Ξάνθη-Παναθηναϊκός 0-1: Διπλάρα με την πιο γλυκιά… πενιά!

Lamianow.gr
By Lamianow.gr Add a Comment
7 Min Read

Με τον καλύτερο δυνατό τρόπο ξεκίνησε το πρωτάθλημα ο Παναθηναϊκός! Το νεανικό σύνολο του Γιώργου Δώνη έδειξε απίστευτη ωριμότητα τόσο για το μέσο όρο ηλικίας της ομάδας όσο και για την εποχή, τα κατάφερε απέναντι σε Ξάνθη και Σιδηρόπουλο και νίκησε 1-0 στα «Πηγάδια» τους Ακρίτες με ένα φανταστικό γκολ, το παρθενικό του με την πρώτη ομάδα, του Γιάννη Μπουζούκη. Ο νεαρός «μαέστρος» του «τριφυλλιού» ήταν από τους κορυφαίους για τους «πράσινους», μαζί με τον αρχηγό Δημήτρη Κουρμπέλη και τους Αντονί Μουνιέ και Ουσμάν Κουλιμπαλί, ενώ συνολικά η ομάδα έδειξε να είναι σε πολύ καλή κατάσταση.

Προφανώς κι αν ο Παναθηναϊκός είχε και το φορ κλάσης που χρειάζεται, θα είχε «καθαρίσει» πολύ νωρίτερα το ματς, ενώ παράλληλα αν ο Σιδηρόπουλος ήταν σωστός στις αποφάσεις του θα είχε μείνει η Ξάνθη με δέκα παίκτες… από το πρώτο ημίχρονο και όχι στις καθυστερήσεις των καθυστερήσεων όταν και αποβλήθηκε ο Ντουρίτσκοβιτς. Μια απόφαση που δεν μπορούσε να μην πάρει ο Σιδηρόπουλος αφού ο παίκτης της Ξάνθης χτύπησε αλήτικα εκτός φάσης τον πεσμένο Οικονόμου.

Σε κάθε περίπτωση, αυτό που κρατάει ο Παναθηναϊκός είναι πως ήδη έφυγαν οι πρώτοι τρεις βαθμοί από τους -6 και είναι στο -3, περιμένοντας τη Λαμία το Σάββατο στο ΟΑΚΑ. Παράλληλα, οι «πράσινοι» έδειξαν στον κόσμο τους πως πέρα από όσα δικαιολογημένα έχουν να καταλογίσουν στον Γιάννη Αλαφούζο και τη διοίκησή του, τα παιδιά και ο Δώνης χρειάζονται στήριξη και την αξίζουν…

Με Κουρμπέλη στα χαφ

Με το κλασικό 3-4-3- παρατάχθηκε ο Παναθηναϊκός από τον Γιώργο Δώνη. Κάτω από τα δοκάρια ήταν ο Διούδης με τους Πούγγουρα, Κολοβέτσιο και Οικονόμου στην τριάδα της άμυνας. Στο δεξί άκρο ο Κουλιμπαλί και στο αριστερό ο Ινσούα με τους Δώνη και Κουρμπέλη στο χώρο του κέντρου. Στην τριάδα της επίθεσης ο Μπουζούκης ήταν δεξιά, ο Χατηγιοβάνης αριστερά και στην κορυφή ο Μουνιέ.

Καλός Παναθηναϊκός, τραγικός Σιδηρόπουλος

Η εικόνα του Παναθηναϊκού ήταν κατά πολύ ανώτερη από αυτό που περίμεναν οι περισσότεροι. Οι παίκτες του Γιώργου Δώνη είχαν σωστή ανασταλτική λειτουργία, δεν απειλήθηκαν ιδιαίτερα από την Ξάνθη ενώ παράλληλα με σωστή κυκλοφορία της μπάλας είχαν την κατοχή κι έψαχναν τις προϋποθέσεις για να απειλήσουν την εστία του Ζίβκοβιτς. Όσο κυλούσαν τα λεπτά, ο Παναθηναϊκός «κέρδιζε» και αυτοπεποίθηση με αποτέλεσμα να φτιάξει και καθαρές ευκαιρίες για γκολ.

Στο 13’ ο Κουρμπέλης με τρομερή διαγώνια πάσα βρήκε αριστερά τον Ινσούα, αυτός γύρισε τη μπάλα στον Μουνιέ που με κεφαλιά από τη μικρή περιοχή έστειλε τη μπάλα ελάχιστα έξω από την εστία της Ξάνθης. Στο 25’ σε παρόμοια φάση από τα αριστερά και πάλι, ο Χατζηγιοβάνης έκανε γύρισμα με τον Μουνιέ να βρίσκει «αέρα» εκατοστά πριν από το τέρμα. Στις δυο φάσεις αυτές, έγινε απόλυτα εμφανής η ανάγκη απόκτησης φορ για τον Παναθηναϊκό, όπως και συνολικά στο πρώτο ημίχρονο. Πέρα από αυτό, βέβαια, από το πρώτο ημίχρονο έγινε εμφανές και το πόσο… δεν υπολογίζουν τον Παναθηναϊκό οι διαιτητές. Κάτι που συνεχίζεται δυστυχώς και φέτος, με τα δείγματα του Σιδηρόπουλου από την πρεμιέρα να είναι χειρότερα από αυτά των προηγούμενων ετών, αφού ο έμπειρος ρέφερι άφησε τους παίκτες του Ράσταβατς να… βαράνε στο ψαχνό και δεν τους τιμώρησε με κάρτες, σε αντίθεση με τον Παναθηναϊκό που δέχθηκε αρκετές και κάποιες αναίτια.

Γλέντι με… Μπουζούκη

Στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου, ο Παναθηναϊκός δεν είχε αλλαγές σε αντίθεση με την Ξάνθη που θέλησε να ρισκάρει. Οι γηπεδούχοι έδειξαν πως θα αρχίσουν να πιέζουν την άμυνα του «τριφυλλιού», κάτι που έγινε για ένα διάστημα αλλά χωρίς κάποιο αποτέλεσμα για τους Ακρίτες. Ο Παναθηναϊκός από την πλευρά του έδειχνε πως χάνει τη συγκέντρωσή του σε κάποια σημεία, όμως, γρήγορα με τις οδηγίες του Δώνη και με την άνοδο στην απόδοση των Κουρμπέλη και Μπουζούκη, κυριάρχησε ξανά κι έδειξε πως ήταν θέμα χρόνου να απειλήσει ακόμα πιο σοβαρά την αντίπαλη εστία!

Έτσι, στο 69’ ήρθε και το γκολ που έβαλε τους «πράσινους» μπροστά στο σκορ! Ο Μπουζούκης αρχικά πέρασε υπέροχη κάθετη στον Χατζηγιοβάνη που πλάσαρε πάνω στον Ζίβκοβιτς. Στη συνέχεια της φάσης, ο Μπουζούκης έγινε ξανά κάτοχος της μπάλας, άδειασε τον αντίπαλό του και με το αριστερό έστειλε τη μπάλα στο «Γ» της εστίας της Ξάνθης για το 0-1 το οποίο πανηγύρισε έξαλλα και με την ψυχή του! Σε αυτό το σημείο, άρχισε να δείχνει ξανά ο Σιδηρόπουλος πως μάλλον δεν του… άρεσε το σκορ.

Κόντρα σε όλους!

Ο διαιτητής από τα Δωδεκάνησα δεν έδωσε πεντακάθαρο πέναλτι και αποβολή σε τράβηγμα του Χατζηγιοβάνη μέσα στην περιοχή από τον Κίκε! Ακολούθησε στη συνέχεια μια αρκετά σημαντική διακοπή επειδή έπεσε η… τάση στους πυλώνες κι ο Σιδηρόπουλος επέμενε να μην συνεχίζει τον αγώνα… Βέβαια, αν ήταν η Ξάνθη μπροστά στο σκορ δεν είμαστε και τόσο σίγουροι ότι δεν θα το… συνέχιζε!

Εν τέλει, το παιχνίδι συνεχίστηκε μετά από επτά λεπτά. Ο Παναθηναϊκός είχε πλέον το πάνω χέρι κι αυτό φάνηκε όταν η Ξάνθη πήγε να πιέσει για την ισοφάριση. Οι «πράσινοι» έβγαλαν δυο κόντρες… φωτιά, με τον Εμμανουηλίδη να είναι άτυχος και να μην «καθαρίζει» το ματς και στις δυο περιπτώσεις. Το τελευταίο σφύριγμα ήρθε στο… 100’ του αγώνα, με τους παίκτες του Δώνη να πανηγυρίζουν τη νίκη τους και να πηγαίνουν στον κόσμο για να τον ευχαριστήσουν για τη στήριξη…

Ξάνθη (Μίλαν Ράσταβατς): Ζίβκοβιτς, Καμαρά, Κασάδο, Σιλά, Γέντρισεκ, Φλίσκας, Κίκε, Κάστρο (46’ Φασίδης), Ντουρίτσκοβιτς, Ντε Λούκας (56’ Καντά), Μπαξεβανίδης (84’ Ορφανίδης)

Παναθηναϊκός (Γιώργος Δώνης): Διούδης, Πούγγουρας, Κολοβέτσιος, Οικονόμου, Κουλιμπαλί, Δώνης (74’ Τζανδάρης), Κουρμπέλης, Ινσούα, Μπουζούκης (78’ Στάικος), Μουνιέ (87’ Εμμανουηλίδης), Χατζηγιοβάνης

πηγη-leoforos.gr

Share This Article
Follow:
Η ανεξάρτητη ηλεκτρονική εφημερίδα ενημέρωσης της Λαμίας και της Στερεάς Ελλάδας. Γιατί η ενημέρωση χρειάζεται άποψη.
Leave a comment

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *