Η Λαμία γιορτάζει τον πολιούχο της και την Απελευθέρωσή της

Ράνια Κάλδου
By Ράνια Κάλδου Add a Comment
2 Min Read

Γιορτάζει διπλά σήμερα η Λαμία. Καταρχήν γιορτάζει τον πολιούχο της Όσιο και Ευαγγελιστή Λουκά ενώ παράλληλα τιμάει την επέτειο των 72 χρόνων από την απελευθέρωση της από τα Γερμανικά στρατεύματα κατοχής τον Οκτώβρη του 1944.

 

img_20161018_122017

Αποτέλεσμα εικόνας για απελευθερωση λαμιας

Αποτέλεσμα εικόνας για 18 οκτωβριου γιορταζει η λαμια

 

Η επίσημη δοξολογία θα τελεστεί στις 11 στον πανηγυρίζοντα ιερό ναό του Αγίου Λουκά ενω στις 11.30 θα γίνει η λιτάνευση της ιεράς εικόνας του Αγίου από τον Αγ Λουκάμέχρι τον Μητροπολιτικό ναό στην Πλατεία Ελευθερίας.

Στο Μνημείο Εθνικής Αντίστασης απέναντι από το ΚΕΥΠ θα ψαλλεί επιμνημόσυνη δέηση για τους πεσόντες και θα γίνει η κατάθεση στεφάνων. Οι εκδηλώσεις θα κλείσουν με την ανάκρουση του Εθνικού μας Ύμνου.

Αποτέλεσμα εικόνας για 18 οκτωβριου γιορταζει η λαμια

Στην Πλατεία Λαού και στο Άγαλμα του Άρη Βελουχιώτη έχουν προγραμματίσει εκδηλώσεις και κατέθεση στεφάνων στις 10.15 η ΝΕ του ΣΥΡΙΖΑ και η Οργάνωση Λαμίας , στις 11 το ΚΚΕ και η ΠΕΑΕΑ ΔΣΕ Λαμίας, και στις 12,30 η η δημοτική παράταξη Παρέμβαση Πολιτών για την Λαμία με τον περιφερειακό συνδυασμό της Αριστερής Παρέμβασης.

Τα εμπορικά καταστήματα παραμένουν κλειστά.

Στο μήνυμά του ο Δήμαρχος Λαμιέων σημειώνει:

Εβδομήντα δύο χρόνια από την ημέρα που απελευθερώθηκε η πόλη μας από τα γερμανικά στρατεύματα κατοχής, ο Δήμος Λαμιέων, ανήμερα της εορτής του πολιούχου μας Αγίου Λουκά, γιορτάζει και τιμά όλους όσους έδωσαν το αίμα τους για να απελευθερώσουν την πόλη μας και την πατρίδα,ενώ στο επίκεντρο του φετινού εορτασμού για την απελευθέρωση της πόλης, θέτουμε τη διεκδίκηση των γερμανικών οφειλών και αποζημιώσεων.

Share This Article
Leave a comment

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *