Είναι το ευκολότερο μεζεδάκι της σαρακοστής, προσβάσιμο ακόμη και σε αρχάριους της κουζίνας.
Απαιτεί λίγα υλικά, επιλέξτε ένα καλής ποιότητας ξύδι, λευκό κατά προτίμηση.
Υλικά
- Χταποδάκι 600 γραμμάρια περίπου
- 1 φύλλο δάφνης, λίγο θυμάρι
- 1 ποτήρι ξύδι
- Λίγο ελαιόλαδο
- 1 κομμάτι 4 εκατοστών τζίντζερ
- 1 λεμόνι
- Λίγο κόλιαντρο φρέσκο ή μαϊντανό

Εκτέλεση
- Πλένουμε το χταπόδι και το τοποθετούμε σε μια μεγάλη κατσαρόλα
- Το σκεπάζουμε με νερό
- Ρίχνουμε ένα γεμάτο ποτήρι κρασιού ξύδι, το φύλλο δάφνης, και το βράζουμε σε μέτρια θερμοκρασία, για 45′ περίπου ή και παραπάνω
- Οταν μαλακώσει αρκετά, είναι έτοιμο
- Το αφήνουμε να κρυώσει, το κόβουμε σε κομμάτια, το καθαρίζουμε και πετάμε το μάτι του
- Η σάλτσα: Χυμό 1 λεμονιού και λίγο ελαιόλαδο, ψιλοκομμένο τζίντζερ και κόλιαντρο ή μαϊντανό -Ανακατεύουμε καλά, συνοδεύει τέλεια το χταπόδι μας
- Αν έχετε φρέσκο βασιλικό και κάπαρη, ακόμη καλύτερα!

Πηγή: iefimerida.gr

Σημείωση: Τα σχόλια που εμφανίζονται κάτω από τα άρθρα αποτελούν προσωπικές απόψεις των χρηστών που τα δημοσίευσαν και δεν εκφράζουν απαραίτητα τις θέσεις ή απόψεις του Lamianow.gr.
Σε ορισμένες περιπτώσεις, σχόλια που έχουν διατυπωθεί δημόσια σε κοινωνικά δίκτυα ενδέχεται να εμφανίζονται κάτω από τα άρθρα, όταν έχουν δημοσιευθεί κάτω από σχετικές αναρτήσεις του ίδιου άρθρου. Το Lamianow.gr δεν φέρει ευθύνη για το περιεχόμενο αυτών των σχολίων.
Αν κάποιο σχόλιο θεωρείτε ότι παραβιάζει δικαιώματα, είναι προσβλητικό ή έχει αποσυρθεί από την αρχική του πηγή, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο lamianow.gr@gmail.com για την άμεση αφαίρεσή του.