Υλικά
Για 2-4 άτομα
- Για τη σαλάτα
- 2 1/2 κιλά πατάτες μεγάλες
- 4 σκελίδες σκόρδο (για να βράσουμε τις πατάτες)
- 1 φλιτζάνι ψιλοκομμένο λαχανικό μουστάρδα* αν δεν έχετε αντικαταστήστε το με λαχανικό της αρεσκείας σας όπως το μπρόκολο
- 1/2 φλιτζάνι ψιλοκομμένο αγγουράκι τουρσί
- αλάτι και πιπέρι
- Για την σάλτσα
- 1/2 φλιτζάνι μαγιονέζα
- 1/3 φλιτζάνι ξίδι από λευκό κρασί
- 1/4 φλιτζανιού ελαιόλαδο
- 1 κουταλάκι του γλυκού σάλτσα τσίλι
- αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση
Σε μια κατσαρόλα βράζουμε σε αλατισμένο νερό τις πατάτες με τα σκόρδα για 10 λεπτά σε δυνατή φωτιά και άλλα 25 λεπτά σε χαμηλή θερμοκρασία.
Στη συνέχεια τις στραγγίζετε, αφαιρείτε τα σκόρδα και τις φυλάξτε στην άκρη.
Έπειτα σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε τα υλικά της σάλτσας και τα ανακατεύαμε καλά μέχρι να ενωθούν τα υλικά μας.
Σε ξύλο κοπής ψιλοκόβουμε τα αγγουράκια τουρσί και το λαχανικό μουστάρδας ή ένα απλό λαχανικό.
Στη συνέχεια κόβουμε σε μικρά κομματάκια τις πατάτες και προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε. Καλύπτουμε με μια μεμβράνη το μπολ της σαλάτας και το βάζουμε για 1 ώρα στο ψυγείο και σερβίρουμε.
Πηγή: news.gr

Σημείωση: Τα σχόλια που εμφανίζονται κάτω από τα άρθρα αποτελούν προσωπικές απόψεις των χρηστών που τα δημοσίευσαν και δεν εκφράζουν απαραίτητα τις θέσεις ή απόψεις του Lamianow.gr.
Σε ορισμένες περιπτώσεις, σχόλια που έχουν διατυπωθεί δημόσια σε κοινωνικά δίκτυα ενδέχεται να εμφανίζονται κάτω από τα άρθρα, όταν έχουν δημοσιευθεί κάτω από σχετικές αναρτήσεις του ίδιου άρθρου. Το Lamianow.gr δεν φέρει ευθύνη για το περιεχόμενο αυτών των σχολίων.
Αν κάποιο σχόλιο θεωρείτε ότι παραβιάζει δικαιώματα, είναι προσβλητικό ή έχει αποσυρθεί από την αρχική του πηγή, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο lamianow.gr@gmail.com για την άμεση αφαίρεσή του.