Ο Ολυμπιακός, τέσσερις Πορτογάλοι και ο Αντερλάν Σάντος

lamianow
4 Min Read

Η Βαλένθια είναι διατεθειμένη να παραχωρήσει με τη μορφή δανεισμού τον 27χρονο κεντρικό αμυντικό και οι “ερυθρόλευκοι” είναι πολύ πιθανό να ασχοληθούν (ξανά) με την περίπτωση του Βραζιλιάνου στόπερ.

Ένα στοιχείο που παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει να κάνει με τις μεταγραφικές περιόδους που έχει ασχοληθεί ο Ολυμπιακός με τον συγκεκριμένο παίκτη και ποιο είναι το στοιχείο που “συνδέει” τους πρωταθλητές Ελλάδος με τον πρώην αμυντικό της Μπράγκα.

Αυτό που πρέπει να σημειωθεί είναι ότι δύο προηγούμενοι Πορτογάλοι προπονητές της ομάδας του Πειραιά (Περέιρα και Σίλβα) είχαν πολύ καλή γνώμη για τον λατινοαμερικάνο αμυντικό και ήθελαν την απόκτηση του ενώ και ο νυν προπονητής των “ερυθρόλευκων”, Πάουλο Μπέντο (επίσης Πορτογάλος) ενημερώθηκε για το θέμα Σάντος κι έδωσε το “οκέι” για να προχωρήσουν οι πειραιώτες.

Μόνο τυχαίο λοιπόν δεν μπορεί να θεωρηθεί ότι τρεις Πορτογάλοι προπονητές έχουν πολύ καλή γνώμη για τον Βραζιλιάνο κεντρικό αμυντικό, καθώς και οι τρεις έχουν στο μυαλό τους τις εμφανίσεις που πραγματοποιούσε με τη Μπράγκα ο Αντερλάν Σάντος.

Ήταν πράγματι εντυπωσιακός ο λατινοαμερικάνος αμυντικός στην πορτογαλική λίγκα και γι’ αυτό το λόγο ο Βίτορ Περέιρα είχε ζητήσει την απόκτηση του τον Γενάρη του 2015, λίγες μέρες αφότου ο Πορτογάλος προπονητής είχε αναλάβει την τεχνική ηγεσία του Ολυμπιακού.

Μάλιστα υπήρχαν δημοσιεύματα του πορτογαλικού Τύπου που ανέφεραν ότι οι “ερυθρόλευκοι”είχαν κάνει πρόταση έξι εκ. ευρώ στην Μπράγκα για να πάρουν τον παίκτη, με τη διοίκηση όμως του πορτογαλικού συλλόγου ν’ απαντά αρνητικά. Ο Σίλβα έδειξε επίσης ενδιαφέρον για τον Βραζιλιάνο της Μπράγκα το καλοκαίρι του 2015 αλλά τελικά ο παίκτης πήγε τις τελευταίες μέρες του Αυγούστου στη Βαλένθια, με τις “νυχτερίδες” να δίνουν στη Βαλένθια κάτι παραπάνω από εννιά εκ.ευρώ.

Τι εθνικότητας ήταν εκείνη την περίοδο ο τεχνικός των “νυχτερίδων”; Μα φυσικά Πορτογάλος, καθώς στον πάγκο της ισπανικής ομάδας ήταν ο Νούνο Εσπίριτο Σάντο. Είχε και αυτός εξαιρετική άποψη για τον Βραζιλιάνο κεντρικό αμυντικό, αλλά η πορεία του παίκτη στο “Μεστάγια” δε δικαίωσε την απόφαση του Νούνο να δαπανήσει η ισπανική ομάδα ένα τόσο σημαντικό ποσό για την απόκτηση του.

Τέσσερις Πορτογάλοι προπονητές είχαν την καλύτερη άποψη για τον Βραζιλιάνο κεντρικό αμυντικό και αυτό μόνο τυχαίο δεν μπορεί να χαρακτηριστεί. Σίγουρα θα είχαν δει καλά στοιχεία στο στυλ του Βραζιλιάνου και το ότι δεν “έπιασε” στη Βαλένθια δε σημαίνει ότι δεν πρόκειται να τα καταφέρει σε μια άλλη ομάδα.

Όπως προαναφέραμε ο προπονητής του Ολυμπιακού, Πάουλο Μπέντο έχει ενημερωθεί από τη διοίκηση του συλλόγου για την περίπτωση του αμυντικού της Βαλένθια και γνώριζε καλά τον παίκτη. Ίσως και γι αυτό το λόγο να μη χρειάστηκε ιδιαίτερη κουβέντα για τη συγκεκριμένη περίπτωση καθώς ο 47χρονος κόουτς της ομάδας του Πειραιά έχει ξεκάθαρη (και καλή) εικόνα για τον παίκτη.

Κανείς βέβαια δεν μπορεί να πει ότι είναι σίγουρη η απόκτηση του παίκτη από τον Ολυμπιακό, ωστόσο οι συνθήκες που υπάρχουν αυτή τη μεταγραφική περίοδο είναι τέτοιες που δίνουν τη δυνατότητα στους πειραιώτες να ευελπιστούν σε μια συμφωνία με τη Βαλένθια και την πλευρά του Σάντος.

Πηγή: sport-fm.gr

Share This Article
Leave a comment

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *