6 λόγοι που δεν αδυνατίζουν τα πόδια σου όσο κι αν γυμνάζεσαι

Δήμητρα Γιωτίδου
By Δήμητρα Γιωτίδου Add a Comment
4 Min Read

Όσο κι αν προσπαθείς, οι μηροί σου δεν δείχνουν να σφίγγουν. Τι φταίει στ’ αλήθεια;

-Advertisement-

Πηγαίνεις ανελλιπώς στο γυμναστήριο, αλλά τα πόδια σου δε λεπταίνουν όπως περίμενες; Μη σκας. Η αλήθεια είναι ότι πολλές από εμάς έχουμε γεννηθεί με περισσότερα λιποκύτταρα και λιγότερα μυικά κύτταρα, γεγονός που δυσχεραίνει τον στόχο “γραμμωμένα πόδια”.

Υπάρχει όμως ελπίδα! Διάβασε μερικά από τα πιο κοινά λάθη που δε βοηθούν τα πόδια σου να σμιλευτούν, διόρθωσέ τα και καλή σου τύχη.

1. Έχεις παράλογες προσδοκίες

Δε γίνεται να αλλάξεις το σχήμα των μηρών σου με μερικές μέρες εξάσκησης. Αν κάνεις ενδυνάμωση του κορμιού σου τρεις φορές την εβδομάδα, μπορείς να περιμένεις την αλλαγή στο σώμα σου μετά τις πρώτες τέσσερις με έξι εβδομάδες.

2. Η διατροφή σου δεν βοηθά

Για να δεις την πραγματική αλλαγή στο κορμί σου, το πρώτο πράγμα που πρέπει να διαφοροποιήσεις είναι η διατροφή σου. Πρωτεΐνη, λαχανικά, φρούτα και καλά λιπαρά – αν δεν είναι κάτι από αυτά, τότε μην το φας. Η πρωτεΐνη είναι ζωτικής σημασίας: Χτίζει μυ, ενώ επιταχύνει τον μεταβολισμό, έτσι ώστε να κάψει το λίπος πιο γρήγορα.

-Advertisement-
=Advertisement=

3. Δεν κάνεις αρκετές καρδιοαγγειακές ασκήσεις

Αν γυμνάζεις το κάτω μέρος του σώματός σου τρεις φορές την εβδομάδα και δε βλέπεις αλλαγή, ίσως πρέπει να βάλεις καρδιοαγγειακές ασκήσεις στη ρουτίνα σου. Αν δεν έχεις αρκετό χρόνο δοκίμασε το spinning – το πεντάλ σφίγγει τα πόδια σου, ενώ παράλληλα καις 420 με 780 θερμίδες την ώρα. Μια άλλη εναλλακτική είναι τα σκαλοπάτια. Ανεβαίνοντας σε οποιαδήποτε κλίση, αυξάνεται ο καρδιακός ρυθμός και προσλαμβάνεις 25 τοις εκατό περισσότερες μυϊκές ίνες απ’ ότι αν περπατούσες στην ευθεία.

4. Αγνοείς τους υπόλοιπους μυς των ποδιών

Συνήθως γυμνάζονται περισσότερο οι τετρακέφαλοι μύες, αλλά για να λεπτύνει και να σμιλευτεί το πόδι, δεν πρέπει να ξεχνάς και το εσωτερικό των μηρών. Πέρα από το αισθητικό αποτέλεσμα όμως, αν δεν γυμνάσεις εξίσου όλους τους μύες, θέτεις τον εαυτό σου σε κίνδυνο για τραυματισμού του γονάτου σου.

5. Δεν χρησιμοποιείς αρκετά βάρη

Για να αλλάξεις πραγματικά τους μυς σου, πρέπει να τους βάλεις νέες προκλήσεις. Αν είσαι αρχάρια, το σωματικό σου βάρος είναι μια καλή αρχή. Μόλις όμως φτάσεις στο σημείο να νιώθεις ότι οι 12 επαναλήψεις δε σε κουράζουν πια, είναι καιρός να αυξήσεις την αντίσταση. Κάνε squats και εκτάσεις με τετράκιλα βάρη και όταν αρχίζει να σου φαίνεται πολύ εύκολο, μπορείς να προσθέτεις ένα κιλό.

6. Κάνεις λάθος άσκηση

Δε μπορείς να αλλάξεις τη βασική σου σωματοδομή, αλλά σίγουρα μπορείς να τη βελτιώσεις. Αν έχεις πολύ αδύνατα πόδια, καλύτερα να αποφύγεις το τρέξιμο μεγάλων αποστάσεων. Αντ’ αυτού δοκίμασε τα σκαλιά με βάρη ή το spinning. Aν όμως έχεις κοντά πόδια, η πολλή γυμναστική με βάρη μπορεί να σε κάνει να δείχνεις ακόμα πιο μικροκαμωμένη. Όποιος κι αν είναι όμως ο σωματότυπός σου, ο διάδρομος μπορεί πάντα να σε βοηθήσει να χτίσεις την αντοχή σου και να σμιλεύσεις το σχήμα των ποδιών σου.

 

Πηγή

Share This Article
Leave a comment

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *