Lamianow.grLamianow.grLamianow.gr
Notification Show More
Font ResizerAa
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • BLOG
  • ΤΟΠΙΚEΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΣΠΟΡ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    ΕΛΛΑΔΑShow More
    weather xrwma | Lamianow.gr
    Κακοκαιρία: Μήνυμα από το 112 σε Μεσσηνία, Λακωνία, Αρκαδία, Αργολίδα και Κορινθία –Ακραία φαινόμενα την Τετάρτη, οι περιοχές που θα βρέξει και θα χιονίσει
    iris supermarketmaketa | Lamianow.gr
    ΑΑΔΕ: Δεν υπάρχει υποχρέωση υποβολής δήλωσης για το χαρτζιλίκι μέσω IRIS
    trakter 3 | Lamianow.gr
    Μήνυμα Μαρινάκη σε αγρότες: Δεν υπάρχει πλέον καμία δικαιολογία, να απομακρυνθούν τα τρακτέρ
    lefta | Lamianow.gr
    Πότε θα γίνει η μεγάλη φορολοταρία Ιανουαρίου με έπαθλο έως 50.000 ευρώ
    patra 3 | Lamianow.gr
    Προβλήματα από την κακοκαιρία στην Πάτρα, έπεσαν μάρμαρα σε ΙΧ – Δείτε βίντεο και φωτογραφίες
  • ΣΠΟΡ
    ΣΠΟΡShow More
    4997148 scaled 1 | Lamianow.gr
    Ολυμπιακός – Λεβερκούζεν 2-0: Κατάπιε τις «ασπιρίνες» και βάζει πλώρη για πρόκριση
    jones vathmologia 1200x800 1 e1768940914985 873x432 1 | Lamianow.gr
    Με σαρωτικό β’ 10λεπτο και κατοστάρα ο Ολυμπιακός έκανε τη δουλειά με τη Μακάμπι
    toliopoulos Match 1200x800 1 | Lamianow.gr
    Παναθηναϊκός AKTOR – Μπασκόνια 93-74: Ο σεληνιασμένος Τολιόπουλος έκανε βραδιά καριέρας και υπέγραψε τη νίκη των πρασίνων
    senegal 230900 | Lamianow.gr
    Απίστευτη εξέλιξη στον τελικό: Η Σενεγάλη έφυγε από το γήπεδο μετά το πέναλτι που δόθηκε υπέρ του Μαρόκο! (Vid)
    jovic rota1 | Lamianow.gr
    Τον σκόρπισε! H ΑΕΚ 4-0 τον Παναθηναϊκό με “δαιμονισμένο” Γιοβιτς
  • TOP STORIES
  • LAMIA POLIS 87.7 FM
  • ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΑ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Font ResizerAa
Lamianow.grLamianow.gr
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • BLOG
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΣΠΟΡ
  • ΠΡΟΣΩΠΑ (+)
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • LAMIA POLIS 87.7
  • Όροι Χρήσης
Search
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ & ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ
  • LAMIA POLIS 87.7 FM
  • FEATURED
  • TOP STORIES
  • ADVERTORIAL SECTION
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΜΙΚΡΕΣ ΑΓΓΕΛΙΕΣ
  • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΠΡΟΣΩΠΑ (+) Ιστορίες
  • ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΑ
  • EDITORIAL
  • CHECK IT
  • ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΜΑΣ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΕΡΓΑΣΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ-ΒΙΒΛΙΟ-ΤΕΧΝΕΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ
  • ΜΠΑΣΚΕΤ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΣΠΟΡ
  • ΣΤΟΙΧΗΜΑ
  • ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ Lamianow.gr
  • ΥΓΕΙΑ
  • Επικοινωνία – TAYTOTHTA – Συμμόρφωση 2018/334
Have an existing account? Sign In
Follow US
© 2025 Lamianow.gr / All Rights Reserved.

Home - ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ - Ο.Α.Σ. Φθιώτιδας: «Οι κυβερνώντες βρήκαν την ευκαιρία να κάνουν πλάτες στους μεγαλέμπορους!»

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣΦΘΙΩΤΙΔΑ

Ο.Α.Σ. Φθιώτιδας: «Οι κυβερνώντες βρήκαν την ευκαιρία να κάνουν πλάτες στους μεγαλέμπορους!»

Νewsroom
ByΝewsroom
Follow:
Απρ 12, 2020 @ 15:07
Δεν υπάρχουν Σχόλια
Share
4 Min Read
SHARE

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ

-Advertisement-
ΚΤΕΛ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Για μια ακόμα φορά μαθαίνουμε και από τους σημερινούς κυβερνώντες πως οι αγρότες και κτηνοτρόφοι είμαστε προνομιούχοι, πως όλα βαίνουν καλώς, πως δεν έχουμε ανάγκη από μέτρα στήριξης λόγω της πανδημίας και άλλα τέτοια.

Η αντικειμενική πραγματικότητα όχι απλώς τους διαψεύδει, άλλα κάνει τέτοιου είδους επιχειρήματα να φαντάζουν γελοία. Απλώς βρήκαν την ευκαιρία στο όνομα του κορονοϊού και των συνεπειών  της πανδημίας να κάνουν πλάτες στους μεγαλέμπορους και βιομήχανους για να μας αρπάξουν ακόμα πιο φθηνά αυτά που παράγουμε με ιδρώτα και χιλιοχρεωμένοι.

-Advertisement-
ΚΩΛΟΤΟΥΜΠΑΣ

Είμαστε αναγκασμένοι λόγω καλλιεργητικής περιόδου να ξεκινήσουμε την παραγωγή, χωρίς μέτρα προστασίας, ανασφάλιστοι οι περισσότεροι από εμάς, είμαστε δεν είμαστε σε ευπαθείς ομάδες, με τα Κ.Υ. στους περιφερειακούς αγροτικούς Δήμους να είναι για κλάματα.

Να ξεκινήσουμε την καλλιέργεια με δανεικά, γιατί για τους περισσότερους από εμάς το ετήσιο εισόδημά μας δεν καλύπτει τις ανάγκες ούτε της έναρξης της καλλιέργειας, και εφόσον δεν μας πληρώνουν έστω αυτά που μας χρωστάνε, αναγκαζόμαστε να καταφύγουμε στους “φίλους μας” τους τραπεζίτες για δανεισμό  μέσω της κάρτας του αγρότη. Και οι τραπεζίτες μάς δανείζουν τα δικά μας χρήματα, αφού είναι εγγυημένα από τις επιδοτήσεις της τρέχουσας καλλιεργητικής περιόδου, με επιτόκιο 8 και 9%.  Τα οποία δανεικά ούτε αυτά φέτος μπορούμε να τα πάρουμε αφού είχε κατέβει η πλατφόρμα του ΟΣΔΕ, αλλά ακόμα και τώρα που άνοιξε λόγω των μέτρων είναι αδύνατο να γίνουν δηλώσεις.

Να αναφέρουμε ότι με πρόσχημα  τις δορυφορικές τηλεπισκοπήσεις έβγαλαν χωριά ολόκληρα εκτός συνδεδεμένων ενισχύσεων.  Να αναφέρουμε τις τεράστιες καταστροφές σε Ανθήλη, Μοσχοχώρι και Λίμνη Ξυνιάδας από τις τελευταίες βροχοπτώσεις για ακόμα μια χρονιά, επειδή η Περιφέρεια διαχρονικά αδιαφορεί για την ανάγκη  έργων υποδομής και το μόνο που ξέρει να κάνει καλά, όταν διαμαρτυρόμαστε για την κατάσταση, είναι να μας φλομώνει στο ψέμα.

Να αναφέρουμε τους συναδέλφους κτηνοτρόφους που τους έχουν πιει το αίμα οι γαλακτοβιομήχανοι και οι μεγαλέμποροι κρέατος. Που φέτος με πρόσχημα την πανδημία και τη  χαμηλή λαϊκή κατανάλωση θέλουν να τους πάρουν τα αμνοερίφια ενόψει Πάσχα με 3,5-4€ όταν το κόστος παράγωγης είναι 5€, για να φτάσει στον εργαζόμενο στα αστικά κέντρα 9 και 10€.

Επειδή δεν θέλουμε να είμαστε άλλο προνομιούχοι διεκδικούμε:

  1. Πρόσληψη μόνιμου ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού για να μπορεί να γίνει 24ωρη η λειτουργία των Κέντρων Υγείας. Να στελεχωθούν με μόνιμο ιατρικό προσωπικό τα αγροτικά ιατρεία στα μεγάλα χωριά του δήμου.
  2. Με ευθύνη του κράτους και του δήμου να γίνει δωρεάν διανομή υγειονομικού υλικού (γάντια, μάσκες, αντισηπτικά) στον πληθυσμό με βάση τις ανάγκες της κάθε οικογένειας, για να σταματήσει η απαράδεκτη αισχροκέρδεια.
  3. Άμεση καταγραφή των ζημιών που προκλήθηκαν από τις τελευταίες βροχοπτώσεις σε Μοσχοχώρι, Ανθήλη και Λίμνη Ξυνιάδας, να αποζημιωθούν άμεσα οι συνάδελφοι, να γίνουν τα απαραίτητα έργα υποδομής στη κοίτη του Σπερχειού και στη Ξυνιάδα με ευθύνη του κράτους και της Περιφέρειας.
  4. Η κυβέρνηση να προχωρήσει στην αναπλήρωση του χαμένου εισοδήματος στους κτηνοτρόφους λόγω των χαμηλών τιμών στα αμνοερίφια. Με ευθύνη του κράτους να απορροφηθούν στη κατανάλωση με τιμές που να καλύπτουν το κόστος παραγωγής στους κτηνοτρόφους και προσιτές στους εργαζόμενους καταναλωτές. Με ευθύνη του κράτους να διοχετευθούν ποσότητες σε νοσοκομεία, στο στρατό, στη σχολική σίτιση, στα συσσίτια των Δήμων, στις Δομές Προσφύγων.
  5. Να δοθούν άμεσα άτοκα καλλιεργητικά δάνεια, κάρτα αγρότη με βάση τις περσινές δηλώσεις ΟΣΔΕ.

Λαμία, 11.04.2020

ΠΡΑΠΑΣ

TAGGED:ΑΞΙΖΕΙΟ.Α.Σ. ΦθιώτιδαςΤΟΠΙΚΑΦΘΙΩΤΙΔΑ
Share This Article
Facebook Email Copy Link Print
Previous Article giatros koronaios | Lamianow.gr Κορωνοϊός: Ελπίδες για φάρμακο στην Ελλάδα έως τον Ιούλιο – Πώς προχωρούν οι έρευνες
Next Article χαρδα | Lamianow.gr Χαρδαλιάς: «Πάσχα στο σπίτι για να μη θέσουμε σε κίνδυνο όσα έχουμε πετύχει»
Δεν υπάρχουν Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Σημείωση: Τα σχόλια που εμφανίζονται κάτω από τα άρθρα αποτελούν προσωπικές απόψεις των χρηστών που τα δημοσίευσαν και δεν εκφράζουν απαραίτητα τις θέσεις ή απόψεις του Lamianow.gr.

Σε ορισμένες περιπτώσεις, σχόλια που έχουν διατυπωθεί δημόσια σε κοινωνικά δίκτυα ενδέχεται να εμφανίζονται κάτω από τα άρθρα, όταν έχουν δημοσιευθεί κάτω από σχετικές αναρτήσεις του ίδιου άρθρου. Το Lamianow.gr δεν φέρει ευθύνη για το περιεχόμενο αυτών των σχολίων.

Αν κάποιο σχόλιο θεωρείτε ότι παραβιάζει δικαιώματα, είναι προσβλητικό ή έχει αποσυρθεί από την αρχική του πηγή, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο lamianow.gr@gmail.com για την άμεση αφαίρεσή του.

- Advertisement -
Ad imageAd image
Weather
6°C
Lamia
overcast clouds
8° _ 6°
93%
Τε
7 °C
Πε
6 °C
Πα
9 °C
Σα
11 °C
Κυ
9 °C
Stay Connected
FacebookLike
InstagramFollow
YoutubeSubscribe
TiktokFollow
Google NewsFollow
ThreadsFollow

You Might Also Like

616815124 1306419131525021 2582136253145941527 n | Lamianow.gr
ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣFeatured

Στις 09.00 τα σχολεία την Τετάρτη στον Δήμο Λαμιέων – ποια σχολεία θα είναι κλειστά!

1767347685796 | Lamianow.gr
FeaturedLAMIA POLIS 87.7

Φθιώτιδα: Αποχωρούν τα τρακτέρ από την Εθνική Οδό – “Δεν μπορούμε να καθόμαστε στους δρόμους εσαεί…” λέει ο εκπρόσωπος του μπλόκου του Μπράλου

ac74cc3c649a23f41dbaaa9a77a07c80 L | Lamianow.gr
FeaturedΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Και στον Δήμο Μακρακώμης κλειστά τα σχολεία Τετάρτη και Πέμπτη

Lamianow.grLamianow.gr
Follow US
©Lamianow.gr / 2025 - All Rights Reserved / Η επιχείρηση LAMIA MEDIA VOICE Μ.Ι.Κ.Ε., ως δικαιούχος και διαχειρίστρια του ιστότοπου lamianow.gr, δηλώνει ότι συμμορφώνεται με τη Σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της Επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018, σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο.
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • BLOG
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΣΠΟΡ
  • ΠΡΟΣΩΠΑ (+)
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • LAMIA POLIS 87.7
  • Όροι Χρήσης