Ένα πεντανόστιμο γλυκό για τους λάτρεις της καρύδας και όχι μόνο! Δροσερό, ελαφρύ για κάθε ώρα της ημέρας!
Αν και σε αρκετούς δεν αρέσει η ινδική καρύδα, λίγοι είναι αυτοί που μπορούν να αντισταθούν σε αυτό το γλυκό!
ΥΛΙΚΑ:
2 φλ. του τσαγιού αλεύρι
1 φλ. του τσαγιού βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
1 φλ. του τσαγιού ζάχαρη
1 φλ. του τσαγιού ινδική καρύδα
1 κεσεδάκι γιαούρτι
4 αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
1 φακελάκι baking powder
2 βανίλιες
1 μεγάλο λεμόνι (ξύσμα)
Για το σιρόπι:
3 ποτήρια νερό
2 ποτήρια ζάχαρη
1 φλ. του τσαγιού καρύδα για το γαρνίρισμα
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ:
Χτυπήστε στο μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη σε δυνατή ταχύτητα για 5 με 6 λεπτά, μέχρι να γίνει κρέμα. Χωρίστε τους κρόκους από τα ασπράδια και προσθέστε έναν έναν τους κρόκους στο μείγμα. Προσθέστε το γιαούρτι, το ξύσμα, τις βανίλιες, το baking powder και την καρύδα και χτυπήστε για λίγο ακόμα.
Αφήστε για λίγο το μείγμα στην άκρη και χτυπήστε τα ασπράδια σε μαρέγκα. Έπειτα προσθέστε σιγά σιγά στο μείγμα σας τη μαρέγκα και το αλεύρι και ανακατέψτε σε πιο χαμηλή ταχύτητα.
Αδειάστε το μείγμα σε ένα ταψί αφού πρώτα το έχετε βουτυρώσει καλά. Βάλτε το σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για περίπου 40 λεπτά.
Για το σιρόπι, βράζετε τα υλικά για περίπου 5 με έξι λεπτά. Όταν η καρυδόπιτα είναι έτοιμη και τη βγάλετε από το φούρνο, χαράζετε την επιφάνεια σε κομμάτια και περιχύνετε με το σιρόπι. Πασπαλίστε με ινδοκάρυδο και το γλυκό σας είναι έτοιμο!