Με τον Κάμινγκς να ντύνεται ο ήρωας του αγώνα και να παίρνει το τελευταίο σουτ, ο Άρης, στο πλαίσιο της ημιτελικής φάσης του Κυπελλου Ελλάδας, πανηγύρισε τη νίκη επί της ΑΕΚ με 77-76 και προκρίθηκε στον μεγάλο τελικό, μετά από 3 χρόνια. Από την άλλη μεριά η ΑΕΚ έχασε τη μεγάλη ευκαιρία να πάρει εκείνη το εισιτήριο για τον μεγάλο τελικό μετά από 16 χρόνια.
Ο Άρης ξεκίνησε με τους: Τζένκινς, Κάμμινγκς Γιάνκοβιτς, Μπάκνερ και Ντραγκίσεβιτς ενώ η αρχική πεντάδα της ΑΕΚ αποτελούνταν από τους: Ούκιτς, Σάκοτα, Μιλόσεβιτς, Λαρεντζάκη και Μαυροειδή.
Ο Άρης μπήκε πιο δυνατά στο παιχνίδι και εκμεταλλευόμενος τα κενά της ΑΕΚ στην άμυνα προηγήθηκε με 9-4, στο 3′. Ένα πρόβλημα στους φωτεινούς πίνακες ανάγκασε τους διαιτητές να διακόψουν το παιχνίδι για 5′, ενώ με την επιστροφή των παικτών στο παρκέ η διαφορά ανέβηκε στους 9 πόντους (15-6, 5′ πριν το τέλος της περιόδου). Η ”Ένωση” έδειχνε να αδυνατεί να βρει το δρόμο προς το καλάθι, με αποτέλεσμα ο Κάμμινγκς με τρίποντο να εκτοξεύσει τη διαφορά στους 11 (18-7), με τον Γιούρι Ζντοβτς να καλεί εσπευσμένα τάιμ άουτ.
Ο Ούκιτς με τρίποντο μείωσε σε 18-10, όμως ένα σερί των γηπεδούχων με 5-0 επανέφερε τη διαφορά σε διψήφιο νούμερο (23-10). Σε εκείνο το σημείο η ΑΕΚ ”έτρεξε” ένα σερί 7-3 και με τρίποντο του ΜακΓκράθ από τα 7 μέτρα στην εκπνοή μείωσε σε 26-17.
Στη δεύτερη περίοδο, η ΑΕΚ με τρίποντο του Βασιλειάδη και καλάθι του Σάκοτα έριξε τη διαφορά στους 4 πόντους (26-22). Η απάντηση ήρθε άμεσα από τους Θεσσαλονικείς, καθώς οι Τσαϊρέλης-Ξανθόπουλος ευστόχησαν σε διαδοχικά τρίποντα (32-22).
Ο Κώστας Βασιλειάδης ένιωθε… ”ζεστός” και με 5 προσωπικούς πόντους μείωσε σε 32-27, ενώ ο Ντίξον έκανε το 32-29, 6′ πριν το ημίχρονο. Στη συνέχεια ήταν η σειρα του Τζένκινς να πάρει το… όπλο του και να ανεβάσει τη διαφορά στους 8 (37-29). Ο Ντίξον με δύο τρίποντα μείωσε σε 40-39, όμως οι Τζένκινς-Κάμμινγκς επανέφεραν τη διαφορά στο +6 (46-40). Η ΑΕΚ κατάφερε με τους ΜακΓκράθ-Ντίξον να μειώσει στο καλάθι, με τις δύο ομάδες να πηγαίνουν στα αποδυτήρια με το σκορ 46-44 υπέρ του ”Αυτοκράτορα”.
Στο τρίτο δεκάλεπτο, ο Σάκοτα ισοφάρισε προσωρινά σε 46-46, όμως ένα καλάθι και φάουλ του Μπάκνερ έφερε τον Άρη στο +3 (49-46). Ο Ντίξον έμοιαζε ”σεληνιασμένος” και με νέο τρίποντο (3/4) μείωσε σε 50-49, για να έρθει ο Ελονού και με καλάθι να βάλει για πρώτη φορά μπροστά στο σκορ την ”Βασίλισσα” (50-51, 7′ για το τέλος της περιόδου). Το σερί της ΑΕΚ ανέβηκε στο 9-0 με τους Ούκιτς και Ντίξον να πετυχαίνουν δύο πολύ όμορφα καλάθια και τον τεχνικό των γηπεδούχων να καλεί τάιμ άουτ (50-55, 26′).
Η περιφέρεια της ΑΕΚ ήταν ασταμάτητη, με τον ΜακΓκράθ να ευστοχεί σε νέο τρίποντο για το 50-58 (12-0 σερί της ”Ένωσης”). Ο Σίμτσακ ήταν αυτός που ξεκόλλησε επιθετικά το ”θεό του πολέμου” με δύο καλάθια (54-58), ενώ ο Καββαδάς με γκολ-φάουλ μείωσε στον πόντο (57-58). Ο Γιάνκοβιτς με 4 προσωπικούς πόντους ισοφάρισε σε 59-59 και 61-61 το οποίο και ήταν το σκορ της περιόδου.
Στο τέταρτο δεκάλεπτο, ο Τζένκινς με νέο τρίποντο έβαλε εκ νέου μπροστά στο σκορ τον Άρη με 64-61, όμως ο Ντίξον απάντησε με τον ίδιο τρόπο (64-64, 7:37 για το τέλος του αγώνα). Ο Ξανθόπουλος με τρίποντο έκανε το 67-64, με τους Ελονού (καλάθι) και Ούκιτς (καλάθι και φάουλ) να δίνουν το προβάδισμα στην ”Ένωση” μετά από ώρα (67-69, 5′ πριν τη λήξη της αναμέτρησης). Ο Κάμμινγκς ισοφάρισε σε 69-69, ο Ντίξον ευστόχησε σε τρίποντο (69-72), όμως ο Αμερικανός του Άρη έφερε και πάλι το παιχνίδι στα ίσια (72-72, 2′ πριν το τέλος).
Ο Ντόνι ΜακΓκράθ με καλάθι έβαλε και πάλι μπροστά την ΑΕΚ (72-74), όμως ο Κάμμινγκς με άλλο ένα τρίποντο χάρισε προβάδισμα ενός πόντου στον Άρη (75-74), 29,2” πριν την τελευταία κόρνα της αναμέτρησης. Ο Ούκιτς με δύσκολο καλάθι έφερε την ”Ένωση” μια ανάσα από τον τελικό (75-76, 8,1” πριν τη λήξη), όμως ο Κάμμινγκς με λέι απ έδωσε το προβάδισμα στους γηπεδούχους (77-76), με 2,1” να απομένουν για το τέλος. Ο Ντίξον πήρε το τελευταίο σουτ, όμως το εκτός ισορροπίας του τρίποντο δεν βρήκε στόχο με τον Άρη να προκρίνεται στον τελικό.
Τα δεκάλεπτα: 26-17, 46-44, 61-61, 77-76.
ΑΡΗΣ (Πρίφτης): Ξανθόπουλος 6 (2), Τσαϊρέλης 3 (1), Τζένκινς 12 (1), Κάμινγκς 20 (1/3β., 5/12διπ., 3/6τρ.), Ζάρας 3 (1), Μούρτος, Σίμτσακ 4, Μπάκνερ 11, Γιάνκοβιτς 9, Καββαδάς 5, Ντραγκίσεβιτς 4.
ΑΕΚ (Ζντοβτς): Ούκιτς 10, ΜακΓκράθ 11, Ελονού 7, Σάκοτα 6, Βασιλειάδης 8, Μιλόσεβιτς, Ντίξον 23 (2/2β., 3/4διπ., 5/6τρ.), Λαρεντζάκης 2, Μαυροειδής 7, Ουίλιαμς 2.
πηγη-sportotal.gr

Σημείωση: Τα σχόλια που εμφανίζονται κάτω από τα άρθρα αποτελούν προσωπικές απόψεις των χρηστών που τα δημοσίευσαν και δεν εκφράζουν απαραίτητα τις θέσεις ή απόψεις του Lamianow.gr.
Σε ορισμένες περιπτώσεις, σχόλια που έχουν διατυπωθεί δημόσια σε κοινωνικά δίκτυα ενδέχεται να εμφανίζονται κάτω από τα άρθρα, όταν έχουν δημοσιευθεί κάτω από σχετικές αναρτήσεις του ίδιου άρθρου. Το Lamianow.gr δεν φέρει ευθύνη για το περιεχόμενο αυτών των σχολίων.
Αν κάποιο σχόλιο θεωρείτε ότι παραβιάζει δικαιώματα, είναι προσβλητικό ή έχει αποσυρθεί από την αρχική του πηγή, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο lamianow.gr@gmail.com για την άμεση αφαίρεσή του.