Περού: 84 άνθρωποι νεκροί από τις φοβερές πλημμύρες (φωτό, βίντεο)

Ράνια Κάλδου
Η Ράνια Κάλδου είναι δημοσιογράφος με πολυετή παρουσία στον χώρο των μέσων ενημέρωσης. Έχει εργαστεί σε τηλεοπτικούς σταθμούς, ραδιόφωνο και ενημερωτικές ιστοσελίδες, ενώ διετέλεσε αρχισυντάκτρια σε...

Οι καταρρακτώδεις βροχές που σαρώνουν το Περού πλήττουν και τα κοιμητήρια, όπως στην περιοχή Λαμπαγιέκε, στις βόρειες ακτές της χώρας, όπου οι οικογένειες προσπαθούν να περισώσουν από το νερό τα οστά των νεκρών τους.

Στο νεκροταφείο του Σαν Χοσέ, που έχει πλημμυρίσει τελείως, άνθρωποι παίρνουν από τους τάφους τα οστά συγγενών τους, όπως δείχνουν εικόνες που μαγνητοσκόπησε το AFP. Το νερό έχει καταστρέψει πολλούς τάφους, με αποτέλεσμα να διακρίνονται οι σοροί.

«Είναι μια δοκιμασία για να μπούμε μέσα και να δούμε τους νεκρούς μας», δήλωσε ένας κάτοικος στον ραδιοφωνικό σταθμό RPP, υπογραμμίζοντας τον κίνδυνο λοιμώξεων από τα πτώματα που κείτονται ελεύθερα στο περιβάλλον.

Ο δήμαρχος του Σαν Χοσέ Μακάριο Φιέστας δεσμεύτηκε να γίνει άντληση του νερού ώστε να περιοριστεί κάθε κίνδυνος μόλυνσης.

000 MT4N8

Από τον Ιανουάριο, το κλιματικό φαινόμενο Ελ Νίνιο, αυξάνοντας τη θερμοκρασία της θάλασσας, η οποία εξατμίζεται με συνέπεια να δημιουργούνται σφοδρές βροχοπτώσεις στις Άνδεις, και στη συνέχεα πλημμύρες, χιονοστιβάδες και κατολισθήσεις, έχει προκαλέσει τον θάνατο 84 ανθρώπων στο Περού.

Τις τελευταίες ώρες, η χώρα θρηνεί πέντε νέα θύματα, ανακοίνωσε η κυβέρνηση αργά χθες βράδυ.

000 MT4P6

Σύμφωνα με πρόσφατη έκθεση του Εθνικού Ινστιτούτου Πολιτικής Προστασίας (INDECI), 20 άνθρωποι αγνοούνται και 209 τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια των ισχυρών αυτών βροχοπτώσεων.

000 MX8M7

Περίπου 112.000 άνθρωποι έχουν χάσει τα πάντα και άλλοι 666.500 υπέστησαν υλικές ζημιές, εκτιμά η κυβέρνηση.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Share This Article
Η Ράνια Κάλδου είναι δημοσιογράφος με πολυετή παρουσία στον χώρο των μέσων ενημέρωσης. Έχει εργαστεί σε τηλεοπτικούς σταθμούς, ραδιόφωνο και ενημερωτικές ιστοσελίδες, ενώ διετέλεσε αρχισυντάκτρια σε τηλεοπτικές εκπομπές του Attica TV και παλαιότερα του Seven X. Στη δημοσιογραφική της πορεία έχει ασχοληθεί με την πολιτική, κοινωνική και γενική επικαιρότητα, με έμφαση στην έγκυρη και αξιόπιστη ενημέρωση. Σήμερα συνεργάζεται με το Lamianow.gr, παρακολουθώντας τις εξελίξεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό και μεταφέροντας στους αναγνώστες ολοκληρωμένη και τεκμηριωμένη ειδησεογραφική κάλυψη.
Δεν υπάρχουν Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *