Τεμπελόπιτα με γιαούρτι φέτα και κασέρι

Δήμητρα Γιωτίδου
By Δήμητρα Γιωτίδου Add a Comment
2 Min Read

Μερίδες:
6-8
Χρόνος προετοιμασίας:
10 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος:
40 λεπτά
Συνολικός χρόνος:
50 λεπτά

-Advertisement-

Την λέμε τεμπελόπιτα γιατί είναι πολύ απλή γρήγορη και γευστική.

Ιδανικό και φτηνό σε κόστος φαγητό για την σημερινή  εργαζόμενη μητέρα που κάθε άλλο παρά τεμπέλα δεν είναι.

Συστατικά:

3 αυγά
400 γρ. γιαούρτι στραγγιστό (δύο συσκευασίες)
200 γρ. φέτα τριμμένη
200 γρ. κασέρι τριμμένο
200 γρ. νερό
300 γρ. αλεύρι
10 κουταλιές ελαιόλαδο
100 γρ. γάλα
3 κουταλιές βούτυρο για το ταψί

Οδηγίες:

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς.
Σε ένα μπολ χτυπάμε τα 2 αυγά με το γιαούρτι και το νερό.
Προσθέτετε την μισή φέτα, το κασέρι, το μισό ελαιόλαδο, το αλεύρι και ανακατεύουμε καλά να γίνει ένας παχύρευστος χυλός.
Αν ο χυλός είναι αραιός, προσθέτουμε λίγο αλεύρι ακόμη.
Βουτυρώνουμε ένα μεγάλο ταψί φούρνου το ζεσταίνουμε καλά στον φούρνο να κάψει και αδειάζουμε μέσα το χυλό.
Τον απλώνουμε σε όλο το ταψί σε μία λεπτή επιφάνεια περίπου δύο εκατοστά πάχος.
Ανακατεύουμε σε ένα μπολ το γάλα, με το υπόλοιπο τυρί, το αυγό και το υπόλοιπο ελαιόλαδο και απλώνουμε αυτό το μείγμα σε όλη την πίτα φροντίζοντας να πάει παντού.
Χαμηλώνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς και ψήνουμε την πίτα στη μεσαία σχάρα του φούρνου για 40 περίπου λεπτά.
Την βγάζουμε από το φούρνο και την αφήνουμε να κρυώσει λίγο πριν την σερβίρουμε.

 
enlightened   Μπορείτε να προσθέσετε για παραπάνω γεύση ένα φλυτζάνι ψιλοκομμένο μπέικον και λίγο δενδρολίβανο.

 

πηγή

Share This Article
Leave a comment

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *