Καζάνι που βράζει το καμπ στα Οινόφυτα/Αλληλεγγύη ζητούν οι πρόσφυγες

LamiaNow News
3 Min Read

Σε κινητοποιήσεις το τελευταίο 48ωρο οι πρόσφυγες του καμπ στα Οινόφυτα , που διαμαρτύρονται για άθλιες συνθήκες διαβίωσης. Η αρχή για τις αντιδράσεις έγινε την περασμένη Παρασκευή. Χθες πήραν μέρος στις απεργιακές συγκεντρώσεις που έγιναν στην Αθήνα  ενώ σήμερα έκλεισαν το δρόμο στα Οινόφυτα, μπροστά στο Κέντρο, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί πρόβλημα στην κυκλοφορία των οχημάτων και εκνευρισμός στους οδηγούς, κυρίως επαγγελματίες που καθυστερούσαν να μεταφέρουν εμπορεύματα από και προς τη βιομηχανική περιοχή.

Σύμφωνα με την Αντιρατσιστική Κίνηση ΚΕΕΡΦΑ «Το πλέον σοβαρό ζήτημα που αντιμετωπίζουν, είναι οι κίνδυνοι για την υγεία και την ζωή των παιδιών και των εγκύων από την παντελή έλλειψη ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης.

Σε επιτόπου εξέταση από ιατρό, διαπιστώθηκε η άμεση ανάγκη να μεταφερθούν για εξετάσεις δεκάδες παιδιά και άρρωστοι με χρόνιες παθήσεις, με ψυχολογικά προβλήματα από τους πολέμους. Υπάρχουν έγκυες γυναίκες στο όγδοο μήνα που δεν έχουν παρακολούθηση από ιατρό. Σε ποιες συνθήκες άραγε θα γεννήσουν το παιδί τους;

Καθώς το στρατόπεδο βρίσκεται κοντά σε αεροδρόμιο, κάθε φορά που πλησιάζει χαμηλά αεροπλάνο, παιδιά τρομοκρατούνται και τρέχουν πανικόβλητα να κρυφτούν.

Τα παιδιά δεν πάνε σε κανενός είδους σχολείο.

Η καθαριότητα και η υγιεινή του χώρου είναι ευθύνη των ίδιων χωρίς να τους παρέχονται τα μέσα για καθαρισμό και για απολύμανση. Το παλιό «αναπλασμένο» εργοστάσιο δίπλα στην εθνική οδό είναι απολύτως ακατάλληλο για διαμονή. Υπάρχει έντονη οσμή βόθρου που έρχεται από το υπόγειο. Στην αυλή του χώρου διαμονής μόλις προχθές σκότωσαν ένα φίδι σε χώρο που παίζανε παιδιά..

Σε δωμάτιο τριών τετραγωνικών μέτρων ζει οκταμελής οικογένεια, μητέρα, πατέρας και έξι μικρά παιδιά. Ένα νεογέννητο κοιμόταν μέσα σε μια ανοιχτή βαλίτσα!

Τα δωμάτια είναι αποπνικτικά και δεν αερίζονται, ενώ στον ίδιο χώρο τις περισσότερες φορές είναι αναγκασμένοι να μαγειρεύουν. Οι κοινοί χώροι, πάγκοι και βρύσες, για μαγείρεμα και πλύσιμο πιάτων είναι παντελώς απαράδεκτοι».

Ζητείται η παρέμβαση των υπουργείων Μετανάστευσης, Υγείας και Παιδείας, καθώς και των Δήμων, για να αντιμετωπιστεί η κατάσταση, με προτεινόμενη λύση τη μεταφορά τους «σε σπίτια, ξενοδοχεία ή άλλες δομές στην Αθήνα», καθώς και «να μεταφερθούν άμεσα τα παιδιά για εξετάσεις στα δημόσια νοσοκομεία»

Share This Article
Leave a comment

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *