Λαμία: Γόρδιος δεσμός τα διοικητικά του Νοσοκομείου Λαμίας!

lamianow
By lamianow 5 comments
3 Min Read

Μία ακόμα συνεδρίαση πραγματοποιεί σήμερα το ΔΣ του Νοσοκομείου Λαμίας, προκειμένου να συζητηθεί το σοβαρό διοικητικό πρόβλημα που έχει προκύψει και που έχει φτάσει σε σημείο να συζητείται ακόμα και το ενδεχόμενο παραίτησης του διοικητή Παναγιώτη Ζυγούρη. 

Η σημερινή συνεδρίαση σύμφωνα με τα δεδομένα δεν αναμένεται να έχει ιδιαίτερο αποτέλεσμα και αυτό γιατί φαντάζει ανέφικτο το ενδεχόμενο να πέσουν οι τόνοι και να επιτευχθεί ένα έστω υποτυπώδες επίπεδο συνεργασίας μεταξύ των μελών του. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Lamianow.gr, το πρόβλημα συνεργασίας στη διοίκηση του νοσοκομείου Λαμίας δεν είναι σημερινό αλλά υφίσταται από την αρχή της συγκρότησης του ΔΣ.  Αξίζει βέβαια να σημειώσουμε πως στο χθεσινό και προχθεσινό συμβούλιο, επίσημα δεν συζητήθηκε το θέμα προέδρου.

Η εμπλοκή –ως είθισται στην ελληνική πραγματικότητα- των κομμάτων στην σύνθεση του συμβουλίου και η επιμονή πολιτικών προσώπων, να στελεχώσουν τη διοίκηση με πρόσωπα της επιλογής τους, είχε σαν αποτέλεσμα, μια σύνθεση ατόμων που δεν είχαν κανένα σημείο επαφής.

Σε αυτό ήρθαν να προστεθούν και οι προσωπικές φιλοδοξίες με μέλη της διοίκησης να διεκδικούν συγκεκριμένα «πόστα» τα οποία εφόσον δεν έλαβαν, οδήγησαν σε μια σκληρή στάση σε οποιαδήποτε ενέργεια προσπαθούσε να προωθήσει ο διοικητής.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ακόμη και στο θέμα του εξοπλισμού του νοσοκομείου με αξονικό και μαγνητικό τομογράφο, μέλη της διοίκησης τάσσονταν αρνητικά με αποτέλεσμα να μην προχωρούν οι διαδικασίες εξοπλισμού του νοσοκομείου.

Η δυσλειτουργία του ΔΣ έφτασε πλέον να απασχολεί τόσο τον τοπικό όσο και τον κεντρικό κομματικό μηχανισμό και να αναζητείται λύση, τέτοια ώστε να μην «χρεωθεί» πολιτικό λάθος στις επιλογές των κομμάτων της συγκυβέρνησης. Το πώς θα λυθεί το θέμα, μοιάζει πλέον με τον γόρδιο δεσμό ή για σταυρόλεξο για πολύ δυνατούς λύτες.

Αν «αποπεμφθεί» ο Διοικητής, πιθανότατα να παραιτηθούν και άλλα μέλη που συμφωνούν με τον τρόπο διοίκησης και τις επιλογές του ενώ έως ότου βρεθεί ο αντικαταστάτης του θα πρέπει να εκτελεί τα καθήκοντά του ο δεύτερος τη τάξει, που όμως στο παρελθόν είχε κριθεί ακατάλληλος για τη θέση του Διοικητή.

Ο άλλος δρόμος, είναι να αντικατασταθεί ολόκληρο το ΔΣ, όμως αυτό θα σήμαινε την παραδοχή από το υπουργείο, στην ανεπάρκειά του να συγκροτήσει μία εύρυθμη διοίκηση.

Μία τρίτη επιλογή θα ήταν να ασκηθεί πίεση στα μέλη που δημιουργούν προσκόμματα στη λειτουργία του συμβουλίου, να παραιτηθούν ανοίγοντας το δρόμο για την αντικατάστασή τους.

Στο δια ταύτα, αυτό που ενδιαφέρει τον κάτοικο της περιφέρειας είναι να λύνονται τα προβλήματα του νοσοκομείου όχι όσον αφορά στα διοικητικά, τις καρέκλες και τα κόμματα, αλλά στις υπηρεσίες που του παρέχονται στον ευαίσθητο τομέα της υγείας. Και αυτό θα πρέπει να καταλάβουν και να ακολουθήσουν έστω και εκ των υστέρων οι εκάστοτε κομματικοί μηχανισμοί.

Share This Article
5 Comments
  • καλα ολο το νοσοκομειο γελαει με τα μελη του διοικητικου που θελουν να γινουν αφεντικα μεσα εκει, ενα δεν καταλαβαν οτι ειναι περαστικοι
    να φυγουν να πανε σπιτια τους οι πεινασμενοι που τους ξερει ολη η Λαμια

  • Γιατι δεν λετε τα πραγματα με το ονομα τους; Καποιοι θελουν να βαλουν τα δαχτυλα στο μελι και επειδη τους εμποδιζει εγινε ανεπιθυμητος. Τα λαμογια επιβιωνουν. Νομος.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *