Αδρανοποιείται τελικά το ΚΕΥΠ Λαμίας; Ασχολείται κάποιος με το θέμα; (Ηχητικό-Ρεπορτάζ με τα νεότερα)

lamianow
4 Min Read

Ιδιαίτερη αναστάτωση στις τοπικές κοινωνίες αλλά και στην Λαμία έχει προκαλέσει η πρόθεση του ΓΕΕΘΑ να αδρανοποιήσει τα κέντρα Εκπαίδευσης στην Ηπειρωτική Ελλάδα.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει το ρεπορτάζ του armyvoice.gr  της έμπειρης και έγκυρης στο στρατιωτικό ρεπορτάζ –δημοσιογράφου- Ιώαννας Ηλιάδη ανάμεσα στα κέντρα που αναμένεται να αδρανοποιηθούν είναι και το ΚΕΥΠ Λαμίας. Δεν αποκλείεται ωστόσο όπως ανέφερε η δημοσιογράφος στον αέρα του ΡΑΔΙΟ ΝΕΤ 101.9 και τους Λίλιαν Χαχοπούλου και Πάνο Κατσώνη να υπάρξει σχέδιο “αντικατάστασης” όπως σε άλλες περιοχές για να μην προκύψει πρόβλημα στην τοπική οικονομία.

Όπως τόνισε η Ιωάννα Ηλιάδη έχουν κατατεθεί αρκετά ερωτήματα στην Βουλή για την παύση λειτουργίας των Κέντρων Εκπαίδευσης αλλά το τοπίο για την ώρα παραμένει ασαφές.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι από την περιοχή μας το θέμα δεν έχει αναδειχτεί όπως θα έπρεπε και πιθανότατα οι τοπικοί άρχοντες θα έπρεπε να κινητοποιηθούν το συντομότερο δυνατό ώστε να μην έχουμε μια ακόμη απώλεια εισροής οικονομικών πόρων στον τόπο μας.  

ΑΚΟΥΣΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΙ ΕΙΠΕ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ Η ΙΩΑΝΝΑ ΗΛΙΑΔΗ 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΤΕΘΕΙ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ από άλλες περιοχές και απαντήσεις που δόθηκαν από τον ΥΕΘΑ Πάνο Καμμένο.
1) 
Απάντηση ΥΕΘΑ Πάνου Καμμένου σε ερωτήσεις Κοινοβουλευτικού Ελέγχου (υπ. Αριθμ. 3847/02-03-2017, 4174/14-03-2017, 5427/5-5-2017 με θέμα: «Συνέχιση λειτουργίας του Κέντρου Εκπαίδευσης Μηχανικού (ΚΕΜΧ) στο Ναύπλιο»
2) Απάντηση ΥΕΘΑ Πάνου Καμμένου σε ερώτηση Κοινοβουλευτικού Ελέγχου (υπ. Αριθμ. 4180/14-03-16) με θέμα: «Η πολιτική διγλωσσία του κ. Καμμένου απειλεί τη λειτουργία του στρατοπέδου «Παπαφλέσσα». 
3) Απάντηση ΥΕΘΑ Πάνου Καμμένου σε ερώτηση Κοινοβουλευτικού Ελέγχου (υπ. Αριθμ. 4092/10-03-2017) με θέμα: «Σχεδιασμός αναδιάρθρωσης κέντρων εκπαίδευσης νεοσυλλέκτων»

https://lamianow.gr/wp-content/uploads/2024/03/Iamia-Now-01-1-2-1-scaled.jpg

Ο Πάνος Καμμένος  σε σχετική ερώτηση για παύση του Κέντρου Εκπαίδευσης στο Ναύπλιο είχε απαντήσει μεταξύ άλλων: “Υπό το πρίσμα αυτό, κρίθηκε αναγκαίο  η κατάταξη των στρατευσίμων να γίνεται  πλέον πλησίον των Μονάδων τοποθέτησής τους. Σας διευκρινίζω όμως ότι η συγκεκριμένη διαδικασία θα πραγματοποιηθεί σε πρώτη φάση πιλοτικά, ενώ οριστικές αποφάσεις θα ληφθούν σε μεταγενέστερο χρόνο, κατόπιν συνολικής αξιολόγησης της δοκιμαστικής αυτής λειτουργίας”

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΤΟΥ armyvoice.gr

Παράταση για τον Ιανουάριο πήρε η κατάταξη σε μονάδες για τους στρατιώτες με την παράλληλη αδρανοποίηση των παραδοσιακών Κέντρων Εκπαίδευσης.

Η αιτιολογία που προβάλλεται από την πλευρά του ΓΕΣ είναι να υπάρξει χρόνος για καλύτερη προετοιμασία, καθώς το πιλοτικό πρόγραμμα που εφαρμόστηκε το καλοκαίρι έδειξε ότι απαιτούνται κάποια στοιχεία που απαιτούν προετοιμασία.

Έτσι, το “λουκέτο” στα παραδοσιακά Κέντρα Εκπαίδευσης δείχνει να παίρνει αναβολή τουλάχιστον μέχρι την επόμενη σειρά, τον Ιανουάριο.
Η προκήρυξη για την κατάταξη των στρατευσίμων με την 2017 Στ” ΕΣΣΟ περιλαμβάνει τα ακόλουθα Κέντρα Εκπαίδευσης:

 

  • 2/39 ΣΕ Μεσολόγγι
  • 11 ΣΠ Τρίπολη
  • ΚΕΝ Άρτας
  • 547 Α/Μ ΤΠ Ρέθυμνο
  • 124 ΠΒΕ Τρίπολη
  • 9 ΣΠ Καλαμάτα
  • 586 Μ/Π ΤΠ Γρεβενά
  • ΚΕΥΠ Λαμία
  • ΚΕΜΧ Ναύπλιο
  • ΚΕΕΔ Μεγάλο Πεύκο Αττικής
  • ΚΕΠΒ Θήβα
  • ΚΕΤΘ Αυλώνας
  • ΚΕΕΜ Σπάρτη

 

Η κατάταξη ανάλογα με την προέλευση και το Κέντρο που οφείλουν να παρουσιαστούν οι νεοσύλλεκτοι, θα γίνει την περίοδο από τις 6 έως τις 16 Νοεμβρίου 2017.
Πρόθεση του ΓΕΣ είναι από την επόμενη σειρά, την 2018 Α’ ΕΣΣΟ να καταστεί δυνατόν οι στρατεύσιμοι να παρουσιαστούν κατ’ ευθείαν στις Μονάδες που θα υπηρετήσουν την θητεία τους.
Το σχέδιο αυτό έχει αντιδράσεις από τις τοπικές κοινωνίες, καθώς υποστηρίζουν ότι αφαιρούνται οικονομικοί πόροι σε μια περίοδο που είναι ιδιαίτερα δύσκολη για όλους.”
*Για ότι νεότερο θα σας ενημερώσουμε με νέο ρεπορτάζ.
Share This Article
1 Comment

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *