Ακόμη ένα περιστατικό προπηλακισμού ελεγκτών αυτή τη φορά στο Ρέθυμνο που ζητήθηκα μάλιστα και η συνδρομή της αστυνομίας.
Ειδικοί επιθεωρητές του Σώματος Επιθεωρητών Εργασίας από την Αθήνα, που διενήργησαν ελέγχους σε επιχειρήσεις του Ρεθύμνου, σύμφωνα με τον πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου, Γιώργο Λιολάκη, δέχθηκαν απειλές για τη σωματική τους ακεραιότητα.
Όπως ανέφερε στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, το κλιμάκιο των επιθεωρητών πήγε στο Ρέθυμνο, στις 4 και 5 Ιουλίου, προκειμένου να διενεργήσει ελέγχους σχετικά με την τήρηση των νόμιμων αμοιβών των εργαζομένων και αδήλωτης υποκρυπτόμενης «μαύρης» ανασφάλιστης εργασίας. Υπήρξε μάλιστα συνεργασία με το Εργατικό Κέντρο, το οποίο είχε εκφράσει τη βεβαιότητά του για σωρεία παραβάσεων.
Αυτό είναι ο λόγος που το ΕΚ Ρεθύμνου εξέδωσε σχετική ανακοίνωση, σύμφωνα με την οποία οι φόβοι του για αδήλωτη εργασία επιβεβαιώθηκαν με τον χειρότερο τρόπο: «Όχι μόνο βρέθηκε σωρεία παραβάσεων, αλλά και σε μία περίπτωση, απειλήθηκε η σωματική ακεραιότητα του κλιμακίου, γεγονός που μας ανάγκασε να προσφύγουμε στο Αστυνομικό Τμήμα Ρεθύμνου, προκειμένου να ολοκληρωθεί η σύνταξη του ειδικού φύλλου ελέγχου» αναφέρει το Εργατικό Κέντρο.
Πέρα από την καταγγελία του συμβάντος, το ΕΚΡ ζήτησε τη συνδρομή της αστυνομίας για τους επόμενους ελέγχους που θα πραγματοποιηθούν.
Όπως επισημαίνει το Εργατικό Κέντρο: «Καταγγέλλουμε το παραπάνω περιστατικό και δηλώνουμε ότι θα συνεχίσουμε τους ελέγχους και κανένας τραμπούκος δεν θα μας σταματήσει.
Θέλουμε να ευχαριστήσουμε τους ειδικούς επιθεωρητές που βρίσκονται αυτές τις ημέρες στο Νομό μας, για το σθένος και την αυτοθυσία που επιδεικνύουν καθημερινά, προκειμένου να ελέγξουν και να τιμωρηθούν οι παραβάσεις στις επιχειρήσεις που δεν τηρούν την εργατική νομοθεσία και εκμεταλλεύονται την σημερινή κρίση στο βωμό του κέρδους σε βάρος των εργαζομένων, που πιέζονται να δέχονται μισθούς πείνας και ανασφάλιστης εργασίας με τον φόβο της ανεργίας».
Καλεί μάλιστα την πολιτεία να συνεχίσει τους ελέγχους για την καταπολέμηση της «μαύρης» και αδήλωτης εργασίας.
Πηγή: thetoc.gr

Σημείωση: Τα σχόλια που εμφανίζονται κάτω από τα άρθρα αποτελούν προσωπικές απόψεις των χρηστών που τα δημοσίευσαν και δεν εκφράζουν απαραίτητα τις θέσεις ή απόψεις του Lamianow.gr.
Σε ορισμένες περιπτώσεις, σχόλια που έχουν διατυπωθεί δημόσια σε κοινωνικά δίκτυα ενδέχεται να εμφανίζονται κάτω από τα άρθρα, όταν έχουν δημοσιευθεί κάτω από σχετικές αναρτήσεις του ίδιου άρθρου. Το Lamianow.gr δεν φέρει ευθύνη για το περιεχόμενο αυτών των σχολίων.
Αν κάποιο σχόλιο θεωρείτε ότι παραβιάζει δικαιώματα, είναι προσβλητικό ή έχει αποσυρθεί από την αρχική του πηγή, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο lamianow.gr@gmail.com για την άμεση αφαίρεσή του.