Λαχταριστές πιπεριές φούρνου με μοτσαρέλα και βασιλικό
Συστατικά
1,5 kg χρωματιστές πιπεριές κέρατο
6 σκελίδες σκόρδο σπασμένες
⅓ φλ. ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι
340 grμοτσαρέλα
φύλλα βασιλικού
1 κ. σούπας βαλσαμικό ξύδι
Τρόπος μαγειρέματος
Προθέρμανε το φούρνο στους 180 βαθμούς και τοποθέτησε τη σχάρα στη μεσαία θέση.
Αφαίρεσε από τις μεγάλες πιπεριές το κοτσάνι και τους σπόρους και άφησε τις μικρές ολόκληρες.
Ανακάτεψε τις πιπεριές με το σκόρδο και το λάδι σε ένα ταψί και πρόσθεσε αλατοπίπερο.
Κάλυψε με αλουμινόχαρτο και ψήσε για περίπου δύο ώρες, ανακατεύοντας τακτικά.
Μόλις κρυώσουν οι πιπεριές, σέρβιρέ τες σε μια πιατέλα και από πάνω βάλε τα φύλλα βασιλικού και την μοτσαρέλα.
Περίχυσε με το βαλσαμικό ξύδι και όσους χυμούς έχουν μείνει στο ταψί από τις πιπεριές και πρόσθεσε αλατοπίπερο.
thessnews.gr