Σαλάτα με πλιγούρι και φρέσκα λαχανικά

Δήμητρα Γιωτίδου
By Δήμητρα Γιωτίδου Add a Comment
1 Min Read

Το πλιγούρι με τα φρέσκα λαχανικά είναι μία συνταγή που θα σας ενθουσιάσει με την πλούσια γεύση της

-Advertisement-

Συστατικά:

200 γρ. πλιγούρι
6 κουτ. σούπας λευκό μπαλσάμικο εσπερειδοειδών
ξύσμα και χυμό από ένα πορτοκάλι
10 ντοματίνια κομμένα στην μέση
1 κίτρινη πιπεριά
2 φρέσκα κρεμμυδάκια
1 κολοκύθι
1 καρότο
​2 ξυλαράκια κανέλα
​2 αστερειοδείς γλυκάνισους

4 κουτ. σούπας μαϊντανό
4 κουτ. σούπας δυόσμο
Ελαιόλαδο
​1 ζωμό λαχανικών
Αλάτι και Πιπέρι

 

Οδηγίες:

Σε μία κατσαρόλα βράζουμε το πλιγούρι με τον ζωμό τα ξύλα κανέλας και τον αστεροειδή γλυκάνισο για 5 λεπτά να φουσκώσει.

Το σουρώνουμε και το σοτάρουμε στο ελαιόλαδο μέχρι να καβουρδιστεί.

Ψιλοκόβουμε όλα τα λαχανικά και τα σοτάρουμε ελαφρά.

Αναμειγνύουμε όλα τα υλικά μαζί και ρίχνουμε ψιλοκομμένα όλα τα μυρωδικά.

Προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο, την κρέμα μπαλσάμικο, το χυμό του πορτοκαλιού και το ξύσμα και ανακατεύουμε ελαφρά.

Σερβίρουμε με Αραβικές πιτούλες.

 

πηγή

Share This Article
Leave a comment

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *