Βέλγιο-Ελλάδα 1-1: Με τέτοια… διαπραγμάτευση περνάμε!

lamianow
3 Min Read

Για πρώτη φορά τα τελευταία χρόνια οι Έλληνες έφυγαν περήφανοι από τις Βρυξέλλες, παίρνοντας ηρωική ισοπαλία (1-1) απέναντι στο αήττητο Βέλγιο! Στο 89′ ισοφαρίστηκε η Εθνική, που τελείωσε το ματς με εννιά παίκτες!

Ποιος θα το έλεγε ότι η Εθνική θα έπαιρνε ισοπαλία εκτός έδρας με το Βέλγιο, παίζοντας και με 10 παίκτες για περίπου μισή ώρα και θα έφευγε με ένα μεγάλο… γιατί.ΟΚ, εάν κοιτάξει κανείς την στατιστική θα μας χαρακτηρίσει τυχερούς με 17-2 τελικές και 69-31 κατοχή μπάλας. Ομως η πραγματικότητα είναι άλλη. Πως η Εθνική είναι αυτή που μέχρι το 89′ κρατούσε τη νίκη. Η Εθνική είναι αυτή που θα είχε περισσότερες πιθανότητες για το τρίποντο εάν δεν έμενε με δέκα παίκτες από το 65′ (Ταχτσίδης). Ομως και οι Βέλγοι είχαν world class παίκτες. Και ο Λουκάκου είναι ένας από τους. Με τελείωμα που θύμισε τον φουνταριστό στο πόλο, ο επιθετικός του Βελγίου νίκησε Παπασταθόπουλο και Καπίνο και διαμόρφωσε το τελικό 1-1.

 

Η ομάδα του Μίκαελ Σκίμπε υπηρετώντας στο 100% το αμυντικό πλάνο εξολόθρευσης των Βέλγων επιθετικών και με τον… killer Μήτρογλου να χτυπά στη πρώτη υποψία ευκαιρίας της Εθνικής (46′), κρατούσε στα χέρια της μια σπουδαία νίκη στις Βρυξέλλες, αλλά μίλησε η κλάση του Λουκάκου.

Ο θηριώδης επιθετικός της Έβερτον με ένα γκολ που μπορούσε να βάλει μόνο αυτός στην Ευρώπη, έσωσε την ομάδα του στο 89′ και παράλληλα στέρησε ένα σπουδαίο αποτέλεσμα για την Ελλάδα που έπαιζε με παίκτη λιγότερο από το 65′ λόγω αποβολή του Ταχτσίδη.

Σε κάθε περίπτωση, η Ελλάδα σε μια έδρα που δύσκολα θα σταθεί άλλη ομάδα, πήρε ένα βαθμό-χρυσάφι, παρέμεινε αήττητη στον όμιλό της και παράλληλα στη 2η θέση που αποτελεί και… προίκα για τη συνέχεια των προκριματικών. Πραγματικό κέρδος, πέραν του βαθμού, είναι η εμφάνιση των παικτών του Σκίμπε, αφού πλέον φαίνεται ξεκάθαρα ότι το μέταλλο της νικήτριας ομάδας έχει επανέλθει, με το μαύρο παρελθόν να αποτελεί επί της ουσίας παρελθόν.

Οι συνθέσεις:
Βέλγιο (Ρομπέρτο Μαρτίνεθ): Κουρτουά, Αλντερβάιρελντ, Ναϊνγκολάν, Βερτόνγκεν, Βίτσελ, Φελαϊνί (66′ Ντεμπελέ), Λουκάκου, Καράσκο, Μέρτενς, Τσαντλί, Σιμάν (83′ Μιραλάς)
Ελλάδα (Μίκαελ Σκίμπε): Καπίνο, Τοροσίδης, Μανωλάς, Παπασταθόπουλος, Τζαβέλλας, Σάμαρης, Ταχτσίδης, Μάνταλος (84′ Ζέκα), Σταφυλίδης, Φορτούνης (67′ Τζιόλης), Μήτρογλου (92′ Βέλλιος)

sportfm.gr

Share This Article
Leave a comment

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *