Lamianow.grLamianow.grLamianow.gr
Notification Show More
Font ResizerAa
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • BLOG
  • ΤΟΠΙΚEΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΣΠΟΡ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    ΕΛΛΑΔΑShow More
    ekato 5 | Lamianow.gr
    Τραγωδία στη γέφυρα Ρίου-Αντιρρίου: Νεκρός 25χρονος δικυκλιστής έπειτα από σύγκρουση με νταλίκα
    nosokomeio paidaki | Lamianow.gr
    Αγωνία για την 6χρονη που διασωληνώθηκε μετά από επιπλοκές λόγω γρίπης – Κρίσιμα τα επόμενα 24ωρα
    sxoleia | Lamianow.gr
    Σέρρες: «Του είπε “θα σε κάνω μούμια”» λέει η μητέρα 13χρονου που κατήγγειλε καθηγήτρια ότι τον φίμωσε με ταινία
    | Lamianow.gr
    Καιρός: Ολική αλλαγή από Κυριακή – Διαδοχικές κακοκαιρίες προ των πυλών
    eeekav | Lamianow.gr
    Βόλος: 50χρονος μαχαίρωσε τη σύντροφό του – Κάλεσε ο ίδιος ασθενοφόρο όταν είδε τον τραυματισμό
  • ΣΠΟΡ
    ΣΠΟΡShow More
    w23 0013312672551 | Lamianow.gr
    Ο Ζαρουρί έστειλε τον Παναθηναϊκό στα νοκ-άουτ
    w22 21283612671838 | Lamianow.gr
    Μεγάλο «διπλό» στην Πόλη ο Ολυμπιακός
    w22 214947PAOKBETISSCGR202601221909 | Lamianow.gr
    Προκρίθηκε και βλέπει ψηλότερα
    sakari 1 | Lamianow.gr
    Σάκκαρη – Αντρέεβα 0-2: Αποκλεισμός για την Ελληνίδα τενίστρια από τον δεύτερο γύρο του Australian Open
    4997148 scaled 1 | Lamianow.gr
    Ολυμπιακός – Λεβερκούζεν 2-0: Κατάπιε τις «ασπιρίνες» και βάζει πλώρη για πρόκριση
  • TOP STORIES
  • LAMIA POLIS 87.7 FM
  • ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΑ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Font ResizerAa
Lamianow.grLamianow.gr
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • BLOG
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΣΠΟΡ
  • ΠΡΟΣΩΠΑ (+)
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • LAMIA POLIS 87.7
  • Όροι Χρήσης
Search
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ & ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ
  • LAMIA POLIS 87.7 FM
  • FEATURED
  • TOP STORIES
  • ADVERTORIAL SECTION
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΜΙΚΡΕΣ ΑΓΓΕΛΙΕΣ
  • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΠΡΟΣΩΠΑ (+) Ιστορίες
  • ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΑ
  • EDITORIAL
  • CHECK IT
  • ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΜΑΣ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΕΡΓΑΣΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ-ΒΙΒΛΙΟ-ΤΕΧΝΕΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ
  • ΜΠΑΣΚΕΤ
  • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΣΠΟΡ
  • ΣΤΟΙΧΗΜΑ
  • ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ Lamianow.gr
  • ΥΓΕΙΑ
  • Επικοινωνία – TAYTOTHTA – Συμμόρφωση 2018/334
Have an existing account? Sign In
Follow US
© 2025 Lamianow.gr / All Rights Reserved.

Home - ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ - Δολοφονία Γρηγορόπουλου – 10 χρόνια μετά: Η τραγική φιγούρα της μάνας και το σημειωματάριο του Κορκονέα

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣΦΘΙΩΤΙΔΑ

Δολοφονία Γρηγορόπουλου – 10 χρόνια μετά: Η τραγική φιγούρα της μάνας και το σημειωματάριο του Κορκονέα

LamiaNow News
ByLamiaNow News
Follow:
Δεκ 6, 2018 @ 8:38
Δεν υπάρχουν Σχόλια
Share
8 Min Read
SHARE

Μία δίκη χωρίς ακροατήριο εξελίσσεται ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Εφετείου Λαμίας, όπου εκδικάζεται σε δεύτερο βαθμό η υπόθεση της δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

05 Δεκεμβρίου 2018 12:16

Το Εφετείο της Λαμίας έχει όλη κι όλη μία δικαστική αίθουσα. Στο ισόγειο του κτιρίου, ανάμεσα σε στρέμματα ελαιόδεντρων, με μόνο ένα μικρό κυλικείο. Εκεί, έλαχε να εξελιχθεί η τελευταία πράξη ενός δράματος που συγκλόνισε το πανελλήνιο και μέχρι σήμερα στοιχειώνει την κοινωνία. Εκεί, δέκα χρόνια μετά, τακτικοί δικαστές και ένορκοι βρίσκονται ξανά αντιμέτωποι με τη φράση: «Ο Αλέξανδρος Γρηγορόπουλος, στην τρυφερή ηλικία των 15 ετών, πέφτει νεκρός από το χέρι του ειδικού φρουρού, Επαμεινώνδα Κορκονέα».

-Advertisement-
ΠΑΠΑΙΩΑΝΝΟΥ

Λίγο μετά τις 8 το πρωί, μέσα στην αίθουσα του Μικτού Ορκωτού Εφετείου της Λαμίας, καταφθάνουν οι πρώτοι αστυνομικοί. Εκείνοι που θα ελέγξουν το χώρο και στη συνέχεια, στην κεντρική είσοδο θα τοποθετήσουν το μηχάνημα ελέγχου, από το οποίο καλούνται να περάσουν όσοι θελήσουν να παρακολουθήσουν τη δίκη. Ωστόσο κατά τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας, ζήτημα να ακουστεί τρεις ή τέσσερις φορές ο χαρακτηριστικός του ήχος. Στις λιγοστές καρέκλες άλλωστε, σπάνια κάθεται κάποιος άλλος πέρα από ενστόλους, ιδιώς το τελευταίο διάστημα, που η δίκη βρίσκεται στο στάδιο των αναγνωστέων εγγράφων.

Το Εφετείο της Λαμίας
Το Εφετείο της Λαμίας

Τίποτα δεν θυμίζει την εποχή, όπου τηλεοπτικοί σταθμοί και εφημερίδες παρακολουθούσαν καθημερινά τη δίκη ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου, με την πόλη της Άμφισσας να βρίσκεται ξαφνικά αντιμέτωπη για πρώτη φορά με πορείες διαμαρτυρίας για τον άδικο χαμό του 15χρονου παιδιού. Τηλεοπτικά συνεργεία καταλάμβαναν τα πεζοδρόμια για μια εικόνα του σιδεροδέσμιου Επαμ. Κορκονέα, για μια δήλωση της τραγικής Τζίνας Τσαλικιάν, της μάνας που ένα βράδυ σαν όλα τα άλλα έμαθε πως ο γιος της ξεψύχησε στα Εξάρχεια, όταν τον διαπέρασε σφαίρα αστυνομικού, για μία αντιπαράθεση της πληρεξουσίου δικηγόρου της οικογένειας, Ζωής Κωνσταντοπούλου, με τον τότε συνήγορο υπεράσπισης, Αλέξη Κούγια.

ΛΑΜΙΑ-ΔIΚΗ ΚΟΡΚΟΝΕΑ-ΣΑΡΑΛΙΩΤΗ.(EUROKINISSI)
Δηλώσεις στο Εφετείο της Λαμίας EUROKINISSI

Τώρα, στις δύο συνεδριάσεις που πραγματοποιούνται το μήνα, σπάνια εμφανίζεται κάποιος να παρακολουθήσει τη διαδικασία, πλην ορισμένων δημοσιογράφων σε τοπικά μέσα. Μόνοι που δίνουν συστηματικά το παρόν στις πάνω από 40 συνεδριάσεις που μετρά το ΜΟΕ Λαμίας από το Νοέμβριο του 2016, είναι οι γονείς του Επαμ. Κορκονέα. Προτιμούν να συναντούν το γιο τους στο δικαστήριο από το να πηγαίνουν μέχρι τις φυλακές Δομοκού, όπου κρατείται τα τελευταία οκτώ χρόνια. Μόλις φθάσουν, κατευθύνονται στα μέσα δωμάτια, όπου η επιγραφή γράφει «αίθουσα μαρτύρων». Εκεί θα παραμείνουν, μαζί με τον πρώην ειδικό φρουρό, έως ότου προσέλθουν όλοι οι παράγοντες της δίκης και ξεκινήσει η διαδικασία.

-Advertisement-
ΚΩΛΟΤΟΥΜΠΑΣ
Φωτό Αρχείου: Άμφισσα, η μητέρα του Αλέξη Γρηγορόπουλου Τζίνα Τσαλικιάν
Φωτό Αρχείου: Άμφισσα, η μητέρα του Αλέξη Γρηγορόπουλου Τζίνα Τσαλικιάν EUROKINISSI

Την περίοδο αυτή η οικογένεια του Αλέξ. Γρηγορόπουλου δεν εμφανίζεται σε κάθε συνεδρίαση. Εκείνοι δεν έχουν λόγο να παρασταθούν σε αυτό το στάδιο. Ο δικός τους άνθρωπος έχει χαθεί οριστικά. Δεν χρειάζεται να δουν τα βίντεο των τηλεοπτικών δικτύων για το Δεκέμβριο του 2008, ή εκείνο της κατοίκου που με το κινητό της τηλέφωνο κατέγραψε τους δύο ειδικούς φρουρούς να αποχωρούν από το σημείο, δευτερόλεπτα αφού ακουστούν πυροβολισμοί, ούτε τις φωτογραφίες από τη νεκροψία – νεκροτομή. Η Τζίνα Τσαλικιάν είναι «μία γυναίκα ζωντανή – νεκρή», σύμφωνα με την πολιτική αγωγή.

Απών και ο δεύτερος κατηγορούμενος, Βασίλης Σαραλιώτης, ο οποίος παρά την ποινή κάθειρξης 10 ετών για συνέργεια σε ανθρωποκτονία εκ προθέσεως, βρίσκεται εκτός φυλακής, καθώς έχει ανασταλεί η εκτέλεση της ποινής του μέχρι την ολοκλήρωση της δευτεροβάθμιας δίκης. Μετά την αποφυλάκισή του επέστρεψε στη Δράμα από όπου κατάγεται. Εκεί ζει μέχρι σήμερα, εκεί εργάζεται ως εξωτερικός πωλητής εταιρίας, μέσω προγράμματος του ΟΑΕΔ.

Φωτό αρχείου: Άμφισσα, δίκη για τη δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου
Φωτό αρχείου: Άμφισσα, δίκη για τη δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου EUROKINISSI

Η είσοδος του Επαμ. Κορκονέα στη δικαστική αίθουσα σηματοδοτεί την έναρξη της διαδικασίας. Η εικόνα του κατηγορούμενου ειδικού φρουρού που πλαισιωμένος από δεκάδες αστυνομικούς κάθεται στο εδώλιο του Πρωτοδικείου Άμφισσας και με το βλέμμα χαμηλωμένο, ακούει -σχεδόν απαθής- τη διαδικασία, ανήκει στο παρελθόν. Τότε, που αφηνόταν να εννοηθεί πως είχε κλονιστεί ανεπανόρθωτα η υγεία του από τα ψυχολογικά προβλήματα τα οποία αντιμετώπιζε μετά την 6η Δεκεμβρίου του 2008. Πλέον, ο ειδικός φρουρός παρακολουθεί με ένταση τη διαδικασία, κρατώντας ένα σημειωματάριο το οποίο συχνά περνάει στον αυτεπαγγέλτως διορισμένο δικηγόρο του, Βαγγέλη Ανδρούλα. Πρόκειται για το συνήγορο που ανέλαβε την υπεράσπιση του ειδικού φρουρού με εντολή του δικαστηρίου, μετά την ηχηρή αποχώρηση του Αλέξη Κούγια, το Φεβρουάριο του 2017.

Η υπερασπιστική γραμμή δεν έχει αλλάξει: βρισκόταν σε άμυνα και σε κάθε περίπτωση δεν είχε καμία πρόθεση να σκοτώσει εκείνο το βράδυ. Στάση άκρως αντίθετη από τη θέση του πρωτοβάθμιου δικαστηρίου, σύμφωνα με το οποίο ο Επαμεινώνδας Κορκονέας «προκάλεσε τα νεαρά άτομα για επίδειξη ισχύος» και στη συνέχεια «σκόπευσε ευθεία και πυροβόλησε» δύο επαναληπτικές φορές εναντίον των νεαρών ατόμων που προηγουμένως σκόπευσε, και όχι «στον αέρα». «Αποδείχθηκε και η απαθής και αδιάφορη στάση του κατηγορουμένου απέναντι στο έννομο αγαθό της ζωής και από το γεγονός ότι μολονότι αντιλήφθηκε την πτώση του θύματος, ωστόσο αυτός σκεπτόταν τη διαδικασία Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης που θα ακολουθούσε λόγω ακριβώς της χρήσης του όπλου», ανέφερε η πλειοψηφία του ΜΟΔ Άμφισσας, που τον καταδίκασε σε ισόβια δεσμά.

Ο ειδικός φρουρός που πυροβόλησε και σκότωσε τον Αλέξη Γρηγορόπουλο
Ο ειδικός φρουρός που πυροβόλησε και σκότωσε τον Αλέξη Γρηγορόπουλο EUROKINISSI

Ο Νίκος Ρωμανός

Οι εντάσεις μέσα στο Εφετείο της Λαμίας είναι ελάχιστες. Τα χρόνια πέρασαν, οι πρωταγωνιστές άλλαξαν. Ωστόσο, δεν λείπουν οι αντιδικίες. Η ανάγνωση ενός κειμένου του Νίκου Ρωμανού, στα χέρια του οποίου ξεψύχησε ο Αλέξανδρος Γρηγορόπουλος, είναι μία από αυτές. Η ανάρτηση έγινε το 2015, πολύ μετά την ετυμηγορία της Άμφισσας, όταν πλέον ο Νικ. Ρωμανός κρατείτο στη φυλακή και αφορά στη νύχτα της δολοφονίας. «Επτά χρόνια μετά το περιστατικό, ο Νικ. Ρωμανός μιλά για το πώς αλήτευαν σε αλάνες και για τα άδεια μπουκάλια μπύρας που έριξαν στο περιπολικό» υποστηρίζει ο υπερασπιστής του Επ. Κορκονέα, μόνο για να λάβει την απάντηση της Ζωής Κωνταντοπούλου: «Το 2015 ο Ρωμανός δεν είναι πια το παιδί που στα χέρια του πέθανε ο φίλος του, αλλά ο άνθρωπος που βγήκε στην παρανομία εξαιτίας του κατηγορούμενου».

Σύμφωνα με την πολιτική αγωγή, η συγκεκριμένη ανάρτηση από ένα παιδί «που το κατέστρεψε το κράτος», επιδιώκει να «χρεώσει πολιτικά» στην αναρχία τον Αλέξανδρο. «Ο 15χρονος ήταν ένας άνθρωπος όπως τον γνωρίσατε από τις εκθέσεις του και τις φωτογραφίες του. Κάκιστα κάνει ψευδή ανάρτηση με συγκεκριμένη πολιτική χροιά» ανάφερει η δικηγόρος και επισημαίνει: «Αλλά και έτσι να ήταν, πάλι με τον ίδιο τρόπο θα υπερασπιζόμασταν το παιδί των 15 χρονών που πέθανε. Ο Κορκονέας πυροβόλησε στο ψαχνό για ποιά αφορμή; Ήταν πέντε παιδιά που πέταξαν μερικά μπουκάλια. Η υπεράσπιση στοχοποιεί το παιδί μετά θάνατον».

Αντωνία Ξυνού/news247.gr

OI AERATOI

Share This Article
Facebook Email Copy Link Print
Previous Article Η Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης Λαμίας συλλέγει ρούχα για τις ανάγκες των προσφύγων του camp των Θερμοπυλών
Next Article Ινδία: Πέθανε σε ηλικία 107 ετών μια από τις γηραιότερες YouTubers στον κόσμο
Δεν υπάρχουν Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Σημείωση: Τα σχόλια που εμφανίζονται κάτω από τα άρθρα αποτελούν προσωπικές απόψεις των χρηστών που τα δημοσίευσαν και δεν εκφράζουν απαραίτητα τις θέσεις ή απόψεις του Lamianow.gr.

Σε ορισμένες περιπτώσεις, σχόλια που έχουν διατυπωθεί δημόσια σε κοινωνικά δίκτυα ενδέχεται να εμφανίζονται κάτω από τα άρθρα, όταν έχουν δημοσιευθεί κάτω από σχετικές αναρτήσεις του ίδιου άρθρου. Το Lamianow.gr δεν φέρει ευθύνη για το περιεχόμενο αυτών των σχολίων.

Αν κάποιο σχόλιο θεωρείτε ότι παραβιάζει δικαιώματα, είναι προσβλητικό ή έχει αποσυρθεί από την αρχική του πηγή, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο lamianow.gr@gmail.com για την άμεση αφαίρεσή του.

- Advertisement -
Ad imageAd image
Weather
13°C
Lamia
broken clouds
13° _ 13°
81%
1 km/h
Σα
13 °C
Κυ
16 °C
Δε
14 °C
Τρ
11 °C
Τε
14 °C
Stay Connected
FacebookLike
InstagramFollow
YoutubeSubscribe
TiktokFollow
Google NewsFollow
ThreadsFollow

You Might Also Like

astyno1 | Lamianow.gr
FeaturedΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Σαρωτικοί έλεγχοι σε κελιά των φυλακών Μαλανδρίνου Φωκίδας – είχαν μέχρι και… wifi router, συλλήψεις 17 ατόμων (Φώτο)

astynomia xorafia | Lamianow.gr
FeaturedΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Λαμία: Λήστεψαν ηλικιωμένο σε τροχόσπιτο – Τον έσπρωξαν και τον τραυμάτισαν, συνελήφθη 45χρονος

de5c029f 90e8 46b6 b132 342b996b8015 | Lamianow.gr
FeaturedΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Νυχτερινό ντου της Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος στις φυλακές Δομοκού και Μαλανδρίνου – όσα κατασχέθηκαν

Lamianow.grLamianow.gr
Follow US
©Lamianow.gr / 2025 - All Rights Reserved / Η επιχείρηση LAMIA MEDIA VOICE Μ.Ι.Κ.Ε., ως δικαιούχος και διαχειρίστρια του ιστότοπου lamianow.gr, δηλώνει ότι συμμορφώνεται με τη Σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της Επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018, σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο.
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • BLOG
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΣΠΟΡ
  • ΠΡΟΣΩΠΑ (+)
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • LAMIA POLIS 87.7
  • Όροι Χρήσης