Χοιρινό με λάχανο κοκκινιστό και πιπεριές στην κατσαρόλα

Δήμητρα Γιωτίδου
By Δήμητρα Γιωτίδου Add a Comment
1 Min Read

Παρακάτω θα βρεις μια πολύ νόστιμη συνταγή για να μαγειρέψεις το χοιρινό με λάχανο κοκκινιστό και πιπεριές στην κατσαρόλα και να το σερβίρεις σαν το βασικό γεύμα της ημέρας σου. Η συνταγή είναι αρκετά παλιά και παραδοσιακή της Στερεοελλαδίτικης κουζίνας και σου προτείνω να την δοκιμάσεις να την φτιάξεις και να μου πεις τις εντυπώσεις σου. Εγώ την βρίσκω πάρα πολύ νόστιμη και αν την σερβίρεις με σαλατούλα είναι και πολύ υγιεινή.

-Advertisement-

 

Υλικά

  • 1 κιλό χοιρινό ψαχνό
  • 1 1/2 κιλό λάχανο
  • 4 μέτριες πιπεριές ψιλοκομμένες
  • 4 μέτρια κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 1/2 φλιτζάνι λάδι
  • 100 γραμ. βούτυρο
  • αλάτι – πιπέρι
  • 1/2 κιλό ντομάτες ώριμες

 

- Advertisement -

 

Διαδικασία

Βήμα 1

Βάζετε το λάδι με το βούτυρο σε πλατιά και χαμηλή κατσαρόλα. Σωτάρετε τα κρεμμύδια και ύστερα τις πιπεριές. Όταν μαραθούν, προσθέτετε το λάχανο χοντροκομμένο.

Βήμα 2

Αφού πλύνετε και στραγγίσετε το κρέας, το κόβετε σε μικρά κομμάτια (μπουκιές) και το ρίχνετε στην κατσαρόλα. Προσθέτετε τις ντομάτες ψιλοκομμένες, αλατοπιπερώνετε, ανακατεύετε και σκεπάζετε την κατσαρόλα με καπάκι που κλείνει καλά.

Βήμα 3

Δεν βάζετε νερό, γιατί το φαγητό ψήνεται με τον αχνό του σε σιγανή φωτιά.

Βήμα 4

Φροντίζετε να ανακατεύετε πότε – πότε μέχρι να ετοιμαστεί το χοιρινό με λάχανο κοκκινιστό.

 

Share This Article
Leave a comment

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *