Ο 17χρονος γιος του Σουμάχερ στο δρόμο για τη διαδοχή του θρυλικού πατέρα του στη Formula 1

Δήμητρα Γιωτίδου
3 Min Read

Όμως ο στενός φίλος του Μίκαελ Σουμάχερ ζητά από τον κόσμο του μηχανοκίνητου αθλητισμού να σταματήσει να τον πιέζει

Αποφασισμένος να αναρριχηθεί στην κορυφή του κόσμου είναι φέτος ο 17χρονος Μικ Σουμάχερ, γιος του επτά φορές πρωταθλητή κόσμου στην F1, που εξακολουθεί να δίνει μάχη ζωής μετά το ατύχημα στο Μεριμπέλ πριν από τρία χρόνια. Ο Μικ Σουμάχερ σημείωσε ικανοποιητική πρόοδο κατά τη διαδρομή του στον κόσμο του μηχανοκίνητου αθλητισμού και το 2017 θα συμμετάσχει στην F3 μετά από μια καλή σεζόν στο F4.

Ο 17χρονος γιος του θρυλικού πιλότου δεν κρύβει τις μεγάλες του φιλοδοξίες: «Θέλω να γίνω πρωταθλητής της Formula 1, όπως και κάθε πιλότος», είπε πρόσφατα στην εφημερίδα Bild. «Η Formula 3 είναι το επόμενο βήμα για μένα και δεν μπορώ να περιμένω. Το έτος 2017 θα είναι σίγουρα μια πρόκληση, αλλά τα στοιχεία των τελευταίων εβδομάδων έχουν δείξει ότι το αυτοκίνητο είναι απολαυστικό στην οδήγηση. Αυτή είναι μία κατηγορία που όλα τα μεγάλα ονόματα έχουν περάσει. Από την άποψη του επαγγελματισμού, είναι λίγο πιο κοντά στη Formula 1 και είναι λίγο πιο δύσκολη» πρόσθεσε.

Ο 17χρονος γιος του Σουμάχερ στο δρόμο για τη διαδοχή του θρυλικού πατέρα του στη Formula 1

Ο πρόεδρος της FIA (Διεθνούς Ομοσπονδίας Αυτοκινήτων) Jean Todt κάλεσε τον κόσμο κόσμο του μηχανοκίνητου αθλητισμού να σταματήσει να πιέζει το γιο του Σουμάχερ. Ο Todt, πρώην αφεντικό της Ferrari, είναι αναμφισβήτητα ο πιο στενός φίλος του Μίκαελ Σουμάχερ.

Τα διεθνή δημοσιεύματα έχουν ήδη συνδέσει με μια σχεδόν βέβαιη καριέρα τον έφηβο γιο του θρύλου της F1, με τις παλιές ομάδες του Σουμάχερ Mercedes και Ferrari να θεωρούνται οι πιθανότεροι μνηστήρες.   Ο Todt δήλωσε γερμανικό πρακτορείο ειδήσεων SID: «Ο Μικ είναι θαυμάσιος. Τον ξέρω από τότε που ήταν παιδί και τον αγαπάω πολύ ώστε να μπορώ να ζητήσω να μην τον πιέζουμε τόσο», είπε σχολιάζοντας τις μεγάλες προσδοκίες που δημιουργούν τα Μέσα για τις φετινές του επιδόσεις.

Όταν ρωτήθηκε αν ο Μικ έχει ένα σίγουρο μέλλον στη F1, ο Todt αρνήθηκε να απαντήσει. «Ο Μικ πρόκειται να εξελιχθεί με τον δικό του τρόπο, αλλά αγαπά τους αγώνες και στη Formula 4 έχει δείξει τι μπορεί να κάνει», είπε ο 70χρονος Γάλλος. «Θα πρέπει να αφεθεί μόνος για να συνεχίσει να προχωρά», πρόσθεσε.

 

Πηγή

Share This Article
Leave a comment

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *