Όχι μόνο είναι πεντανόστιμος και έχει τεράστια διατροφική αξία, αλλά είναι και πανεύκολος στην παρασκευή του! Οι μελιτζάνες θα δώσουν ιδιαίτερο άρωμα και γεύση στη συγκεκριμένη συνταγή.
Υλικά για 4 άτομα
4 φιλέτα σολομού
2 +2 κουταλιές ελαιόλαδο
2 λεμόνια ο χυμός
2 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένες
2 μελιτζάνες
2 μεγάλες ντομάτες
αλάτι πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Ξεπλένετε και ξεφλουδίζετε σταυρωτά τις μελιτζάνες. Τις κόβετε σε ροδέλες, τις αλατίζετε και τις αφήνετε να κατεβάσουν το νερό τους για 20 λεπτά περίπου. Στη συνέχεια, ρίχνετε δυο κουταλιές ελαιόλαδο σε ένα αντικολλητικό τηγάνι και τις τσιγαρίζετε ελαφρά και από τις δυο πλευρές.
- Σε ένα μπολ βάζετε τις 2 κουταλιές ελαιόλαδο, το χυμό λεμονιού, τα σκόρδα, και αλατοπιπερώνετε. Ανακατεύετε καλά για να ενωθούν τα υλικά. Τοποθετείτε τις φέτες του σολομού σε ένα πλατύ σκεύος και τις περιχύνετε με το αρωματισμένο ελαιόλαδο. Αφήνετε το σολομό να μαριναριστεί για 10-15 λεπτά. Κόβετε τις ντομάτες σε ροδέλες.
- Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200°C. Σε ένα μεσαίο ταψάκι απλώνετε αντικολλητική λαδόκολλα. Βάζετε 2 ροδέλες μελιτζάνας και από πάνω 2 ροδέλες ντομάτας και αλατίζετε.
- Στη συνέχεια, τοποθετείτε ένα φιλέτο σολομού. Επαναλαμβάνετε το ίδιο και με τα υπόλοιπα φιλέτα. Ρίχνετε τη σάλτσα που έχει μαριναριστεί ο σολομός πάνω από τα φιλέτα.
- Σκεπάζετε το ταψί με αλουμινόχαρτο και ψήνετε στο προθερμασμένο φούρνο για 20 λεπτά.Βγάζετε προσεκτικά την κάθε μερίδα σε ένα πιάτο και σερβίρετε.