«Μούφα» ιστοσελίδα νοίκιαζε βίλες στις Κυκλάδες – Το χρονικό της απάτης

Δήμητρα Γιωτίδου
2 Min Read
Μία ταξιδιωτική ιστοσελίδα υπό την ονομασία «cycladesrentals.com» εξαπατούσε ταξιδιώτες που ήθελαν να νοικιάσουν βίλες για τις διακοπές τους στα ελληνικά νησιά. Η εν λόγω ιστοσελίδα χρησιμοποιούσε φωτογραφίες από αυθεντικά ταξιδιωτικά site και οι διαχειριστές της ισχυρίζονταν ότι δραστηριοποιείτο «στον τομέα των πολυτελών τουριστικών επιχειρήσεων εδώ και δεκαετίες», ενώ είχε συσταθεί τον τελευταίο μήνα.

Οι απατεώνες είχαν μάλιστα εγκαταστήσει και μία υπηρεσία  pay-per-click διαφήμιση στη Google για λέξεις κλειδιά όπως «Santorini villas». Όταν η βρετανική εφημερίδα Independent υπέδειξε στην Google αυτήν την απάτη, το link απενεργοποιήθηκε

Όπως ανέφεραν οι κυβερνο-εγκληματίες «για να φτιάξουμε τη συλλογή μας ψάξαμε, επισκεφθήκαμε, μείναμε και αξιολογήσαμε δεκάδες κατοικίες, βίλες με θέα τη θάλασσα και εστιάσαμε στην πολυτέλεια, την ποιότητα την ιδιωτικότητα και τις παροχές»

Στην πραγματικότητα είχαν κλέψει αυτές τις φράσεις από το αυθεντικό ελληνικό «Blue Villas», καθώς και τις εικόνες από μία σειρά εταιρειών ενοικίασης βιλών, συμπεριλαμβανομένης της Villa Plus, με έδρα το St Albans.

 
https://lamianow.gr/wp-content/uploads/2024/03/Iamia-Now-01-1-2-1-scaled.jpg

Ο Νικ Κούπερ, ιδρυτής και συνιδιοκτήτης της Villa Plus, δήλωσε: «Αρχικά σου προκαλεί αηδία να σκέφτεσαι ότι αυτοί οι απατεώνες χρησιμοποιούν τις φωτογραφίες από τις βίλες μας για να εξαπατούν κόσμο, με πολλούς να καταλήγουν στο εξωτερικό χωρίς να έχουν να μείνουν πουθενά και δεύτερον νιώθεις παραβιασμένος βλέποντας τις βίλες σου σε ψεύτικές ιστοσελίδες. Είναι πραγματικά τρομακτικό συναίσθημα.

Η ίδια συμμορία θεωρείται ότι βρίσκεται πίσω από δύο ακόμη τέτοια πλαστά site το Canarian  Luxury Villas και το Verbier Chalet Rentals. Όλα αυτά μοιράζονται το ίδιο διαφημιστικό αντίγραφο, το οποίο έκλεψαν από την Health Holiday Company με έδρα το Λονδίνο.

Οι φωτογραφίες στο Cyclades Rentals είχαν κλαπεί από πραγματικές επιχειρήσεις. Μάλιστα, έφτιαχναν και τις δικές τους ψεύτικες αξιολογήσεις, χωρίς να δίνουν σημασία στις λεπτομέρειες. Παράλληλα, το μοντέλο που χρησιμοποιούσαν οι απατεώνες και στις τρεις ιστοσελίδες ήταν πληρωμή μέσω τραπεζικού εμβάσματος, μια συναλλαγή που δεν μπορεί να αντιστραφεί.

 

Πηγή

Share This Article
Leave a comment

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *