Η Σαρακοστή ξεκίνησε και πολλοί σχεδιάζουν να νηστέψουν μέχρι το Πάσχα.
Αλλά τι επιτρέπεται να καταναλώσει κανείς κατά τη διάρκεια της νηστείας και τι όχι;
Γενικός κανόνας της νηστείας, είναι ότι απαγορεύεται η κατανάλωση τροφών που έχουν αίμα, δηλαδή κρέας και ψάρι, ενώ παράλληλα απαγορεύονται τα γαλακτοκομικά (γάλα-γιαούρτι-τυρί-βούτυρο), τα αβγά και το λάδι.
Ποιες τροφές είναι νηστίσιμες:
- Τα θαλασσινά (οστρακοειδή-μαλάκια), όπως χταπόδι, καλαμάρι, γαρίδες, σουπιές
- Τα οστρακοειδή (κυδώνια, μύδια, γυαλιστερές)
- Φρούτα και χυμοί
- Οσπρια όπως φακές ή φασόλια
- Λαχανικά
- Ξηροί Καρποί
- Ζυμαρικά
- Ψωμί
- Ελιές
- Σόγια
- Ταχίνι
- Μέλι
- Μανιτάρια
Βέβαια, όπως επισημάνθηκε, πολλοί είναι εκείνοι που πλέον έχουν συμπεριλάβει στο νηστίσιμο μενού τους το λάδι και τα γαλακτοκομικά
Πηγή: iefimerida.gr