Τυρόπιτα με ελιές, λιαστή ντομάτα και πιπεριά

Δήμητρα Γιωτίδου
By Δήμητρα Γιωτίδου Add a Comment
2 Min Read

Υλικά συνταγής

  • 1 πακέτο χωριάτικα φύλλα για πίτα ή ζύμη για χωριάτικα φύλλα πίτας
  • 600γρ. λευκό τυρί
  • 1 φλιτζ. ελιές χωρίς κουκούτσι
  • 10 λιαστές ντομάτες ψιλοκομμένες
  • 1 πιπεριά Φλωρίνης (από βάζο) ψιλοκομμένη
  • 1 κ.σ. κοφτή ρίγανη
  • 1 αυγό
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 50γρ. μαργαρίνη ή ελαιόλαδο
  • 20γρ. βούτυρο
  • 3 -4 κ.σ. σουσάμι

Διαδικασία συνταγής

  1. Αν θέλουμε να φτιάξουμε εμείς τα φύλλα ετοιμάζουμε πρώτα τη ζύμη.
  2. Ετοιμάζουμε τη γέμιση. Τρίβουμε το τυρί σε μπολ και προσθέτουμε τις ελιές, τη πιπεριά, τις λιαστές ντομάτες, την ρίγανη, το πιπέρι και το αυγό καλά χτυπημένο. Ανακατεύουμε καλά.
  3. Λιώνουμε το βούτυρο και την μαργαρίνη σε μπρίκι. Βουτυρώνουμε ένα ταψάκι. Βάζουμε ένα φύλλο στο ταψί απλωμένο ώστε να κλείσουμε στο τέλος την πίτα από πάνω. Βουτυρώνουμε με πινελάκι. Βουτυρώνουμε καλά και τις άκρες για να μην στεγνώσουν.
  4. Βάζουμε δεύτερο φύλλο χωρίς να το απλώσουμε, ουσιαστικά το ”τσαλακώνουμε” και βουτυρώνουμε.
  5. Συνεχίζουμε με άλλα δύο φύλλα. Αλείφουμε τα φύλλα με βούτυρο ένα-ένα.
  6. Βάζουμε τη μισή γέμιση και απλώνουμε να έχει παντού.
  7. Απλώνουμε ένα ακόμη φύλλο από πάνω, προσθέτουμε την υπόλοιπη γέμιση και συνεχίζουμε με τα υπόλοιπα φύλλα.
  8. Κλείνουμε τα υπόλοιπα φύλλα από πάνω. Βουτυρώνουμε και κόβουμε σε κομμάτια ανάλογα με το μέγεθος που τα θέλουμε. Πασπαλίζουμε με σουσάμι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200οC μέχρι να ροδίσει το φύλλο.

 

 

πηγή

-Advertisement-
Share This Article
Leave a comment

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *