Lamianow.grLamianow.grLamianow.gr
Notification Show More
Font ResizerAa
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • BLOG
  • ΤΟΠΙΚEΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΣΠΟΡ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    ΕΛΛΑΔΑShow More
    45ae47f0 sxoleia via anilikon 1 | Lamianow.gr
    Ένοχοι δυο γονείς στη Λάρισα που δεν έστελναν τα παιδιά τους στο σχολείο την περίοδο της πανδημίας
    paidi | Lamianow.gr
    Γρίπη: Στη ΜΕΘ του «Παίδων» Αγία Σοφία 2 παιδιά – 3χρονος νοσηλεύεται διασωληνωμένος
    kary 3 | Lamianow.gr
    H Καρυστιανού ζητά αλλαγή έδρας της δίκης για τα Τέμπη: Δεν εμπιστεύομαι τη Λάρισα – Για το κόμμα μου έχει γίνει ντόρος, γιατί υπάρχει φόβος
    nero | Lamianow.gr
    Οι βροχές και τα χιόνια γεμίζουν με νερό την λίμνη Υλίκη, δείτε βίντεο
    droutsa | Lamianow.gr
    Θύμα απάτης η Εύη Δρούτσα: Παρίσταναν τους υπαλλήλους της ΔΕΗ και της απέσπασαν 23.000 ευρώ
  • ΣΠΟΡ
    ΣΠΟΡShow More
    w23 0013312672551 | Lamianow.gr
    Ο Ζαρουρί έστειλε τον Παναθηναϊκό στα νοκ-άουτ
    w22 21283612671838 | Lamianow.gr
    Μεγάλο «διπλό» στην Πόλη ο Ολυμπιακός
    w22 214947PAOKBETISSCGR202601221909 | Lamianow.gr
    Προκρίθηκε και βλέπει ψηλότερα
    sakari 1 | Lamianow.gr
    Σάκκαρη – Αντρέεβα 0-2: Αποκλεισμός για την Ελληνίδα τενίστρια από τον δεύτερο γύρο του Australian Open
    4997148 scaled 1 | Lamianow.gr
    Ολυμπιακός – Λεβερκούζεν 2-0: Κατάπιε τις «ασπιρίνες» και βάζει πλώρη για πρόκριση
  • TOP STORIES
  • LAMIA POLIS 87.7 FM
  • ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΑ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Font ResizerAa
Lamianow.grLamianow.gr
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • BLOG
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΣΠΟΡ
  • ΠΡΟΣΩΠΑ (+)
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • LAMIA POLIS 87.7
  • Όροι Χρήσης
Search
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ & ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ
  • LAMIA POLIS 87.7 FM
  • FEATURED
  • TOP STORIES
  • ADVERTORIAL SECTION
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΜΙΚΡΕΣ ΑΓΓΕΛΙΕΣ
  • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΠΡΟΣΩΠΑ (+) Ιστορίες
  • ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΑ
  • EDITORIAL
  • CHECK IT
  • ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΜΑΣ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΕΡΓΑΣΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ-ΒΙΒΛΙΟ-ΤΕΧΝΕΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ
  • ΜΠΑΣΚΕΤ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΣΠΟΡ
  • ΣΤΟΙΧΗΜΑ
  • ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ Lamianow.gr
  • ΥΓΕΙΑ
  • Επικοινωνία – TAYTOTHTA – Συμμόρφωση 2018/334
Have an existing account? Sign In
Follow US
© 2025 Lamianow.gr / All Rights Reserved.

Home - ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ - Τελεσίγραφο Σπίρτζη στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ: Φέρτε γρήγορα τρένα διαφορετικά θα φέρουμε εμείς

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Τελεσίγραφο Σπίρτζη στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ: Φέρτε γρήγορα τρένα διαφορετικά θα φέρουμε εμείς

Lamianow.gr
ByLamianow.gr
Η ανεξάρτητη ηλεκτρονική εφημερίδα ενημέρωσης της Λαμίας και της Στερεάς Ελλάδας. Γιατί η ενημέρωση χρειάζεται άποψη.
Follow:
Φεβ 26, 2019 @ 8:48
Δεν υπάρχουν Σχόλια
Share
3 Min Read
SHARE

Νέο τελεσίγραφο έδωσε στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ ο υπουργός Υποδομών – Μεταφορών Χ. Σπίρτζης για να φέρει στην Ελλάδα ένα τρένο υψηλών ταχυτήτων που θα διανύει τη διαδρομή Αθήνα – Θεσσαλονίκη σε 3 και 17 λεπτά.

-Advertisement-
ΚΤΕΛ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ

Σε διαφορετική περίπτωση θα βρεθεί άλλη λύση ανέφερε χαρακτηριστικά.

Μιλώντας στην ΕΡΤ ο κ. Σπίρτζης υποστήριξε η αναβάθμιση του σιδηροδρομικού τμήματος από την Αθήνα έως τη Θεσσαλονίκη ολοκληρώθηκε. «Τους επόμενους μήνες θα μπει ένα τρένο επιτέλους, μετά από 80 χρόνια και δεν είναι στο δικό μας χέρι πλέον, είναι στο χέρι της ΤΡΑΙΝΟΣΕ.

Δεν είναι το τρένο εδώ θα έρθει σε ένα – ενάμιση μήνα από ό,τι ξέρω, θα μπορούμε πλέον σε 3 ώρες και 17 λεπτά να είμαστε από το κέντρο της Αθήνας στο κέντρο της Θεσσαλονίκης» ανέφερε ο υπουργός Υποδομών.

-Advertisement-
ΑΣΤΙΚΟ ΚΤΕΛ ΛΑΜΙΑΣ

Ωστόσο διευκρίνισε ότι αν «η ΤΡΑΙΝΟΣΕ δεν ανταποκριθεί σε αυτό, θα υπάρχει άλλη λύση» επαναφέροντας για μία ακόμα φορά την ίδρυση νέας σιδηροδρομικής εταιρείας με συμμετοχή του δημοσίου μια και πλέον η ΤΡΑΙΝΟΣΕ ανήκει στην ιταλική Ferrovie.

Ωστόσο τόνισε ότι και με τα τρένα που «έχουμε σήμερα δεν θα κάνουμε τις 6-7 ώρες που γίνονταν, θα κάνουμε κάτι λιγότερο από 4 ώρες (3 ώρες και 50 λεπτά)».

Μάλιστα απαντώντας σε ερώτηση για την ακριβή ημερομηνία άφιξης των νέων τρένων ανέφερε ότι πρέπει να ρωτηθεί η Διοίκηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ ενώ επίρριψε ευθύνες στις προηγούμενες κυβερνήσεις «και όσους είχαν κάνει τα όργια στον ΟΣΕ και υποχρεώθηκε η χώρα να σπάσει το μεγάλο Οργανισμό να δημιουργήσει πέντε εταιρείες και να οδηγήσει την ΤΡΑΙΝΟΣΕ για πώληση».

«Δημόσια εταιρεία που θα υλοποιεί σιδηροδρομικές επιβατικές μεταφορές με γρήγορα, υπερσύγχρονα τρένα και «όχημα» τον ΟΣΕ ή την ΓΑΙΑΟΣΕ προανήγγειλε ο υπουργός Υποδομών – Μεταφορών Χ. Σπίρτζης.

Είχαν προηγηθεί δηλώσεις του υπουργού Υποδομών στις αρχές Δεκεμβρίου ότι «δόθηκε εντολή σε ΟΣΕ και ΓΑΙΑΟΣΕ να διαπραγματευτούν με τον αρμόδιο φορέα που χρηματοδοτεί στην Ευρώπη την αγορά τροχαίου υλικού προκειμένου να αγοράσει το Δημόσιο τέτοιους συρμούς και να καλύψουμε τις ανάγκες σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη σε περίπτωση που η ΤΡΑΙΝΟΣΕ δεν φέρει και δεν κάνει τέτοιες επενδύσεις».

Στο ίδιο πλαίσιο τότε υπήρξαν δηλώσεις της διοίκησης του ΟΣΕ ότι επιθυμεί να λάβει σιδηροδρομική άδεια και να εκτελεί σιδηροδρομικές μεταφορές τονίζοντας ωστόσο ότι ο χρόνος που θα δραστηριοποιηθεί θα εξαρτηθεί από την κατάσταση της αγοράς στην χώρα μας.

Πρόκειται για την τρίτη …κίτρινη κάρτα στην ιδιωτική ΤΡΑΙΝΟΣΕ από τον υπουργό Μεταφορών καθώς δεν έχει ακόμα ξεκαθαριστεί πότε και αν θα φέρει τα υπερσύγχρονα τρένα.

Στα μέσα Νοεμβρίου ο Χ. Σπίρτζης μιλώντας στο Thessaloniki Summit 2018 τόνισε χαρακτηριστικά: «Aν είναι συνεπής η ΤΡΑΙΝΟΣΕ, θα φέρει ένα πραγματικό ασημένιο βέλος και όχι ένα μοντέλο επίδειξης».

Topontiki.gr

ΔΙΠΛΟ ΜΑΡΚΑΡΙΣΜΑ

Share This Article
Facebook Email Copy Link Print
ByLamianow.gr
Follow:
Η ανεξάρτητη ηλεκτρονική εφημερίδα ενημέρωσης της Λαμίας και της Στερεάς Ελλάδας. Γιατί η ενημέρωση χρειάζεται άποψη.
Previous Article Ρόδος: Στο εδώλιο 63χρονος Άγγλος για ασέλγεια σε βάρος ανηλίκων
Next Article Στα 13 τρισ. δολ. «φούσκωσε» το εταιρικό χρέος το 2018
Δεν υπάρχουν Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Σημείωση: Τα σχόλια που εμφανίζονται κάτω από τα άρθρα αποτελούν προσωπικές απόψεις των χρηστών που τα δημοσίευσαν και δεν εκφράζουν απαραίτητα τις θέσεις ή απόψεις του Lamianow.gr.

Σε ορισμένες περιπτώσεις, σχόλια που έχουν διατυπωθεί δημόσια σε κοινωνικά δίκτυα ενδέχεται να εμφανίζονται κάτω από τα άρθρα, όταν έχουν δημοσιευθεί κάτω από σχετικές αναρτήσεις του ίδιου άρθρου. Το Lamianow.gr δεν φέρει ευθύνη για το περιεχόμενο αυτών των σχολίων.

Αν κάποιο σχόλιο θεωρείτε ότι παραβιάζει δικαιώματα, είναι προσβλητικό ή έχει αποσυρθεί από την αρχική του πηγή, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο lamianow.gr@gmail.com για την άμεση αφαίρεσή του.

- Advertisement -
Ad imageAd image
Weather
9°C
Lamia
clear sky
9° _ 9°
81%
Πα
14 °C
Σα
14 °C
Κυ
17 °C
Δε
15 °C
Τρ
10 °C
Stay Connected
FacebookLike
InstagramFollow
YoutubeSubscribe
TiktokFollow
Google NewsFollow
ThreadsFollow

You Might Also Like

Snapshot3 1 | Lamianow.gr
FeaturedLAMIA POLIS 87.7

Σχόλιο του Μανώλη Κοττάκη στον Lamia Polis 87.7: Χρησιμοποιήθηκε κάθε τρόπος για να καμφθούν οι αγρότες – τι λέει για Mercosur, Καρυστιανού, Τραμπ (Vid)

LAMIA POLIS 87.7 ΑΓΡΟΤΕΣ
iStock 14213299131 1200x675 1 | Lamianow.gr
FeaturedLAMIA POLIS 87.7

Φθιώτιδα: «Μαμά πονάω…» – Πώς απατεώνες άρπαξαν τις οικονομίες ζωής ηλικιωμένης – τι μας δηλώνει η ίδια (Aud)

ypati | Lamianow.gr
ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣFeatured

Υπάτη: Εργα αποκατάστασης του επικίνδυνου τοιχίου στην είσοδο του χωριού – Αυτοψία του Δημάρχου (ΕΙΚΟΝΕΣ, ΒΙΝΤΕΟ)

Lamianow.grLamianow.gr
Follow US
©Lamianow.gr / 2025 - All Rights Reserved / Η επιχείρηση LAMIA MEDIA VOICE Μ.Ι.Κ.Ε., ως δικαιούχος και διαχειρίστρια του ιστότοπου lamianow.gr, δηλώνει ότι συμμορφώνεται με τη Σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της Επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018, σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο.
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • BLOG
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΣΠΟΡ
  • ΠΡΟΣΩΠΑ (+)
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • LAMIA POLIS 87.7
  • Όροι Χρήσης