Καιρός: Σκιέρ στο κέντρο των Τρικάλων, πτώσεις δέντρων στη Λάρισα, άσπρισαν Σέρρες, Ημαθία

LamiaNow News
5 Min Read
Προβλήματα δημιουργεί η χιονόπτωση σε πολλές περιοχές της χώρας. Αγώνας δρόμου για να παραμείνουν ανοιχτοί οι δρόμοι

Στα λευκά ξύπνησαν πόλεις της Θεσσαλίας αλλά και της Βόρειας Ελλάδας με την πρώτη φάση της κακοκαιρίας «Μήδεια» που ξεκίνησε το Σάββατο να κορυφώνεται σήμερα Κυριακή Συνεχίζεται η έντονη χιονόπτωση που ξεκίνησε χθες νωρίς το απόγευμα και στην πόλη των Τρικάλων. Με το ύψος του χιονιού να φτάνει και τους 10 πόντους στο κέντρο των Τρικάλων πρωί της Κυριακής τολμηροί … σκιέρ βγήκαν στις όχθες του Ληθαίου ποταμού.

Χιονόπτωση στα Τρίκαλα
trikalavoice.gr/Τρίκαλα

Στα «λευκά» ο Νομός Σερρών

Στα λευκά ντύθηκε απ’ άκρη σε άκρη η Π.Ε. Σερρών. Το χιόνι που έπεφτε αργά το βράδυ του Σαββάτου  και σε συνδυασμό με τις χαμηλές θερμοκρασίες ευνόησε την χιονόστρωση με τους πολίτες να ξυπνούν και να τα βλέπουν όλα έξω από το παράθυρο του σπιτιού τους άσπρα.  Όλες οι γειτονιές των Σερρών έχουν καλυφθεί από χιόνι.

Χιονίζει από το βράδυ του Σαββάτου στις Σέρρες
social media/Δημήτρης Χασάπης/Σέρρες

Στα λευκά η Αλεξανδρούπολη – Αύριο οι Κυριακάτικες εφημερίδες στον μισό Έβρο

Η Αλεξανδρούπολη, σκεπάστηκε από το χιόνι, κάνοντας ξεχωριστή τη σημερινή ημέρα. Στο μεταξύ, λόγω των απαγορεύσεων κυκλοφορίας φορτηγών και των γενικότερων προβλημάτων στο εθνικό και επαρχιακό δίκτυο, οι εφημερίδες της Κυριακής θα διανεμηθούν αύριο στο κεντρικό και βόρειο τμήμα του Έβρου.

Πυκνή χιονόπτωση σε όλη την Ημαθία

Η «Μήδεια»  ήρθε και στο Δήμο Νάουσας αλλά και σε όλη την Ημαθία από το πρωί του Σαββάτου. Χαρακτηριστικά της η έντονη χιονόπτωση και το τσουχτερό κρύο και ο παγετός, ενώ η χρήση  αλυσίδων είναι απαραίτητη σε όλο το οδικό δίκτυο.
Στη Νάουσα  η πυκνή  χιονόπτωση ξεκίνησε  από το πρωί του Σαββάτου  και συνεχίζεται και στα ορεινά με το χιόνι να ξεπερνάει τα 30 πλέον εκατοστά στην πόλη και την θερμοκρασία  να κυμαίνεται από τους μείον δυο μέχρι τους μείον 5 βαθμούς  Κελσίου ενώ στα ορεινά να φθάνει και τους μείον 12.

Έντονη χιονόπτωση σε Πωγώνι, Κόνιτσα και Μέτσοβο, 42 μηχανήματα για αποχιονισμό

Πωγώνι, Κόνιτσα και Μέτσοβο είναι οι περιοχές που δέχθηκαν με μεγαλύτερη ένταση το κύμα της χιονόπτωσης που εκδηλώνεται από το απόγευμα του Σαββάτου. Σε ορισμένες από αυτές το ύψος του χιονιού ξεπερνά τα εβδομήντα εκατοστά και ο υδράργυρος ήδη έχει πέσει κάτω από το μηδέν. Από τη νύχτα 42 μηχανήματα της Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Ηπείρου έχουν κινηθεί και αποχιονίζουν το οδικό δίκτυο. Διακοπή ρεύματος έχει σημειωθεί στο Ανατολικό Ζαγόρι και σε χωριά της Κόνιτσας καθώς δέντρα έπεσαν σε καλώδια της ΔΕΗ. Συνεργεία της επιχείρησης με τη συνδρομή μηχανημάτων έχουν κινηθεί από το πρωί για την αποκατάσταση της ομαλής ηλεκτροδρότησης των περιοχών. Η κίνηση σε όλο το ορεινό οδικό δίκτυο γίνεται με αλυσίδες.

Η Λάρισα ξύπνησε την Κυριακή σκεπασμένη με χιόνι

Η χιονόπτωση έφερε πτώσεις δέντρων στην πόλη της Λάρισας και μάλιστα στο κέντρο της.
onlarisa.gr/Η χιονόπτωση έφερε πτώσεις δέντρων στην πόλη της Λάρισας και μάλιστα στο κέντρο της.

Με πολύ χιόνι ξύπνησε την Κυριακή του Αγίου Βαλεντίνου η πόλη της Λάρισας καθώς η ασθενής χιονόπτωση που ξεκίνησε το πρωί του Σαββάτου και συνεχίστηκε κατά διαστήματα, εντάθηκε τη νύχτα. Στις 8 το πρωί της Κυριακής το χιόνι είχε φτάσει περίπου στους 10 πόντους με την πρόγνωση να θέλει εκτεταμένη χιονόπτωση και κατά τη διάρκεια της σημερινής ημέρας. Τα μηχανήματα του Δήμου και της περιφέρειας βρίσκονται σε επιφυλακή ώστε οι βασικές οδικές αρτηρίες να παραμείνουν ανοιχτές, ενώ για το λόγο αυτό στην άσφαλτο θα πέσουν μεγάλες ποσότητες αλατιού.

Η χιονόπτωση έφερε πτώσεις δέντρων στην πόλη της Λάρισας και μάλιστα στο κέντρο της.
Λάρισα/Η χιονόπτωση έφερε πτώσεις δέντρων στην πόλη της Λάρισας και μάλιστα στο κέντρο της.
Χιονίζει στα ορεινά της Λάρισας
Εφημερίδα Λιβαδίου Ολύμπου/Χιονίζει στα ορεινά της Λάρισας

Τα ορεινά του νομού Λάρισας έχουν ντυθεί στα λευκά, με το χιόνι να πέφτει με αμείωτη ένταση από τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου. Η θερμοκρασία μέχρι και το βράδυ της Κυριακής θα κυμανθεί σε χαμηλά επίπεδα, αλλά όχι κάτω από τους 0 βαθμούς Κελσίου.

Πηγές Λ.Ε. Εφ. ΚΟΣΜΟΣ kosmoslarissa.gr, epiruspost.gr, trikalavoice, serraikanea.gr, naousanews.gr, onlarisa.gr

Share This Article
Leave a comment

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *