Υλικά (Σερβίρει 4)
- 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
- 2 κ. γλ. βούτυρο
- 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
- 2 κούπες ριζότο (κατά προτίμηση arborio)
- 250ml λευκό κρασί
- 1 λίτρο ζωμός κότας
- 1/2 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος ή τοματοχυμός
- 2 τσίλι (κόκκινες καυτερές πιπερίτσες) πολύ ψιλοκομμένα
- 1 κούπα τριμμένη παρμεζάνα
- Αλατοπίπερο
- 500γρ.καλαμάρι θράψαλο ροδέλες (κατά προτίμηση φρέσκο)
- 4 κ.σ. αλεύρι
Εκτέλεση συνταγής
Σε ένα μεγάλο τηγάνι τσιγαρίζουμε τα κρεμμύδια και το ψιλοκομμένο σκόρδο. Προσθέτουμε το ρύζι και ανακατεύουμε σε δυνατή φωτιά. Σβήνουμε με το κρασί και συνεχίζουμε τώρα σε χαμηλότερη φωτιά βράζοντας το ρύζι.
Προσθέτουμε σιγά σιγά το ζωμό κότας και ανακατεύουμε επιτρέποντας στο ρύζι να απορροφήσει το ζωμό. Πρέπει να προσέξουμε να κρατάει την υγρασία του.
Στο ενδιάμεσο αλευρώνουμε τα θράψαλα, έχοντας προσέξει να τα έχουμε στεγνώσει αρκετά και τηγανίζουμε ώσπου να γίνουν τραγανά. Τα αφήνουμε στην άκρη.
Ολοκληρώνουμε το ριζότο προσθέτοντας την κρέμα (ή αν θέλουμε να γίνει νηστίσιμο το χυμό τομάτας), το τσίλι (καυτερές πιπερίτσες) και το τυρί μας. Αφήνουμε να πάρει βράση. Η συνταγή είναι έτοιμη!
Σημειώσεις συνταγής
Στην περίπτωση που δεν εκτελέσουμε τη συνταγή με κρέμα γάλακτος, για να είναι αυθεντική νηστίσιμη, προσθέτουμε αντί αυτής χυμό τομάτας και αφήνουμε να βράσει. Φυσικά σε αυτή την περίπτωση παραλείπουμε και το τυρί.

Σημείωση: Τα σχόλια που εμφανίζονται κάτω από τα άρθρα αποτελούν προσωπικές απόψεις των χρηστών που τα δημοσίευσαν και δεν εκφράζουν απαραίτητα τις θέσεις ή απόψεις του Lamianow.gr.
Σε ορισμένες περιπτώσεις, σχόλια που έχουν διατυπωθεί δημόσια σε κοινωνικά δίκτυα ενδέχεται να εμφανίζονται κάτω από τα άρθρα, όταν έχουν δημοσιευθεί κάτω από σχετικές αναρτήσεις του ίδιου άρθρου. Το Lamianow.gr δεν φέρει ευθύνη για το περιεχόμενο αυτών των σχολίων.
Αν κάποιο σχόλιο θεωρείτε ότι παραβιάζει δικαιώματα, είναι προσβλητικό ή έχει αποσυρθεί από την αρχική του πηγή, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο lamianow.gr@gmail.com για την άμεση αφαίρεσή του.