Τα παιδιά των ορεινών Αγράφων χαμογελούν! Με τη βοήθεια του Δήμου απέκτησαν tablet και internet για να κάνουν μάθημα -ΒΙΝΤΕΟ

Lamianow.gr By Lamianow.gr
2 Min Read

Το να ζει κανείς στα Άγραφα είναι ευλογία ζωής, αφού εκεί ψηλά η ζωή διατηρεί την αυθεντικότητα και την ηρεμία του βουνού. Άνθρωποι μεγαλύτερης ηλικίας, ένας πληθυσμός γηρασμένος, κατά τον Δήμαρχο Αγράφων Αλέξη Καρδαμπίκη, που όμως παραμένει αγνός, φιλόξενος, γεμάτος μεγαλοσύνη.

Τα παιδιά στα χωριά των Αγράφων λιγοστά. Πραγματικός αγώνας να παραμείνουν τα σχολεία ζωντανά. Ανηφορικός και ο δρόμος των μαθητών για την εκπαίδευση τους, αν σκεφτεί κανείς ότι οι περισσότεροι εκπαιδευτικοί είναι αναπληρωτές και το χειμώνα με τα χιόνια η πρόσβαση στα σχολειά δύσκολη…

Και αν για τα παιδιά της πόλης η τηλε-εκπαίδευση της εποχής του κορωνοϊού ήταν απλώς μια αλλαγή στον τρόπο διδασκαλίας, για τους μαθητές των Αγράφων, φάνταζε “βουνό” ελλείψει ίντερνετ και ηλεκτρονικών υπολογιστών.

Σήμερα όμως οι μαθητές στα Άγραφα χαμογελούν, αφού ο Δήμος Αγράφων παρέδωσε 20 τάμπλετ στους διευθυντές των σχολείων της Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης για την διδασκαλία των μαθητών , που δεν είχαν κανένα μέσο παρακολούθησης της διαδικτυακής εκπαίδευσης, που κρίθηκε αναγκαία μετά την πανδημία και το κλείσιμο των σχολείων.

Παράλληλα δίνεται πρόσβαση στο ίντερνετ σε όλους τους μαθητές, χωρίς χρέωση δεδομένων από τις εταιρείες, σε ψηφιακές πλατφόρμες που χρησιμοποιεί το υπουργείο Παιδείας για την εξ αποστάσεως εκπαίδευση.

Κάναμε το αυτονόητα και πάντα προσπαθούμε να δώσουμε όσο περισσότερα εφόδια μπορούμε στους μαθητές δηλώνει στο Ράδιο Λαμία και το LamiaNow ο Δήμαρχος Αγράφων Αλέξης Καρδαμπίκης.

Οσον αφορά στις μετακινήσεις εν όψη του Πάσχα, ο Δήμαρχος Αγράφων επισημαίνει ότι μέσω των συλλόγων, οι απανταχού Αγραφιώτες έχουν πάρει το μήνυμα ότι η μετακίνησή τους στα χωριά μπορεί να βάλει σε κίνδυνο τους ντόπιους κυρίως μεγάλης ηλικίας κατοίκους, σε μια περιοχή μάλιστα όπου η παροχή υγείας είναι μία ακόμη πονεμένη ιστορία….

 

Share This Article
Follow:
Η ανεξάρτητη ηλεκτρονική εφημερίδα ενημέρωσης της Λαμίας και της Στερεάς Ελλάδας. Γιατί η ενημέρωση χρειάζεται άποψη.
Leave a comment

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *