Μαρινάδα με κόκκινο κρασί για το κρέας της Τσικνοπέμτης

Δήμητρα Γιωτίδου
By Δήμητρα Γιωτίδου Add a Comment
1 Min Read

Για να δώσετε μία διαφορετική γεύση στα κρέατα  χρειάζεται μία καλή αρωματική μαρινάδα.

-Advertisement-

Συστατικά:

1 μπουκάλι αρωματικό κόκκινο κρασί
1 ποτήρι κονιάκ
1 ξερό κρεμμύδι χοντροκομμένο
1 καρότο σε ροδέλες

μπόλικοι κόκκοι μαύρο και πράσινο πιπέρι
1 κ.κ. καυτερό τσίλι

Οδηγίες:

Σε ένα βαθύ μπολ ή πυρέξ αδειάστε το κρασί και βάλτε όλα τα υλικά της μαρινάδας μέσα.

Tοποθετήστε το κρέας με όλα τα υλικά γιά 4-24 ώρες στο ψυγείο σκεπασμένα με μία μεμβράνη.

-Advertisement-
=Advertisement=

Βγάλτε το κρέας από την μαρινάδα και αφήστε το σε θερμοκρασία δωματίου για μία ώρα τουλάχιστον.

Ψήστε σε καλά λαδομένη σχάρα.

 

H μαρινάδα μπορεί να συμπυκνωθεί και να γίνει σάλτσα ή να χρησιμοποιηθεί ως υγρό μαγειρέματος.

Kαλό είναι να τσιγαρίσετε το κρέας πριν το μαγειρέψετε.

 

ΠΗΓΉ

Share This Article
Leave a comment

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *