Υλικά συνταγής
- 750γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις κοσκινισμένο
- 500γρ. φρέσκο βούτυρο
- 80γρ. ζάχαρη
- 4 κρόκοι αυγού
- 1 σφηνοπότηρο κονιάκ
- ½ κ.γ. μοσχοκάρυδο
- 2 φλιτζ. αμύγδαλα καβουρντισμένα και περασμένα ελαφρώς από μούλτι
- 500γρ. άχνη ζάχαρη
- 2 βανίλιες
Διαδικασία συνταγής
- Χτυπάμε πάρα πολύ καλά το βούτυρο με τη ζάχαρη να αφρατέψουν και να γίνουν σχεδόν κρέμα.
- Προσθέτουμε έναν-έναν τους κρόκους, το κονιάκ, το μοσχοκάρυδο και σιγά-σιγά το αλεύρι.
- Ζυμώνουμε με το χέρι καλά και προσθέτουμε τα αμύγδαλα. Ανοίγουμε τη ζύμη και κόβουμε τους κουραμπιέδες στο σχήμα που θέλουμε.
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο μας στους 170οC (στο πάνω κάτω ή στον αέρα) και ψήνουμε για 25 λεπτά. Ανακατεύουμε σε ταψί την άχνη με την βανίλια και περνάμε τους κουραμπιέδες μέσααπο το μείγμα αμέσως μόλις τους βγάλουμε από το φούρνο να είναι καυτοί.
- Τους στρώνουμε σε πιατέλα και πασπαλίζουμε με την άχνη ξανά από πάνω.
Contents

Σημείωση: Τα σχόλια που εμφανίζονται κάτω από τα άρθρα αποτελούν προσωπικές απόψεις των χρηστών που τα δημοσίευσαν και δεν εκφράζουν απαραίτητα τις θέσεις ή απόψεις του Lamianow.gr.
Σε ορισμένες περιπτώσεις, σχόλια που έχουν διατυπωθεί δημόσια σε κοινωνικά δίκτυα ενδέχεται να εμφανίζονται κάτω από τα άρθρα, όταν έχουν δημοσιευθεί κάτω από σχετικές αναρτήσεις του ίδιου άρθρου. Το Lamianow.gr δεν φέρει ευθύνη για το περιεχόμενο αυτών των σχολίων.
Αν κάποιο σχόλιο θεωρείτε ότι παραβιάζει δικαιώματα, είναι προσβλητικό ή έχει αποσυρθεί από την αρχική του πηγή, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο lamianow.gr@gmail.com για την άμεση αφαίρεσή του.