Υπ. Παιδείας: Kανένας αιφνιδιασμός για την καθιέρωση της υποχρεωτικής 14χρονης εκπαίδευσης

lamianow
1 Min Read

Τη διαβεβαίωση πως δεν θα υπάρξει κανένας αιφνιδιασμός για την καθιέρωση της υποχρεωτικής 14χρονης εκπαίδευσης δίνει το υπουργείο Παιδείας.

Όπως επισημαίνει, με αφορμή τον διάλογο που έχει ανοίξει για την αναγκαιότητα της αναβάθμισης της προσχολικής αγωγής και του σημαντικού ρόλου της στην εκπαιδευτική πορεία των παιδιών, το υπουργείο θα προχωρήσει στη θεσμοθέτηση των μέτρων μετά από συζητήσεις και συνεννόηση με τους κοινωνικούς και επιστημονικούς φορείς και άρα, δεν πρόκειται να αιφνιδιάσει με καμιά ρύθμιση.

Γι’ αυτό ακριβώς, προσθέτει, και γεννά ερωτήματα η εκμετάλλευση που γίνεται για ένα μέτρο που αποσκοπεί στη αναβάθμιση της προσχολικής αγωγής των παιδιών και της ανακούφισης της οικογενειών τους.

Καταλήγοντας τονίζει πως, με δεδομένο ότι μεγάλο ποσοστό των προνηπίων της χώρας φοιτά ήδη κάθε χρόνο στο δημόσιο νηπιαγωγείο, συνεπώς και για τη σχολική χρονιά 2017-2018 θα καταβληθεί κάθε προσπάθεια για να ικανοποιηθούν όλες οι εγγραφές των προνηπίων που θα αιτηθούν στα δημόσια νηπιαγωγεία της χώρας, όπως προβλέπεται από τον νόμο 1566/85.

Share This Article
Leave a comment

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *