Σαν να μην πέρασε μια μέρα / Όταν ο Γρανίτσας και οι Ρομά διεκδικούσαν το παζάρι Λαμίας

Lamianow.gr By Lamianow.gr
2 Min Read

Ήταν το όχι και τόσο μακρινό, έτος 2014, όταν στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου ο τότε Πρόεδρος της Π.Ε.Λ Γιάννης Γρανίτσας και ο πρόεδρος του Πανελληνίου Συλλόγου των Ρομά, διεκδικούσαν την διοργάνωση της εμποροπανήγυρης, η οποία είχε καταργηθεί μερικά χρόνια πριν.

Της Λίλιαν Χαχοπούλου


Το μεγαλόπνοο σχέδιο του κ. Γρανίτσα, σε συνεργασία με τους Ρομά, στον άλλοτε ξακουστό σε όλο το πανελλήνιο, χώρο της Έκθεσης, που θα έδινε πνοή στην ΠΕΛ, ανάσα στις τσέπες του κοσμάκη που χτυπημένος από την κρίση δεν του περίσσευαν για μεταξωτά βρακιά καθώς και η επαγγελματική αποκατάσταση των πλανόδιων πωλητών, περιελάμβανε μεταξύ άλλων, ψησταριές, ορχήστρα και ψητό για τους μερακλήδες, λούνα παρκ, λουκουμάδες και πάγκους με κάθε λογής πραμάτεια.

«Αν κάνετε ένα γκάλοπ στην πόλη θα δείτε ότι το 95% των κατοίκων θέλει το παζάρι» έλεγε χαρακτηριστικά ο κ. Γρανίτσας. Θα μου πεις είχε κάνει γκάλοπ ο κ. Γρανίτσας; Όχι! Αλλά νταξ τώρα…


 

Από την άλλη ο πρόεδρος των Ρομά –που συνοδεύονταν από δύο δικηγόρους-  προσπαθούσε να πείσει το Δημοτικό Συμβούλιο ότι ο σύλλογος τους έχει το know how και έτσι η Δημοτική αρχή δεν είχε να σκοτουριάσει για τίποτα. Όλα θα ήταν υπό την «υψηλή» εποπτεία των ρομά. Από σεκιούριτι μέχρι… (μ)παρκαδόροι για τα αμάξα.

Μετά από μεγάλη συζήτηση, πολλές απόψεις, άλλες τόσες αντιρρήσεις και ενστάσεις, το παζάρι Γρανίτσα δεν έγινε ποτέ, αφού η Π.Ε.Λ βάση της νομοθεσίας δεν είχε το δικαίωμα διοργάνωσης παζαριού.

Ένα χρόνο αργότερα ο Γιάννης Γρανίτσας έφυγε και άφησε πίσω του συντρίμμια, ελατοχώρες και αποκαϊδια.

Δύο χρόνια αργότερα, η Π.Ε.Λ έκλεισε.

Και έμεινε μόνο μια μαύρη τρύπα, που πότε- πότε θυμούνται οι βουλευτές καταθέτοντας προτάσεις και επερωτήσεις στη βουλή και απόψε ο Δήμος Λαμιέων, που καλείται να αποφασίσει για την διοργάνωση παζαριού στον χώρο της Έκθεσης.

Αναβαθμισμένο και Hi tech αυτή τη φορά. Σαν να περνάμε πίστα και ανεβαίνουμε  level.

Αχ τι είχες Γιάννη μ (όχι Γρανίτσα, γενικώς…) τι είχα πάντα!

Share This Article
Follow:
Η ανεξάρτητη ηλεκτρονική εφημερίδα ενημέρωσης της Λαμίας και της Στερεάς Ελλάδας. Γιατί η ενημέρωση χρειάζεται άποψη.
2 Comments
  • Μπορεί ο Γρσνίτσας να μην τα κατάφερε αφού δέχτηκε ανελέητο πόλεμο από τις, ΠΛΑΤΕΊΕΣ, όμως ρωτάω…..
    Τι κατάφεραν όσοι λειτουργούσαν για 40 χρόνια το χώρο της ΠΕΛ πέντε μέρες κάθε χρόνο……. …..γιστί τουλάχιστον ο Γρανίτσας έκανε μια προσπάθεια να αρχίσει να λειτουργεί ο χώρος……σιγά σιγά όλο χρόνο…….αυτή είναι η αλήθεια…..!!!
    ΦΥΣΙΚΆ Η ΑΠΟΤΥΧΙΑ ΤΟΥ ΓΈΜΙΣΕ ΜΕ ΧΑΡΑ ΟΣΟΥΣ ΉΘΕΛΑΝ ΝΑ ΜΗΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ …….ΟΥΤΕ ΓΙΑ 5 ΗΜΕΡΕΣ ΤΟ ΧΡΌΝΟ…..

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *