Covid – 19 της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας Αγάλος Φωτόπουλος.

TD5IOYL21 | Lamianow.gr

Στο πλαίσιο της σύσκεψης, επισημάνθηκε μεταξύ άλλων ότι στη Στερεά Ελλάδα:

  1. Λειτουργούν από την 5η ΥΠΕ, 31 εμβολιαστικά κέντρα με περισσότερες από 80 εμβολιαστικές γραμμές σε όλες τις περιοχές.
  2. Καταγράφεται χαμηλός δείκτης εμβολιασμών, όπως και στις περισσότερες επαρχιακές μη νησιωτικές Περιφέρειες της χώρας και την Κρήτη.
  3. Εμφανίζονται φαινόμενα υστέρησης στο ποσοστό εμβολιασμένων κατοίκων επί του συνολικού πληθυσμού με κύριες αιτίες:
  • Τη δυσχέρεια πρόσβασης στα εμβολιαστικά κέντρα από κατοίκους ιδιαιτέρως απομακρυσμένων περιοχών.
  • Τη στάση συμπολιτών μας, οι οποίοι διστάζουν ή αναβάλλουν να εμβολιαστούν και εκείνων των ολίγων, που αρνούνται να εμβολιαστούν.

Για την επιτάχυνση του ρυθμού εμβολιασμών, συναποφασίστηκε σειρά δράσεων, όπως:

  • Η ενεργοποίηση Κινητών Μονάδων Εμβολιασμού, για πρώτη φορά σε πανελλαδικό επίπεδο, προκειμένου να αντιμετωπιστεί η δυσχέρεια πρόσβασης κατοίκων απομακρυσμένων και ορεινών περιοχών σε εμβολιαστικά κέντρα. Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση της ευρύτερης περιοχής των Αγράφων Ευρυτανίας, όπου θα πραγματοποιηθεί τις επόμενες ημέρες η πρώτη μαζική δράση εμβολιασμού με Κινητή Μονάδα, που διαθέτει πλήρη εξοπλισμό και στελεχώνεται από ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό. Όμοια δράση έχει από ημερών προγραμματιστεί από την 5η ΥΠΕ για περιοχές της Φωκίδας και της Βόρειας Εύβοιας.
  • Η ενημέρωση και παρότρυνση των πολιτών να εμβολιαστούν μέσα από το δίκτυο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης α’ και β’ βαθμού.
  • Η επιχείρηση μεγιστοποίησης των εμβολιασμών μέσω συστάσεων προς τις επιχειρήσεις, τους κοινωνικούς και άλλους φορείς που μπορούν να ενεργοποιήσουν κατάλληλες πολιτικές λειτουργίας προς αυτόν τον σκοπό. Καθοριστική θα είναι και η περαιτέρω ενεργοποίηση των Ιατρικών Συλλόγων, μετά και τη δυνατότητα που παρέχεται πλέον στους ιδιώτες γιατρούς να προχωρούν σε κατ’ οίκον εμβολιασμούς.

Μετά την ολοκλήρωση της σύσκεψης, ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός δήλωσε: «Πρωταρχικός μας στόχος είναι να συνδράμουμε ενεργά σε αυτήν την εθνική προσπάθεια και αυτό θα το πετύχουμε με δύο τρόπους:

»Πρώτον, θα συνδράμουμε την 5η ΥΠΕ ώστε να δώσουμε πρακτικές λύσεις, όπως με την Κινητή Μονάδα Εμβολιασμών, η οποία θα ενεργοποιηθεί για πρώτη φορά πανελλαδικά, ώστε να μην υπάρχει κανένας Στερεοελλαδίτης δίχως εύκολη πρόσβαση σε εμβολιαστικό κέντρο.

 »Δεύτερον, θα δώσουμε και πάλι το δικό μας καλό παράδειγμα και θα επαναλάβουμε μαζικά και ηχηρά το αυτονόητο: Ότι ο εμβολιασμός δεν είναι πρόβλημα, πολύ περισσότερο δεν είναι πηγή κινδύνου. Ο εμβολιασμός είναι ένα τεράστιο δώρο, που έκανε η Επιστήμη στον Άνθρωπο, προκειμένου να σωθεί από την πανδημία. Και βέβαια ο εμβολιασμός είναι η στοιχειώδης ευθύνη μας, απέναντι στους συνανθρώπους μας, την Κοινωνία και την Οικονομία». 

Από την πλευρά του ο Διοικητής της 5ης ΥΠΕ Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας Φώτης Σερέτης, τόνισε: «Βρήκαμε ένα εργαλείο το οποίο αξιοποιούμε, εκσυγχρονίζουμε και μετατρέπουμε σε Κινητή Εμβολιαστική Μονάδα για να μπορέσουμε να πάμε σε όσους πολίτες δεν μπορούν να μετακινηθούν για να εμβολιαστούν. Πάμε δηλαδή σε ακριτικές και δυσπρόσιτες περιοχές, εκεί όπου οι πολίτες δεν μπορούν να μετακινηθούν στα εμβολιαστικά κέντρα που έχουμε αναπτύξει. 

»Οι Κινητές Εμβολιαστικές Μονάδες έχουν τον απαραίτητο ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό, τα ειδικά φάρμακα και τον εξοπλισμό που χρειάζεται ο εμβολιασμός. Έχουμε το κατάλληλο ψυγείο με τον καταμετρητή για να διατηρούμε το εμβόλιο. Η Κινητή Μονάδα θα διαθέτει νοσηλευτή, επισκέπτρια υγείας και γιατρό. Στο σημείο θα υπάρχει και ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ για την αντιμετώπιση έκτακτων καταστάσεων. Ξεκινάμε από την επόμενη εβδομάδα. Θέλουμε τη συνεργασία των Δημάρχων και των Προέδρων των Τοπικών Κοινοτήτων ώστε να ευαισθητοποιήσουν και να κινητοποιήσουν τον γενικό πληθυσμό για να εμβολιαστεί.

»Πέρα από τις Κινητές Εμβολιαστικές Μονάδες, από σήμερα στο πρόγραμμα εμβολιασμού μπαίνουν και οι ιδιώτες γιατροί. Οι ιδιώτες γιατροί θα μπορούν να εμβολιάζουν είτε στα ιδιωτικά τους ιατρεία είτε να μεταβαίνουν στα σπίτια ανθρώπων που δεν μπορούν να μετακινηθούν. Ήδη έχει αναρτηθεί η ηλεκτρονική διεύθυνση για την ενημέρωση των συναδέρφων προκειμένου να δηλώσουν συμμετοχή στο πρόγραμμα. Έχει καθοριστεί επίσης με Υπουργική Απόφαση ο τρόπος της αμοιβής τους και για την κατ’ οίκον επίσκεψη και για τον εμβολιασμό στο ιατρείο. Όλοι μας ιδιώτες, Δημόσιο Σύστημα Υγείας και Περιφέρεια έχουμε ένα και μόνο στόχο: να μπορέσουμε να αυξήσουμε με ασφάλεια τα ποσοστά των εμβολιασμένων στη χώρα μας και στην Περιφέρεια μας».

Του Πάνου Κατσώνη / Η “κόκκινη κάρτα” στην Στερεά Ελλάδα, η “Μαιρούλα” και ο… παπάς της ενορίας!

MAGAZINO

Share This Article
Facebook Email Copy Link Print
ByLamianow.gr
Follow:
Η ανεξάρτητη ηλεκτρονική εφημερίδα ενημέρωσης της Λαμίας και της Στερεάς Ελλάδας. Γιατί η ενημέρωση χρειάζεται άποψη.
Previous Article COMM ATTACHMENT F51401 | Lamianow.gr Επιμελητήριο Φθιώτιδας : Δείτε τι πρέπει να κάνετε εφόσον θέλετε να συμμετέχετε στην 85η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης
Next Article diadiloseis ollandia astunomia | Lamianow.gr Άμστερνταμ: Πυροβόλησαν ολλανδό αστυνομικό ρεπόρτερ στο δρόμο
Δεν υπάρχουν Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Σημείωση: Τα σχόλια που εμφανίζονται κάτω από τα άρθρα αποτελούν προσωπικές απόψεις των χρηστών που τα δημοσίευσαν και δεν εκφράζουν απαραίτητα τις θέσεις ή απόψεις του Lamianow.gr.

Σε ορισμένες περιπτώσεις, σχόλια που έχουν διατυπωθεί δημόσια σε κοινωνικά δίκτυα ενδέχεται να εμφανίζονται κάτω από τα άρθρα, όταν έχουν δημοσιευθεί κάτω από σχετικές αναρτήσεις του ίδιου άρθρου. Το Lamianow.gr δεν φέρει ευθύνη για το περιεχόμενο αυτών των σχολίων.

Αν κάποιο σχόλιο θεωρείτε ότι παραβιάζει δικαιώματα, είναι προσβλητικό ή έχει αποσυρθεί από την αρχική του πηγή, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο lamianow.gr@gmail.com για την άμεση αφαίρεσή του.

- Advertisement -
Ad imageAd image
Weather
13°C
Lamia
overcast clouds
15° _ 11°
85%
Κυ
13 °C
Δε
14 °C
Τρ
14 °C
Τε
16 °C
Πε
14 °C
Stay Connected
FacebookLike
InstagramFollow
YoutubeSubscribe
TiktokFollow
Google NewsFollow
ThreadsFollow

You Might Also Like

Point Blur Jan252026 150800 | Lamianow.gr
FeaturedΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Νεα Μαγνησία Λαμίας: Έκλεψαν τα ψώνια από το μάρκετ και διαφεύγοντας παραλίγο να προκαλέσουν τροχαίο – Βίντεο ντοκουμέντο (+Φωτό)

asnaser | Lamianow.gr
TOP STORIESΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πρόστιμο 1.000 ευρώ σε επιχείρηση διαχείρισης κοινοχρήστων στη Λαμία

tsipras 3 | Lamianow.gr
FeaturedΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Η “μυστική” συνάντηση των 21 στη Λαμία – Τι συζητήθηκε και το μήνυμα στήριξης στον Τσίπρα

Lamianow.grLamianow.gr
Follow US
©Lamianow.gr / 2025 - All Rights Reserved / Η επιχείρηση LAMIA MEDIA VOICE Μ.Ι.Κ.Ε., ως δικαιούχος και διαχειρίστρια του ιστότοπου lamianow.gr, δηλώνει ότι συμμορφώνεται με τη Σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της Επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018, σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο.
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • BLOG
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΣΠΟΡ
  • ΠΡΟΣΩΠΑ (+)
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • LAMIA POLIS 87.7
  • Όροι Χρήσης